Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Wieloszka 10:41, 02 paź 2014

Ana, widoki OBŁĘDNE!!! Chciałam zacytować jakiś post ze zdjęciami, ale się nie da - wszystkie przepiękne! Podziwiam ogród, a jednocześnie doceniam ogrom pracy, jaki w niego wkładasz, żeby wyglądał jak na załączanych obrazkach
Buziak!
dorciabe 11:19, 02 paź 2014

Pięknie
Margarete 12:50, 02 paź 2014

Oj tak, przepieknie.........
Anetko pozdrawiam...........i podziwiam
kitek81 13:22, 02 paź 2014

ana_art napisał(a)
i bardzo dobrze, taki był cel. Wiosną będę wprowadzać mimo to kosmetyczne zmiany

qrcze, jak dla mnie to teraz jest idealnie, a Ty jeszcze chcesz upiększać?! ciekawa jestem, co kombinujesz?
15:22, 02 paź 2014
bardzo ładnie wczesna jesień ...super

co robisz ze hakone taka duża? na jakim rośnie stanowisku? Madżenka pisała że swoją ze słońca przesadziła w cień to dopiero ruszyła.

ja moja mam 2 sezon i juz ja nazwałam "micra" nic pieronica nie przyrosła, wiosna planuje przesadzić w pólcień wiecej wilgoci tam jest ...moze sie ocknie! oby!
Benia 15:52, 02 paź 2014

ana_art napisał(a)

Cześć Beniu. U mnie tulipany są posadzone pomiędzy trawami, hostami, rozchodnikami za bukszpanowymi obwódkami. Krokusy i szafirki w niższych trawkach, żurawkach, pomiędzy niskimi iglakami, w runiance. Czosnki w trawach i hortensjach. Sadzę też cebulowe tak by napierw kwitły krokusy potem kolejno w tym miejscu zakwitają irysy, tulipany a na końcu czosnki. Jeśli masz pytania pisz śmiało

Mam jeszcze pytanie odnośnie żurawek... Na pewno głupio zabrzmi... ale raz kozie śmierć... Jak radzisz kiedy lepiej je sadzić, teraz czy na wiosnę?...
ana_art 16:41, 02 paź 2014

Benia napisał(a)

Mam jeszcze pytanie odnośnie żurawek... Na pewno głupio zabrzmi... ale raz kozie śmierć... Jak radzisz kiedy lepiej je sadzić, teraz czy na wiosnę?...

zależy jakie? ja pierwszego roku kupiłam przez net i przyszły takie tyciulkie, wsadziłam a za tydzień przyszedł mróz... wiosną się nie pojawiły. Myślę, że bezpieczniej jednak już sadzić wiosną...
baraga1904 17:39, 02 paź 2014

Mój miłorząb jeszcze zieloniutki, jak szczypiorek ...na wiosnę
butterfly 18:36, 02 paź 2014

Ana, a masz posadzone gdzieś szafirki?
Ja posadziłam w The Beatles ale te liście (do tej pory są !) mnie wkurzają bo psuja całą urode tego carexa...
Sonka 18:41, 02 paź 2014

butterfly napisał(a)
Ana, a masz posadzone gdzieś szafirki?
Ja posadziłam w The Beatles ale te liście (do tej pory są !) mnie wkurzają bo psuja całą urode tego carexa...

Ja je wycinam.