Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój 4 arowy azyl... 19:14, 16 mar 2013

Do góry
Odwiedziłam działkę, śniegu jak na lekarstwo, tylko w zacienionych miejscach się utrzymuje. Martwią mnie nocne mrozy, dziś w nocy ma być -9! A z ziemi w dalszym ciagu wyłażą tulipany, krokusy, narcyzy.

Liście mahonii prawie sczerniały

rh twardo się trzymają
Album Novum

Boursault
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:13, 16 mar 2013

Do góry
i tak było, jak słońce zachodziło za sosnami, ale tajemniczo...
Ogród w Holandii 19:12, 16 mar 2013

Do góry
Pokazywał tez co robić z dzikim odrostem. Nie należy go oczywiście ciąć,bo doczekamy się kolejnych, tylko gęściejszych. Trzeba odkopać korzenie i wyłamać dziki pęd przy korzeniu, ale uważając żeby nie uszkodzić dobrych pędów oczywiście. Dziki pęd jest zazwyczaj cieńszy niż te szlachetne. Może być też bardziej kolczasty, ale to nieco zwodnicze przy odmianach szlachetnych , które też są kolczaste. Jeśłi róża ma docelowo np. 60cm, a tu nagle pojawia sie pęd długości metra, to wg wselkiego prawdopodobieństwa jest to dzikus i tzreba mu zgotowac taki oto los:

Jurajski Ogród 19:12, 16 mar 2013

Do góry
wiosenne przesilenie...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 19:11, 16 mar 2013

Do góry
Izus kochana, dziś Izabeli, czyżby twoje święto?
składam zyczenia, ich nigdy za wiele, więc nawet jak masz w innym terminie, wszystkiego najlepszego

i wiosna dzisiejsza
Ogród w Holandii 19:10, 16 mar 2013

Do góry

to nie do wiary, ale na tym skrawku ziemi siedzi 20 róż!

No nie do wiary, zachowaj zdjęcie dla porównania za 3 miesiące, będzie spektakularny efekt...
Dlaczego trzeba oberwać liście różom? Zdradź mi proszę tajemnicę, bo ciekawa jestem,a nie wiem czy się doszukam u Ani...
Ogród w Holandii 19:06, 16 mar 2013

Do góry
A po południu byłam na pokazie cięcia róż. Bardzo to było pouczające. Najciekawsze, że Pan, który to cięcie prezentował robił to znacznie bardziej bezceremonialnie niż się człowiek w róznych książkach naczytał. Tu na zdjęciu widac jak szybko mu sekator biega - wyszedł zamazany bo ani na chwile się nie zatrzymał, żeby pomyśleć gdzie by tu najlepiej uciąć

Po prostu skosił wszystko jak leci, a obserwujący ludzie wydali z siebie okrzyk zdumienia. A Pan wyglądal na bardzo dobrze wiedzącego o czym gada. I tak nalezy te róże ciąć przekonywał. Nieco inaczej, gdy róża jest nieco starsza i ma mniej, ale grubszych pędów. Wtedy dobzre popatrzeć gdzie jest oczko i ciąc nieco nad tym, które jest skierowane na zewnątrz. Czyli tu zgodnie z podręcznikami
A tu widac jak sobie poczynał z różą jedną, tym razem pienną:

i tyle z niej zostało mniej więcej po 5 sekundach. nie przesadzam!

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 19:05, 16 mar 2013

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Bogusiu,z tej miny chyba nie będę miała uciechy,pokłada się,nie wiem nawet jak do takiej wiotczyzny marnej przywiązać cokolwiek.

Irenko,ja co roku o tej porze trzymam już kanny w domu tak stopniowo.One dosyc długo wypuszczają noski z ziemi.Te wybujałe stały cały czas z doniczką w garazu i jak zaczęły wykazywac oznaki zycia to je przeniosłam,resztę tak stopniowo wysadzałam do doniczek.Potem w maju dam na dwór po majowych przymrozkach do wielkich donic.Wydaje mi się,że w donicach one są ładniejsze,bo nie ida tak w korzeń tylko w dorodne liście.

Jak bym mojego Grzesia słyszała...po co ma się cały semestr uczyć, to 4 m-ce...sesja trwa 3 tyg.
I bez komentarza zostawiam...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:04, 16 mar 2013

Do góry
Mirka, komp wolno chodzi, ale wrzucam

Danusiu, mnie też się podobają i do mojej części leśnej pasują

Marzenko, już daję,tempo żółwia!
wszystkie róże w pąkach, oprócz Chopina, ale on w zimniejszej części; szczypiorek rusza

orliki i forsycja, lada dzień zakwitnie

tawuła Golden Carpet cała w pączkach, jutro może i listki będą

tak mi zamarzła gałązka forsycji, słoik pękł! o mój zestawa chirurgiczny, jak napisała Iza

Roztoczańskie klimaty 19:02, 16 mar 2013

Do góry
A tak jeszcze rano wyglądał mój taras

Śnieg był na 1,5 metra

Nigdy nie mów nigdy 18:58, 16 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Kasiu czekam na relację fontannową

Ja mam nadzieję, że za dużo się nie spodziewasz

Tylko do połowy wywiercone, wielkie wiertło się stępiło, w poniedziałek trzeba naostrzyć i dalej walczyć...
M najpierw cieńszym wiercił, potem tym wiegachnym

Ogród w Holandii 18:57, 16 mar 2013

Do góry
Mam dziś trochę fotek. Po pierwsze nareszcie noce bez mrozu i można było moje antymrozowe konstrukcje pozdejmować. Konstrukcje wyglądały tak:

ta ponad moją różanką

i ta przy kratce z różami pnącymi

po odsłonięciu wyglądały tak (poobrywałam wszystkie liście jak kazała AniaDS):

to nie do wiary, ale na tym skrawku ziemi siedzi 20 róż!
Roztoczańskie klimaty 18:57, 16 mar 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Zeta wiosna nadchodzi!!! ZIMA ODWOŁANA. Wysyłam kajak kochana na roztopy, bo w przyszłym tygodniu popłynie ten śnieg oj popłynie!

Ojjj oby nie popłynął bo ja chyba razem z nim ....nieciekawie jest ...mam bandy śniegu za oknem a okna do ziemi bezprogowe ......
No niewiem jak to będzie lepiej żeby pomału topniał
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:57, 16 mar 2013

Do góry
Marzenko, dzięki udało mi się uchwycić słońce..tak, to jaśminowce pomieszane z żylistkami i kaliną

Elu, tyś ostatnio zapracowana, więc nie męcz się, obrazki pooglądaj

i ta ławką wiosnę odpaliłam, posiedziałam, a co i was zapraszam

Jurajski Ogród 18:51, 16 mar 2013

Do góry
byle do wiosny...

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:44, 16 mar 2013

Do góry
Powiesiłam dziś wianek na drzwi, żeby wiosnę przywołać. Ten wisi teraz aktualnie

Nie ma fotki drzwi, ale mam wianek, chyba go na furtkę powieszę

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:40, 16 mar 2013

Do góry
KasiaWB widziałam w tv i na fotach u dziewczyn, masakra! U mnie obwieszczam wiosnę! i u Marzenko widziałam krokusy!

Gosiniak, cieszę się, że aż tak źle nie jest i w końcu mamy winowajczynię, teraz wiadomo czemu wiosna zaspała

Andziulka, zaraz zajrzę

Marta, jakos małomówna jesteś, aż tak cię zasypało

Bożenko, wybiorę się po te dzbany, jakbyś chciała, daj znać

Ewelinko, jak się cieszę one w słońcu mogą być? i jak wysokie urosną?

Jula, powoli zima idzie na Ukrainę, juz jest dobrzedziś słońca było tyle, że część odtajała

Iza, zestaw jest i nie tylko donice odmłodnieją, ale też stary kredens po teściowej, jakoś na pewno ma ponad 60 lat lub więcej nawet watę drucianą do drapania wzięłam

agata19762 Agatko, ślicznie w tej śnieżycy wyglądasz, ale śniegu współczuję!

Anita, i nie dziwię się tobie, ale nie bój żaby, może jak juz będę wszystko wiedzieć i tobie jakos kupię wybieraj model

Marzenko, starałam się aby nie było dużo, krokusy podziwiałam!!!no z zakupami tak jakby, dotarły ławki; jedna skręcona, do drugiej zapomnieli dać śruby, jutro Praktiker i montujemy drugą, a skoro ławki, to na pewno wiosna!

Ania asc, no co ty, pesymizm i ty, jakoś nie współgra, za 5 dni będziesz mieć wiosnę! i cudo avatarek, teraz wiosna wróci!
Bocku kochany, to lubię, raz dwa trzy i wiosna

malgocha1960 Małgosiu, to jutro je wyciągam i do donic, ale czy w pomieszczeniu gdzie +17 mogą być?

Ewa, jestem wypatrywałam wiosnę i jest

Ula, jak tylko Bociek napisała o krokusach, od razu pobiegłam

i fotki, wiosna 2013.....ale słońce piękne było i zachód cudny;

Żywopłotki cisowe. 18:26, 16 mar 2013

Do góry
mam pytanie odnośnie wiąza wredei, posadziłam w ubiegłym roku, brązowieją mu listki, przypalone słońcem czy jakaś choroba?
fajne zestawienie kolorów, podoba mi się bardzo
O....! 18:25, 16 mar 2013

Do góry
dzięki za odwiedziny...musieliście przedzierać się pieszo przez masy śniegu i zasp do mnie...

ale dzisiaj juz lepszy nastrój...
dostałam werbenę od Ani tre - dzięki !
no i słońca trochę było...

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:21, 16 mar 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Oprotestowałam dzisiaj zimno i poszłam sobie zrobić paznokcie
I tu niespodzianka wiosna do nas wraca
OBWIESZCZAM KONIEC ZIMY I BASTA!!!
Zdjęcia z dnia dzisiejszego, żeby nie było, że fotomontaż, robione przed chwilą
Krokusy lekko nadgryzione zębem mrozu ale przeżyły

I tego nam trzeba było, wreszcie optymistyczne wieści, u mnie też pięknie było, ale śniegu trochę więcej mam,
A ja też oprotestowałam zimę i samochód wreszcie umyłam, bezdotykowo, ale przynajmniej kolor już widać
Czyli zaczynamy, huraaaaa.......
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies