niestety jak przyjdzie mrozek to listki spadną nawet zieloniutkie. Wybarwiłby się gdyby mrozu nie było. Mariken jeszcze zielony a ten zwykły już łapie żółty kolorek
jeśli chodzi o zakupy przez internet to mogę Ci śmiało polecić naszą forumową koleżankę Martę z Zielonego Centrum, możesz u niej śmiało zamówić i nawet teraz, jest pewna na 100 %
jeśli kupisz gdzieś na miejscu ładne sadzonki w donicy to spokojnie możesz sadzić, bo wiesz te sadzonki z netu bywają różne i o ile w trakcie sezonu zdążą sie zebrać tak teraz może być różnie
Chyba tak właśnie zrobię, przed zimą mogą nie zdążyć się przyjąć tak jak się należy a przez zimę zmarnować się tylko mogą pod śniegiem a później może ich nie znajdę, a szkoda by było.
Chciałam je z tulipanami posadzić, więc może teraz tulipany a pod żurawki zostawię tylko miejsce do nasadzeń wiosennych wtedy będą mieć cały sezon przed sobą
tak, mam dwie odmiany z takimi drobnymi listkami w buksikach, wyszły już jakieś 3 tygodnie temu, szczególnie mnie nie nerwią, ale jak miałam je w żwirku to wycinałam i zakwitały
Mam też we frostach z takim grubym liściem tych jeszcze nie widać
Dziękuję, niestety w temacie traw i żurawek to ja jestem zieleniutka... ale bardzo mi się podobają, dlatego tak szukam informacji co i kiedy sadzić, z czym, gdzie szukać, u kogo zamówić itd itp, no ale mimo wszystko bardzo dziękuję za wskazówki
zależy jakie? ja pierwszego roku kupiłam przez net i przyszły takie tyciulkie, wsadziłam a za tydzień przyszedł mróz... wiosną się nie pojawiły. Myślę, że bezpieczniej jednak już sadzić wiosną...
Na rośliny to chyba nie masz miejsca, ja bym chyba dała jakieś drewniane przesłony i na to bluszcz, albo widziałam na zieleń to życie takie taśmy które przeplata się w siatce, pasowały by do domu. W Maji w ogrodzie to pokazywali też ze 3 odcinki temu
tulipany wsadź tak by później liście nie straszyły zanadto, za obwódkę bukszpanową, w trawkach, w hostach. A czosnki też w czymś wyższym, ona mają niezbyt atrakcyjne liście zasychające