Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:25, 02 paź 2014

Do góry
beata_kulesza napisał(a)
Aniu czy to znaczy ,że jak przyjdą przymnozki to miłorząb się nie wybarwi? Nie będzie mi dane zobaczyć jego żułciutki kolor ?
niestety jak przyjdzie mrozek to listki spadną nawet zieloniutkie. Wybarwiłby się gdyby mrozu nie było. Mariken jeszcze zielony a ten zwykły już łapie żółty kolorek
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:50, 02 paź 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Cholercia, znów Ana jesteś pierwsza, czytałam tylko pdfa. pochawałę dostałam od Naczelnego spodobało mię się też nieskromnie powiem, ale w gazecie nie widziałam
dzisiaj w spożywczaku wypatrzyłam pachnący egzemplarz i aż się wróciłam z kolejki naprawdę świetny artykuł jak i cały numer
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:48, 02 paź 2014

Do góry
Benia napisał(a)
Tak właśnie zrobię jak piszesz. Widziałam zdjęcia z Twoich dostaw, ładne sadzoneczki a jak obabulone były do transportu masz jakiegoś sprawdzonego dostawcę? może na wiosnę zwrócę się o namiary bo robię już wywiad w tym temacie rozpoznanie rynku
jeśli chodzi o zakupy przez internet to mogę Ci śmiało polecić naszą forumową koleżankę Martę z Zielonego Centrum, możesz u niej śmiało zamówić i nawet teraz, jest pewna na 100 %
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:09, 02 paź 2014

Do góry
Benia napisał(a)

Chyba tak właśnie zrobię, przed zimą mogą nie zdążyć się przyjąć tak jak się należy a przez zimę zmarnować się tylko mogą pod śniegiem a później może ich nie znajdę, a szkoda by było.
Chciałam je z tulipanami posadzić, więc może teraz tulipany a pod żurawki zostawię tylko miejsce do nasadzeń wiosennych wtedy będą mieć cały sezon przed sobą

jeśli kupisz gdzieś na miejscu ładne sadzonki w donicy to spokojnie możesz sadzić, bo wiesz te sadzonki z netu bywają różne i o ile w trakcie sezonu zdążą sie zebrać tak teraz może być różnie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:05, 02 paź 2014

Do góry
zawilce obłędne, ale chciałam też pochwalić świetny artykuł o bukszpanach w "Zieleń to życie" okraszony fotkami.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:04, 02 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

jeśli zamierzasz kupować przez internet to ZACZEKAJ do wiosny, tzn ja bym tak zrobiła

Chyba tak właśnie zrobię, przed zimą mogą nie zdążyć się przyjąć tak jak się należy a przez zimę zmarnować się tylko mogą pod śniegiem a później może ich nie znajdę, a szkoda by było.
Chciałam je z tulipanami posadzić, więc może teraz tulipany a pod żurawki zostawię tylko miejsce do nasadzeń wiosennych wtedy będą mieć cały sezon przed sobą

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:56, 02 paź 2014

Do góry
Benia napisał(a)

Dziękuję, niestety w temacie traw i żurawek to ja jestem zieleniutka... ale bardzo mi się podobają, dlatego tak szukam informacji co i kiedy sadzić, z czym, gdzie szukać, u kogo zamówić itd itp, no ale mimo wszystko bardzo dziękuję za wskazówki

jeśli zamierzasz kupować przez internet to ZACZEKAJ do wiosny, tzn ja bym tak zrobiła
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:53, 02 paź 2014

Do góry
butterfly napisał(a)
I zakwitna mi znów na wiosnę ? Bo one są cały czas zielone... te liscie

Chyba głupie pytanie...

nie ma głupich pytań są głupie odpowiedzi...

jak miałam we żwirku to wycinałam i zakwitały normalnie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:51, 02 paź 2014

Do góry
butterfly napisał(a)
Ana, a masz posadzone gdzieś szafirki?
Ja posadziłam w The Beatles ale te liście (do tej pory są !) mnie wkurzają bo psuja całą urode tego carexa...

tak, mam dwie odmiany z takimi drobnymi listkami w buksikach, wyszły już jakieś 3 tygodnie temu, szczególnie mnie nie nerwią, ale jak miałam je w żwirku to wycinałam i zakwitały

Mam też we frostach z takim grubym liściem tych jeszcze nie widać
Kondziowy ogrod cz II 20:39, 02 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a MNI się podoba i to bardzo!!!!i przecież widać że to żarty, ten usmiech na 'ryjoku' szkoda, że wszystko jest brane 'dosłownie'

dzieki czasami jest tak ze dla mnie jest to żart a inni przyjmują to na poważnie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:37, 02 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

zależy jakie? ja pierwszego roku kupiłam przez net i przyszły takie tyciulkie, wsadziłam a za tydzień przyszedł mróz... wiosną się nie pojawiły. Myślę, że bezpieczniej jednak już sadzić wiosną...

Dziękuję, niestety w temacie traw i żurawek to ja jestem zieleniutka... ale bardzo mi się podobają, dlatego tak szukam informacji co i kiedy sadzić, z czym, gdzie szukać, u kogo zamówić itd itp, no ale mimo wszystko bardzo dziękuję za wskazówki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:41, 02 paź 2014

Do góry
Benia napisał(a)

Mam jeszcze pytanie odnośnie żurawek... Na pewno głupio zabrzmi... ale raz kozie śmierć... Jak radzisz kiedy lepiej je sadzić, teraz czy na wiosnę?...

zależy jakie? ja pierwszego roku kupiłam przez net i przyszły takie tyciulkie, wsadziłam a za tydzień przyszedł mróz... wiosną się nie pojawiły. Myślę, że bezpieczniej jednak już sadzić wiosną...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:52, 02 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Cześć Beniu. U mnie tulipany są posadzone pomiędzy trawami, hostami, rozchodnikami za bukszpanowymi obwódkami. Krokusy i szafirki w niższych trawkach, żurawkach, pomiędzy niskimi iglakami, w runiance. Czosnki w trawach i hortensjach. Sadzę też cebulowe tak by napierw kwitły krokusy potem kolejno w tym miejscu zakwitają irysy, tulipany a na końcu czosnki. Jeśli masz pytania pisz śmiało

Mam jeszcze pytanie odnośnie żurawek... Na pewno głupio zabrzmi... ale raz kozie śmierć... Jak radzisz kiedy lepiej je sadzić, teraz czy na wiosnę?...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:22, 02 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
i bardzo dobrze, taki był cel. Wiosną będę wprowadzać mimo to kosmetyczne zmiany

qrcze, jak dla mnie to teraz jest idealnie, a Ty jeszcze chcesz upiększać?! ciekawa jestem, co kombinujesz?
Kondziowy ogrod cz II 12:51, 02 paź 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Mam prośbę jak tak razi zdjęcie jak duszę Anie kto ma zdjęcie jak Ania mnie dusi to zmienię na ten hi hi hi Przecież to dla żartów było i pogodzenie się ze sobą nie potrzebne te protesty
a MNI się podoba i to bardzo!!!!i przecież widać że to żarty, ten usmiech na 'ryjoku' szkoda, że wszystko jest brane 'dosłownie'

Lawendowy zawrót głowy 12:30, 02 paź 2014

Do góry
najlepiej jakbyś jakiś plan narysowała taki 'patrzony z góry' z jakimś wymiarem, bo tak to dość ciężko cokolwiek podrzucić..
Lawendowy zawrót głowy 10:58, 02 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
jestem co potrzebujesz?

Zerknij prosze trzy strony dalej moje propozycje nasadzen poprzestawiaj
Lawendowy zawrót głowy 10:57, 02 paź 2014

Do góry
jestem co potrzebujesz?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:32, 02 paź 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
Ale już pięknie jesiennie się zaczyna robić
nawet miłorząb żółknie
przy 3 stożkach bardzo elegancko

czy Ty wiesz może co to może być za odmiana rozplenicy, która ma takie dłuższe kwiatostany jak rubrum, ale jest zielona?
oglądam właśnie taką w nowej Magnolii, ale nie podają odmiany

nie mam pojęcia ja kupowałam bez odmian, mi trudno je 'rozpoznać'
Z miłości do bukszpanów... 09:30, 02 paź 2014

Do góry
Na rośliny to chyba nie masz miejsca, ja bym chyba dała jakieś drewniane przesłony i na to bluszcz, albo widziałam na zieleń to życie takie taśmy które przeplata się w siatce, pasowały by do domu. W Maji w ogrodzie to pokazywali też ze 3 odcinki temu
tulipany wsadź tak by później liście nie straszyły zanadto, za obwódkę bukszpanową, w trawkach, w hostach. A czosnki też w czymś wyższym, ona mają niezbyt atrakcyjne liście zasychające
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies