Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Popówek 21:37, 16 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Jajka prześliczne, właśnie coś muszę dzieciakom wymyślić, na co te kwiatki przyczepione?
Ależ ci zazdroszczę tych zakupów, nie mogę się wprost doczekać zakupowego szaleństwa

kwiatki przyczepione na szpileczki, dlatego sama robiłam a dzieci poganiały, jeszcze troszkę za małe na zabawę ze szpilkami

dzisiejsze jajko wraz z wczorajszymi w wianku

a tutaj już dekoracja na stół

Moje zmagania ogrodowe 21:29, 16 mar 2013

Do góry
Witam!
Kasiu, przylaszczki przyniosłam sobie z sypialni do kuchni, żeby móc na nie częściej patrzeć, taka biel mnie nie denerwuje, ta za oknem tak
Gosiu, słonko dziś pięknie świeciło, było nawet na plusie, ale nie dało się na dłużej wyjść ze względu na Kinię. Odpozdrawiam
Filip, w zeszłym roku na jakimś forum znalazłam kolekcjonerów przylaszczek, tamci to dopiero cuda mieli, nawet nie pomyślałam, że takie mogą być
AniuK, "ziołową" też brałam ostatnią, ale może w tygodniu będę w innym pepco to coś jeszcze wynajdę
Zeta, Twoja kompozycja ładniejsza
Aniu, nie ma problemu, jedna jest dla mojego taty-pazuro-zazdrośnika, ale swojej jak się rozrośnie to użyczę
Danusiu, u mnie jeden dzień dużego mrozu tez był zanim spadł śnieg, w dodatku wiało i tak jak całą zimę się nie bałam tak teraz zaczęłam się martwić o kilka roślin. Udanych zakupów
Irenko, u mnie rosną cały dzień w słońcu, rozrasta się szybko, nie jest wysoka, z mszycami tylko walczyłam, a tak to bezproblemowa. Wzięłam ją spod sklepu (za zgoda właścicieli) jako dwa-trzy kiełki, po roku wyglądała tak:
lipiec (z prawej strony od trytomy, nie patrz na deski, na szybkiego musieliśmy czymś zabezpieczyć murek, żeby Karolek nie spadł, w tym roku zmienimy, pewnie na drut kolczasty, bo pomysły Karolka mnie zaczynają przerażać )

sierpień (trytoma przesadzona, hosta tak jakby pod wiaderkiem) Nie pozwalam jej kwitnąć, bo okazało się, ze ma fioletowe kwiaty, a za takimi nie przepadam, więc obcinam wszystkie pączki

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:15, 16 mar 2013

Do góry
tak było 25 marca ub roku więc wspominam - to jeszcze prawie 10 dni to moze też coś się zmieni - ale w ub roku w marcu wszystkie week przepracowałam solidnie i był świetne warunki pogodowe - to pamiętam dobrze

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:14, 16 mar 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Nacieszyłam oczy oznakami wiosny u Ciebie może i u nas coś ruszy

Oj ruszy Aniu, to ostatnie podrygi zimy
uciekam do M., nie będę was juz męczyć, a żebyscie nie myslały, że nie ma oznak zimy, to jeszcze te fotki dam

a tu znowu tak zielono
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 21:13, 16 mar 2013

Do góry
dajana napisał(a)
To tylko miłośc ,gdzie kot tam ja czyli Moli

Jak bliźniaczka od mojego Kajtusia, ślicznotka.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:05, 16 mar 2013

Do góry
Mira, ja myślę, że gdzieś za 5 dni będą kwitnąc forsycje, pigwowce i tawuła wczesna jeszcze ciut tej wiosny pokażę, ale i miejsca gdzie zimowo, tak pomieszane u mnie

Jula cieszę się, ze chociaz ciut wiosny mogłam wam dostarczyć

Bożenko, na ostatniej rzeczywiście ognisko, zgrabiłam igliwie i zapalilismy, tli się teraz i jest cieplej na ogrodzie drzewiaste u mnie drugi rok, wiem, że twoje juz u ciebie długo, zobaczę jak moje będą się sprawować, oby dobrze, maja tam wymarzone warunki a wiosna u ciebie jak nic zaraz będzie, bo ta sobota i niedziela, to juz ostatnie zimne dni, a potem i na +10 ma skoczyć

ta szałwia jest zimozielona, fajnie i daje radę w sniegu; u hortensji tez już zarys pączka

na tej rabacie najbardziej zimowo i róże Chopin jeszcze śpią

niebo czyste i idealnie samoloty widać
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:03, 16 mar 2013

Do góry
I powoli przygotowuję się do tych najważniejszych Świąt w roku .
Może wiosna w końcu zagości w naszym kraju od Gdańska po Zakopane, od Zamościa do Zgorzelca U mnie dziś mroźno, ale za to tak pięknie słonecznie, że wstałam z radością .

Mój zając kupiony na Gardenii dostał towarzysza, szare jajo

Coś się już z niego wykluło i wylazło

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:57, 16 mar 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Szkoda Twoich krokusów , cudne były . Ja bym jednak zdjeła troche tego śniegu a jak się ociepli to jeszcze więcej, może jeszcze by kwitły? Topiący się śnieg jest ciężki więc lepiej im ulzyc.Mówią ze ten wyż który mamy już sie przesuwa a nadchodzi niż z zachodu więc jednak musi sie ocieplic jeśli to prawda.

Bogdzia co ma być to i tak będzie - a ja się przyglądam co jak ma się w ogrodzie - przebisniegi są wytrzymałe , a te botaniczne krokusy sa delikatne - otwierają pączki tylko do słońca - fakt są wczesne i bardzo cieszy taka zajawka wiosny ale są krótko i jak pada to mokną i szybko przekwitają - więc nie będę ich populacji zwiększać - raczej będę preferować przebiśniegi

no to jeszcze krokusy

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:53, 16 mar 2013

Do góry
Kochani, nie pokażę Wam jeszcze gotowego wianka, bo mi padły baterie, ale na zachętę, żebyście zajrzeli do mnie jutro, pokaże zapowiedź tego, co stworzyłam, z rzeczy, które oczywiście kupiłam na giełdzie kwiatowej

Tu na początek materiały do wianka:

Wykorzystałam jeden duży kwiat hortensji (sztuczny, ale bardzo dobrej jakości materiał). Podzieliłam go na pojedyncze płatki.

Dla odmiany czas na zmiany... 20:53, 16 mar 2013

Do góry
pikowałam w wytłoczki po jajkach....nie wiem czy dobrze, ale tak zrobiłam....

i opisałam

generalnie roslinki są bardzo wątłe.....mam jednak nadzieję że zmężnieją

dzis odbyło sie również zbijanie skrzyń na warzywnik...miało być 6 szt. ....ale ich wielkość troszkę mnie przeraziła i póki co są 4...wstępnie ochlapała je farbą, ale póki co zdjęć jeszcze nie mam, gdyz wynikły małe problemy w trakcie malowania...ale o tym może innym razem

póki co skrzynie na surowo

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:51, 16 mar 2013

Do góry
vita napisał(a)
Ja znad przebiśniegów i pszylaszczek odgarnęłam śnieg, ale cienką warstewkę zostawiłam. Pod takimi zwałami poduszą się. Teraz mam powtórkę z rozrywki, bo dopadało i to nie mało.

o dzięki za sygestię - jutro zrobię odkrywki bo się zastanawiałam nad tym , że mogą się te cebule podusić albo pognić - przecież hiacynty już z pączkami, narcyze botaniczne, tulipanki - jutro lecę do roboty - a popatrzyłam teraz nie pada nic i u mnie -8 to sporo

zwłaszcza dla mahoni buuu
takie były i na święta mogłyby kwitnąć i pachniec zwłaszcza
Tu na razie jest ściernisko... 20:48, 16 mar 2013

Do góry
na działkę wysłałam małża ;] mówił, że śnieg do pasa i np. ziemianki (która normalnie tworzy górkę) w ogóle nie widać
u nas na osiedlu spych się zakopał, a ja idąc z piesą na spacer kierowałam się śladami dzikich zwierzątek, bo normalni ludzie w taką pogodę po lasach chyba się nie włóczą

Ksena docierała szlaki

ale w domu kwitną mi wszystkie storczyki (część nawet już przekwita), ptaszki dziś śpiewały na wiosnę, wyrastają już pierwsze zasiane kffiatki - celozja i lobelia - ja sie cieszę i z tego ostatniego śniegu [dziki mi go przewidziały już m-c temu, więc dla mnie to żadna niespodzianka ] i z wiosny, która już tuż-tuż
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:47, 16 mar 2013

Do góry
8 marca miałam takie przebiśniegi - może je odkopię jutro - to jest myśl

Przebiśnieg - śnieżyczka (Galanthus nivalis) 20:43, 16 mar 2013

Do góry

Przebiły śniegi w lutym pierwszy raz w tym roku.

Moje tegoroczne dzisiaj znów pod śniegową pierzynką.
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:42, 16 mar 2013

Do góry
Gratuluję stu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:42, 16 mar 2013

Do góry
to męczę dalej, ale mam i zimowe miejsca; dzis ponoc najzimniejsza noc, zaraz biegnę schowac cyklameny i ciemierniki!

odzyły moje róże w bluszczu, rok temu były gołe i myślałam że po nich!

floksy mimo sniegu wyłażą, jakie dzielne; wisteria juz ma pąki

ostrokrzew ma tez paczki, chyba zakwitnie i suchodrzew przetrwał i widac juz pąki; i wiciokrzew mimo zimna juz gotowy ruszyć!
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:36, 16 mar 2013

Do góry
Jeszcze i ja się zmieszczę na setnej stronie.Gratulacje.

Kolorowe rabaty 20:33, 16 mar 2013

Do góry
Martek napisał(a)
Słońce w różach i zieleniach

Do mnie zielenie przemawiają szczególnie. Pozdrawiam
POWITANIA 20:31, 16 mar 2013

Do góry
Kwiatuszek też jest

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies