Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

butterfly 18:45, 02 paź 2014

I zakwitna mi znów na wiosnę ? Bo one są cały czas zielone... te liscie

Chyba głupie pytanie...
Benia 20:37, 02 paź 2014

ana_art napisał(a)

zależy jakie? ja pierwszego roku kupiłam przez net i przyszły takie tyciulkie, wsadziłam a za tydzień przyszedł mróz... wiosną się nie pojawiły. Myślę, że bezpieczniej jednak już sadzić wiosną...

Dziękuję, niestety w temacie traw i żurawek to ja jestem zieleniutka... ale bardzo mi się podobają, dlatego tak szukam informacji co i kiedy sadzić, z czym, gdzie szukać, u kogo zamówić itd itp, no ale mimo wszystko bardzo dziękuję za wskazówki
ana_art 20:51, 02 paź 2014

butterfly napisał(a)
Ana, a masz posadzone gdzieś szafirki?
Ja posadziłam w The Beatles ale te liście (do tej pory są !) mnie wkurzają bo psuja całą urode tego carexa...

tak, mam dwie odmiany z takimi drobnymi listkami w buksikach, wyszły już jakieś 3 tygodnie temu, szczególnie mnie nie nerwią, ale jak miałam je w żwirku to wycinałam i zakwitały

Mam też we frostach z takim grubym liściem tych jeszcze nie widać
ana_art 20:53, 02 paź 2014

butterfly napisał(a)
I zakwitna mi znów na wiosnę ? Bo one są cały czas zielone... te liscie

Chyba głupie pytanie...

nie ma głupich pytań są głupie odpowiedzi...

jak miałam we żwirku to wycinałam i zakwitały normalnie
leon60 20:55, 02 paź 2014

Przepięknie Ana ! Trawiszcza wymiatają
ana_art 20:56, 02 paź 2014

Benia napisał(a)

Dziękuję, niestety w temacie traw i żurawek to ja jestem zieleniutka... ale bardzo mi się podobają, dlatego tak szukam informacji co i kiedy sadzić, z czym, gdzie szukać, u kogo zamówić itd itp, no ale mimo wszystko bardzo dziękuję za wskazówki

jeśli zamierzasz kupować przez internet to ZACZEKAJ do wiosny, tzn ja bym tak zrobiła
Benia 21:04, 02 paź 2014

ana_art napisał(a)

jeśli zamierzasz kupować przez internet to ZACZEKAJ do wiosny, tzn ja bym tak zrobiła

Chyba tak właśnie zrobię, przed zimą mogą nie zdążyć się przyjąć tak jak się należy a przez zimę zmarnować się tylko mogą pod śniegiem a później może ich nie znajdę, a szkoda by było.
Chciałam je z tulipanami posadzić, więc może teraz tulipany a pod żurawki zostawię tylko miejsce do nasadzeń wiosennych wtedy będą mieć cały sezon przed sobą

ana_art 21:09, 02 paź 2014

Benia napisał(a)

Chyba tak właśnie zrobię, przed zimą mogą nie zdążyć się przyjąć tak jak się należy a przez zimę zmarnować się tylko mogą pod śniegiem a później może ich nie znajdę, a szkoda by było.
Chciałam je z tulipanami posadzić, więc może teraz tulipany a pod żurawki zostawię tylko miejsce do nasadzeń wiosennych wtedy będą mieć cały sezon przed sobą

jeśli kupisz gdzieś na miejscu ładne sadzonki w donicy to spokojnie możesz sadzić, bo wiesz te sadzonki z netu bywają różne i o ile w trakcie sezonu zdążą sie zebrać tak teraz może być różnie
Benia 21:28, 02 paź 2014

Tak właśnie zrobię jak piszesz. Widziałam zdjęcia z Twoich dostaw, ładne sadzoneczki a jak obabulone były do transportu masz jakiegoś sprawdzonego dostawcę? może na wiosnę zwrócę się o namiary bo robię już wywiad w tym temacie rozpoznanie rynku
nicol21 21:35, 02 paź 2014

Ana, rewelacyjna porcja zdjęć. Oby mrozy jeszcze Cię ominęły i oby ogród jeszcze tych piękności ci nie skąpił przez jakiś czas...a Ty nam zdjęć
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies