Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje ukochane miejsce na ziemi 11:25, 16 mar 2013

Do góry
Witaj Agatko dziękuję za bratki masz duży ogród i piękne miejsce podkarpackie jest mi bliskie mój tata z tych okolic pochodził mamy dużo wspólnego -tuje szmaragd tylko moje jeszcze małe braki finansowe a tyle by się chciało i piękne pieski a powiem ci zanim kupiłam moją tinę to chciałam mieć własnie takiego jak ty terierka ale podobno to są one niezłe łobuziaki ? i kopią w ogrodzie tak słyszałam ale i tak są słodziutkie i pewnie kiedyś sobie i tak takiego kupię pozdrowienia a to dla ciebie
Moje ukochane miejsce na ziemi 11:20, 16 mar 2013

Do góry
agata19762 napisał(a)
ta sesja specjalnie dla Gosi z igiełkowego....
wczoraj krokusy nieśmiało zaczęły się otwierać ....
a dzisiaj pod śniegiem...

Dzięki bardzo
Śniegiem się nie martw, obfocisz jeszcze raz
Boćkowe perypetie ogrodkowe 11:11, 16 mar 2013

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Boćku pingwiny z Rzeszowa wiedzą o Tobie....

Patrzę i poznaje nasz pomnik...... a to Madzia .. dobre
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:06, 16 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)

Zięba jer.... skaczą sobie po śniegu.... kolorowe kulki.. i jest ich dużo, tylko nie stadami a rozproszone

Aniu kochana to nie jest zięba jer tylko zięba (bez żadnego dodatku) Jery już miałaś są inne.Szpaków masz zatrzęsienie i jakie ładne.
Porównaj jak wyglądają jedne i drugie- to moje zdjecia.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1561-poznajemy-ptaki?page=7
POWITANIA 11:02, 16 mar 2013

Do góry
Myślę że czas się ujawnić to ja cieszę się bardzo że tyle osób odwiedza mój ogród
Moje krzewy są całoroczną ozdobą ogrodu. 10:58, 16 mar 2013

Do góry
Witajcie. Zaczynam życie po dwóch grypach. Jeszcze mam zawroty głowy, ale myślę, że wiosna postawi mnie do pionu.Dziękuję Wszystkim którzy odwiedzili mój wątek, podczas gdy ja przy tej grypie miałam zapalenie spojówek i nie mogłam patrzeć nawet w okno. Przez szybę zrobiłam parę fotek ptaszkom, dla których codziennie szykowałam karmę.Już było tak fajnie, ptaki nie przylatywały po gotowe jedzonko, a od wczoraj znowu upominają się o jedzenie i trzeba było ponownie otworzyć stołówkę.Przyleciały szpaki, a tutaj wszystko zasypane.Przylatują całymi stadkami.
Wczoraj zima dała popalić. Mam nadzieję, że to jej ostatnie podrygi.

Dwa dni temu było jeszcze tak

Biało-Fiolet 10:56, 16 mar 2013

Do góry
bialofiolet napisał(a)
,Śliczne Basiu i w moich kolorach

dziś rano taki widok za oknem

Normalnie jak na zimowej pustyni.

Witam!
Tak jak nie lubię zimy, tak to zdjęcie mi się podoba, ślicznie te fale wyglądają
Pozdrawiam
Nigdy nie mów nigdy 10:55, 16 mar 2013

Do góry
Musiałam te dwie następne lilie posadzić, dzisiaj takie kiełki, za tydzień byłoby gorzej...

Z tamtej pompy zrezygnowaliśmy, kłopot z transformatorem, żeby nie zamókł i podraża koszt pompy. Wczoraj M kupił w Casto za całe 57 zł z 2-letnią gwarancją...wprawdzie chińszczyzna, tamta szwabska była, ale 3-krotnie tańsza...

Oczywiście próba musiała być

i tak leje...

i tak

M powiedział, że musiał wziąć w swoje ręce...i jest. Tu Jego skromność wylazła...

Twierdzi, że ledy do pompy też znajdzie...
POWITANIA 10:54, 16 mar 2013

Do góry
Witam Weronikę i Agatkę miło że odwiedziłyście mnie pozdrowienia a to dla was
Marzy mi się Siedlisko.... 10:53, 16 mar 2013

Do góry
AniaK napisał(a)
Już niedługo będzie tak

To ja już poproszę o to niedługo, bo mam serdecznie dość zimy
Pozdrawiam
Moje zmagania ogrodowe 10:43, 16 mar 2013

Do góry
Witam!
Aniu, dziś już luksus, tylko 37. u Karola mały katar się pojawił, ale liczę, że tym razem nie załapał tego najgorszego od Kini. U mnie w szkole już zaczynają wracać po chorobie, ale części uczniów nie było nawet 2 tygodnie.
Ymma, oby i u mnie było cieplej od poniedziałku, bo niby zima nie była taka zła to i tak mam jej dość.
Aniu monte, nie pytałam się dziewczyn z pracy, które mieszkają w Ol ile było stopni, możliwe, ze mniej niż u mnie w Gietrz, u moich dziadków (mieszkają koło St. Jabłonek) było z -14 chyba, ale śniegu jest dużo, więc roślinom nie powinno nic się stać.
Bogdziu, niebieskie też gdzieś mam i jeszcze różowe, ale za niebieskim nie przepadam i dlatego zamówiłam też białe. Dziś już dużo ładniej wyglądają. Ptaszek rozmazany, bo musiałam zrobić duże zbliżenie.
Chwilowo zamieszkały w skrzyneczce na zioła

Pozdrawiam
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:42, 16 mar 2013

Do góry
To i ja Sylwuś serdecznie gratuluje setki dla Ciebie limonkowa hortensja
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:39, 16 mar 2013

Do góry
A ja pogratuluję dzięciołem.. dziś pierwszy raz u siebie wypatrzyłam... my się już odkopaliśmy.... zaraz idę otrząsać śnieg z drzew i krzaków bo mam ponad pół metra.. a tam gdzie nawiało to więcej... czyżby wiosna w maju dopiero???

Ogród Sylwii od początku cz.II 10:38, 16 mar 2013

Do góry
Ja też posyłam uśmiech - i kffiatki na 100

Zielony Punkt - ogród Finki 10:33, 16 mar 2013

Do góry
Zięba
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:24, 16 mar 2013

Do góry
doradźcie mi proszę
muszę pomalować czymś zabezpieczającym plac zabaw na wiosnę. Jak myślicie czym? Chodzi mi po głowie by go wybielić.. tylko czy to dobry pomysł? czy lepiej zostawić naturalny kolor drzewa?
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:21, 16 mar 2013

Do góry
Gratuluję pierwszej setki w drugim tysiączku

Zielony Punkt - ogród Finki 10:14, 16 mar 2013

Do góry
co do pojemniczków...kupiłam je gdzieś kiedyś, zapomniałam a teraz wygrzebałam i odświeżyłam...w sam raz do wiosennych cebulowych

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:13, 16 mar 2013

Do góry
Dzisiaj czytałam o thujach, ktoś pokazywał że ma problem i przypomniały mi się moje... skopiowalam do siebie, zobaczcie moja odpowiedź

specjalistko to ja nie jestem, ale powiem Ci nie trać nadzieji moje szmaragdy przeżyły traumę, w pełni tego słowa znaczeniu... dostałam je w czerwcu 2010r! z uwagi na to że byłam w zagrożonej ciąży, a M nie miał czasu nie robiłam nic,stały w kącie działki w donicach. a my je tylko podlewaliśmy. W październiku chłopaki posadzili je, miały daną kwaśną ziemie ogrodniczą ale wyglądały marnie.Tutaj foty z 04.2011

na wiosnę 2011 każda dostała mikroryze do iglaków, wyściółkowane korą, były systematycznie podlewane w dużej ilości, do tego nawóz do iglaków, oprysk profilaktyczny od przędziorka, dolistnie magiczna siła. Poniżej foty z 11.2012. nie są jeszcze idealne bo od dołu nie są jeszcze rewelacyjne, ale liczę, że po wiosennym przycięciu od góry trochę się wzmocnia na dole.

Zwróćcie szczególnie uwagę na zdjęcia na codzień nie zauważa się zmian
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:12, 16 mar 2013

Do góry
ja też zostawiam gratulację kolejnej setki hi hi hi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies