Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mazury i mój kawałek ziemi 19:21, 15 mar 2013

Do góry
Pozdrawiam Mazury!
Podobno tam nie ma tyle śniegu, co pod Krakowem. Czy to prawda?

Ogród w Tarnowie 19:20, 15 mar 2013

Do góry
i jeszcze...

Mój mały raj na ziemi :) 19:19, 15 mar 2013

Do góry
Jula, tnę na wiosnę (czyli powinnam teraz ) zaraz sprawdzę w kajecie kiedy cięłam w zeszłym roku
i tnę tak na wys. 100 cm .... około.....a może ciut wyżej.....?
sprawdziłam - 20 marca cięłam

Ogród w Tarnowie 19:18, 15 mar 2013

Do góry
Zima nie odpuszcza, dostawy śniegu przez 2 dni i noc przekroczyły 0,5m a dodatkowo grozny jest mrozny wiatr dla roslin. Takich opadów śniegu nie było od lat.

Igiełkowy ogródeczek 19:17, 15 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Świetny kolor! Wiesz może co to za odmiana? Przepiękna
Mieszczuch na wsi, czyli jak rodzi się i spełnia marzenie... 19:17, 15 mar 2013

Do góry
Edi00 napisał(a)

Lekka wiosenna bryza...

No niezła ta wiosenna bryza.....
ciepła i słońca nam trzeba wreszcie;
pozdrówka
Moja działka. 19:13, 15 mar 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Dziś jeszcze dokupiłam w Biedronce byliny po 2,49 zł.Nie wiem czy to wsadzić do donic czy czekać na poprawe pogody?

Bogusiu!
Ja też obkupiłam się w Biedronce. Posadziłam do doniczek, bo one już wypuszczają pędy. W maju wysadzę do gruntu. Trzeba przeczekać ewentualne przymrozki, bo one są niezahartowane. Liatra i jeżówka dobrze zimują, więc potem możesz spokojnie zostawić je na zimę.
Już kiedyś kupowałam takie sadzonki w Biedronce i rosną bardzo dobrze, więc polecam , bo cena jest dampingowa.
Mój kawałek raju II 19:12, 15 mar 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Aniu jakiś czas temu wcięło mi wszystkie powiadomienia matko! Ale dawno u Ciebie nie byłam, teraz nadrobię I jeszcze na jubileusz trafiłam Gratulacje

Czy Ty może Aniu siałaś kiedyś starca? Mam zamiar teraz posiać, nie wiem co z nim dalej...

Nie mam takiej potrzeby Kindziu mam go sporo w ogrodzie, a kiedyś wsadziłam od kogoś sadzonkę
dziękuję za piękną różę

Ogród w Alei Lipowej... 19:10, 15 mar 2013

Do góry
Ale wieje Współczuję, ale pocieszę krokusikami
Jurajski Ogród 19:03, 15 mar 2013

Do góry

Witam! Zaglądam tak po troszku, ale chyba jeszcze nie pisałam. Piękny ogród, piękna nazwa wątku i to co mnie najbardziej zachwyciło to ten widok, a jakie tło w dali, no miodzio

AgnieszkaW napisał(a)
3 lata póżniej

Ogród z platanem. 19:01, 15 mar 2013

Do góry
Jeśli jutro zobaczę słońce to zaczynam sezon ogrodowy! Wszędzie mówią, że od przyszłego tygodnia ocieplenie nawet do 15 stopni!!! Śnieg u mnie zaczynał już wczoraj topnieć, a słoneczko tak świeciło, że gdyby nie późne powroty do domu wyszedłbym już dzisiaj. Pogoda na jutro według http://www.twojapogoda.pl

Jak nic idzie wiosna! Czuję to po kościach, a raczej po głowie, bo boli niemiłosiernie!
Troszkę zimy jeszcze wrzucę
Bajkowy ogród Weroniki 19:00, 15 mar 2013

Do góry
dajana napisał(a)
Zazdrosna zima ją uwięziła Weroniko U ciebie tyle śniegu? o raju u mnie nie ma wcale no może dzisiaj z cm spadło. Czekamy na wiosnę goniąc czas a ona tak jak lato szybko minie. Trzeba się cieszyć każdą chwilą bo życie przecieka między palcami Piękne zdjęcie zrobiłaś takie tajemnicze i nostalgiczne.W oczekiwaniu na wiosnę oddaj się miłym myślą będzie przyjemniej Pozdrawiam cieplutko Utul ode mnie Kajtusia pieszczocha słodkiego

Dajano! Tajemnicze zdjęcie to "wyszło" mojemu M. Robił zdjęcie z kuchni, nie gasząc światła, i jest 2 w 1.

To prawda, że nasze życie mija na przemijaniu, a najpierw na czekaniu, które jednak jest ciekawsze.
Oddaję się miłym myślom, i dzisiaj czekam na film o Annie German, smutny jak życie bywa.

I jeszcze jedno zdjęcie mojego M. mniej tajemnicze i weselsze od mojego. Mam nadzieję, że z ostatnim widokiem tej zimy. Kajtuś przesyła lizaczki a my buziaczki.

Bogdziu, ja czasem uporządkowana a czasem nie, Ty pewnie masz lepszą pamięć.
Mam nadzieję, że grypę przepędziłaś. Dużo zdrówka.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 18:58, 15 mar 2013

Do góry
Ja też pozdrawiam i za radę dziękuję...sadzenie cebul w butelkach...dobry pomysł

I w podziękowaniu

A miało być tak pięknie.... 18:54, 15 mar 2013

Do góry
U mnie tyle nasypało, taka zaspa była przy wejściu

A tak zasypałomi wjazd pod wiatę. Rano normalnie wjechałam

W cieniu - zacieniona 18:50, 15 mar 2013

Do góry
Martek napisał(a)
Czasami niespodzianki są urocze miałaś szczęście Bogusiu )))))))
Pozdrawiam serdecznie i ściskam
Masz rację ...lubię tylko te miłe
Nigdy nie mów nigdy 18:45, 15 mar 2013

Do góry
Najpierw te azjatyckie lilie...na prawdę się martwię, jak dożyją...rosną na tydzień jakieś 7 cm

i niby śnieg na pszczyńskiej wsi

teraz - 4 stopnie, trochę wieje
Na skarpie, przed kamykami, pod śnieżkiem krokusy, minimalnie wystają. Ciekawe czy przemarzły...
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 18:40, 15 mar 2013

Do góry
Justynko masz chyba rację. To może być Limelight
Znalazłam jeszcze jedno zdjęcie (przed posadzeniem ) . Nie mam zdjęcia na którym widać jak się przebarwia, ale jest to lekko rożowy kolor. Jeśli to jest Limelight, to chyba jest to horti bukietowa, nie drzewkowa?

Mieszczuch na wsi, czyli jak rodzi się i spełnia marzenie... 18:37, 15 mar 2013

Do góry
Edi00 napisał(a)
Szukam roslin do cienia...Wejście do domu jest od strony północnej i tam przez większość dnia nie ma słońca.
Narazie nie mam innych zdjęć

Za dużo tutaj gatunków. musisz to uładzić i ograniczyć ilość gatunków.

Ta tuja wschodnia jeśli dobrze rośnie to dosadź jeszcze ze dwie (razem niech będzie trzy).

Zrób jakiś wzór (rysunek) tego placka, nie m oże tam być tego wszystkiego, to wizytówka Twojego domu.

Zdecyduj się na jedno małe drzewko na pniu, na tle ściany (np. Prunus cistena o bordowych liściach) - tnij koronę w kulkę, albo Ginkgo biloba Mariken (zielone) , potem 3 szt, Patycladus orientalis 'Aurea Nana', potem do zestawu hosta 'Fire & Ice kilkanaście sztuk plamą, żółte żurawki Citronelle, żurawki kilkanaście sztuk "Berry Smoothie", turzyce jakieś - może Bronzita? Może 'Evergold"?
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 18:33, 15 mar 2013

Do góry
KasiaWB napisał(a)
oj wszyscy ćwiczymy cierpliwość u mnie ciągle pada śnieg, nie wiem co to jutro rano będzie. W takim razie ja już czekam na .... lato )) "do lata, do lata ..piechotą będę szła"
Pozdrawiam Wszystkich ciepło i słonecznie oraz przesyłam uśmiechy

Ćwiczymy
Pozdrawiam Katarzyna
Ogród do odświeżenia 18:32, 15 mar 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)
Mam nadzieję, że zakup mi się odwdzięczy, bo naprawdę go długo wybierałam wśród tych kilkunastu, które tam stały...

Rhododendron Catawbiense boursault w całej okazałości...ma jakieś 50 cm...

No śliczny i sobie zaraz wyszukam w katalogu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies