Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

Enya73 10:06, 19 maj 2013

Agatko, świetnie to wyszło Japończyk jak ta lala Miłej niedzieli. Pozdrawiam
JulkAd 12:32, 19 maj 2013

Prace nad "japończykiem" wyglądają zachęcająco....gdzie Ty go zmieściłaś?, sąsiadom wyhaczyłaś kawałek ogródka?
agata_chrosc... 20:04, 19 maj 2013

Enya73 napisał(a)
Agatko, świetnie to wyszło Japończyk jak ta lala Miłej niedzieli. Pozdrawiam

Dzięki Anita, ze go zauważyłaś
agata_chrosc... 20:05, 19 maj 2013

JulkAd napisał(a)
Prace nad "japończykiem" wyglądają zachęcająco....gdzie Ty go zmieściłaś?, sąsiadom wyhaczyłaś kawałek ogródka?

jest bardzo mały
ściskam
agata_chrosc... 20:12, 19 maj 2013

przerwę sobie zrobię bo mnie całkowite zniechęcenie dopadło, a może i depresja. Mamy właśnie najzimniejszą wiosnę od 17 lat . W maju były dwa ciepłe dni z temperaturą tak ok.20C i dziś trzeci, ostatni dzień z temperaturą zbliżoną bo całe 17C. I już do końca miesiąca więcej nie będzie. Będzie za to 9C i deszcz. W tej sytuacji w ogóle nie chce mi się nic robić i wychodzić z domu a także patrzec jak w Polsce świeci słońce, upał i wszystko pięknie kwitnie. Teraz to juz tylko czekam na wyjazd do ciepłych krajów żeby zapomnieć o tym koszmarze za oknem.
pozdrawiam i do usłyszenia
ewalm 22:40, 19 maj 2013

Agatko, nie daj się. Pomyśl, bierzesz udział w historycznej wiośnie 2013 o której Holendrzy będa opowiadać w przyszłości najstarszym góralom. Zagranicznym oczywiście, bo oni to chyba nie mają górali? A nie piszesz nic?

U nas niestety nie lepiej. Może z 8 stopni, leje.

Tempo prac japońskich bardzo imponujące. Daj no zdjęcie tego przedogródka, choćby zmarznięte i deszczowe, żebym sobie mogła wyobrazić stipę z hakone pod hortensją (ten pomysł z pluskwicą to chyba jednak nie mój, jakoś nie pamiętam - ale na tle muru ładnie wygląda). A może jakąś kalinę szczepioną na pniu dać w rogu? Kwitłaby wiosną przy okie? Nie mam ostatnio wielu pomysłów, żyję myślami o kartonach i pakowaniu.
Kuklik 23:51, 19 maj 2013

Zauroczyła mnie ta Twoja hosta nie mam takiej, duża rośnie?
Świetnie się komponuje z tymi deskami w tle, co to?
KasiaWB 00:37, 20 maj 2013

zaskakująca sprawa z tą pogodą, hmm... Na pocieszenie dodam, że u Ciebie już kwitły tulipany jak u mnie jeszcze zalegała gruba warstwa śniegu ) czytam,że pogoda już się poprawia, więc wszystko na dobrej drodze, ja w sumie wolę pracować w ogródku jak jest chłodno
Japończyk zapowiada się bardzo dobrze
Pozdrawiam!
monteverde 01:01, 20 maj 2013

Agatkobardzo mi się spodobał Twój tekst i aby to potwierdzić wrzucam dzisiejsze zdjęcie znad morza bałtyckiegoagata_chroscicka napisał(a)
no a w Hiszpanii dziś było 8C, a nawet i 3C i śnieg! Czy TY coś z tego rozumiesz? Jesteśmy świadkami jakiejś zasadniczej zmiany klimatu? To teraz w Polsce będzie sie wino produkowało? No nieźle w sumie a Hiszpanie będa musieli sie na czystą przerzucić, bo im tam teraz tylko kartofle będą rosły!
pozdrawiam

popcorn 10:04, 20 maj 2013

Agatko, wróciłyśmy wczoraj z KEukenhof. Przez tę najzimniejszą wiosnę od lat, jak piszesz, miałyśmy co oglądać, było przepięknie!!!
Ale zmarzłam jak nie wiem co, u nas 27 a u Was 10!! masakra ale przynajmniej nie padało, a po kanałam w Amsterdamie pływało się bardzo przyjemnie

Hosta żółta cudna, jaka to, pamiętasz?

pozdrawiam serdecznie!!!