Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Ewa 17:37, 20 maj 2013

Mnie się zdaje Bogdziu, że Twój ogród jest Cudny i w maju bajkowy. Ja w ubiegłym roku czułam się po pobycie u Ciebie jak Ty po Holandii
Pozdrawiam a nogi lodem trzeba obkładać ( jak spuchnięte)
eliza3 18:29, 20 maj 2013

Bogdzia napisał(a)

Marzenia czasem sie spełniają , moje się spełniło ale jeszcze mam takie o którym wiem ze juz sie nie spełni --to mój ogród podobny w pewnym sensie charakterem do Keukenhof.Gdybym dostala pozwolenie na budowe domu na działce którą miałam o pow 1,2 ha to miałabym swoje małe Keukenhof, niestety dostałam dopiero po wielu latach starań ale było juz za późno bo juz postawiliśmy dom na innej działce a za starzy jesteśmy by drugi raz budowac i robic ogród.

Pamiętam jak pisałaś kiedyś o swoich marzeniach ogrodowych. 1.2 hektara to wielkie wyzwanie i chyba nie dla wszystkich. Wiem, że gdyby wtedy udało się Wam kupić tę działkę to zapewne stworzyłabyś cudowny ogród, ale widocznie tak miało być, bo podobno nic w naszym życiu nie dzieje się przypadkiem...
Dzisiaj też macie cudowny ogród, wiesz, że jest to jeden z najpiękniejszych ogrodów na Ogrodowisku.. Wszyscy uwielbiamy do Ciebie zaglądać i nie tyko w maju ale o każdej porze roku
popcorn 19:12, 20 maj 2013

Haniu, cudny ptaszek, co to? I wierszyk!
Bożenko będzie idealnie!! Zobaczysz!! Idę piec babeczki
Martek 19:17, 20 maj 2013

Zazdroszczę bardzo i cieszę jeszcze bardziej,że mogłaś Bogdziu poczuć takie klimaty,
Buziak wielki !
ka1sia 19:51, 20 maj 2013

Bogdziu, spełniło się Twoje marzenie, to wspaniale, bardzo się cieszę razem z Tobą
A zdjęcia oglądałam, zachwycające Fajnie, że podzieliłyście się z nami wrażeniami, dziękuję
Bogdzia 20:07, 20 maj 2013

hanka_andrus napisał(a)
Dla Ciebie wczorajszy ptaszek

Szukam żony jak szalony!
Gdzieś się skryła moja miła.
Szukam w trawie, i na bruku,
Nie ma jej!
Stanę tu na środku drogi,
Pierś swą wypnę, okiem błysnę.
Może inną pannę zwiodę
zamiast jej?

Haniu dzięki za niezwykle przystojnego kwiczołka i cudny wierszyk. Od Ciebie zawsze sa niespodzianki. Bardzo dziękuje.
Bogdzia 20:09, 20 maj 2013

Kindzia napisał(a)
Cudownie tam jest
Nie mogę o tych bramach liliowych przestać myśleć...chyba by mnie wołami musieli od nich odciągać...coś pięknego!!!

Nas też zatkało z wrazenia jak tam weszłyśmy i jeszcze ten zapach.
Bogdzia 20:13, 20 maj 2013

Ewa napisał(a)
Mnie się zdaje Bogdziu, że Twój ogród jest Cudny i w maju bajkowy. Ja w ubiegłym roku czułam się po pobycie u Ciebie jak Ty po Holandii
Pozdrawiam a nogi lodem trzeba obkładać ( jak spuchnięte)

Nie tylko o spuchnięcie chodzi Ewciu.Lodem to nawet jak pomyślę to dreszczy dostaję. Chyba bym takiej kuracji nie wytrzymała.Samo przejdzie.Pozdrówka Ewciu.
Bogdzia 20:15, 20 maj 2013

eliza3 napisał(a)

Pamiętam jak pisałaś kiedyś o swoich marzeniach ogrodowych. 1.2 hektara to wielkie wyzwanie i chyba nie dla wszystkich. Wiem, że gdyby wtedy udało się Wam kupić tę działkę to zapewne stworzyłabyś cudowny ogród, ale widocznie tak miało być, bo podobno nic w naszym życiu nie dzieje się przypadkiem...
Dzisiaj też macie cudowny ogród, wiesz, że jest to jeden z najpiękniejszych ogrodów na Ogrodowisku.. Wszyscy uwielbiamy do Ciebie zaglądać i nie tyko w maju ale o każdej porze roku

Elizko ja tą działkę miałam i tylko nie było zgody na budowe.Czekaliśmy kilka lat a oni dali zgodę jak już miałam dom gdzie indziej. To co mam to zupełnie cos innego niz to co miało byc.Szkoda.
Bogdzia 20:16, 20 maj 2013

popcarol napisał(a)
Haniu, cudny ptaszek, co to? I wierszyk!
Bożenko będzie idealnie!! Zobaczysz!! Idę piec babeczki

To będzie uczta .Napisz czy rodzinie smakowały.