Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 20:25, 14 mar 2013

Do góry
anula_wn napisał(a)
Bogusiu, dawno mnie u Ciebie nie było..... pięknie Ci wszystko rośnie i jakie już pomodorki duże!!! super
pozdrawiam ciepło w ten zimny wieczór
Anula,stęskniłam się...też często podglądam..po cichu...pomidorków mam 4 rodzaje ,wypikowałam po 6 sztuk,.gdzie ja to powsadzam???
Rododendronowy ogród. 20:25, 14 mar 2013

Do góry
Moje trzy Rh pomyłkowo wstawione do wątku Bogdzi. Widać ogróg może człowieka zauroczyć.
Gabisiowy ogród...początki....:-) 20:24, 14 mar 2013

Do góry
Mam nadzieję,że jednak ktoś się odezwie i nie będziecie się śmiać

Kochani,poniżej wklejam skan mojego "projektu",jest koślawy,wiem,ale nie potrafię lepiej...

Troszkę zaniżyłam odległość w przedogródku i za domem,ale przedogródek mam zrobiony,więc nawet nasadzeń Wam do końca nie narysowałam,mam do zrobienia:

1) "wjazd" - cokolwiek on znaczy,w planach jest wyłożenie kostką dwóch pasów na koła,z trawą pośrodku (lewa strona projektu),ale za nic w świecie nie wiem co nasadzić pomiędzy pasem kostki a thujami (szmaragdy),może co kawałek coś dużego liściastego - co by zasłonić się od sąsiadów tarasu i balkonów - czyli ich punktu obserwacyjnego

2) rabata,którą zaczęłam rozrysowywać,gdzie na pewno chcę mieć Brzozy Doorenbos z hortensjami,żurawkami i hostami np: white feather,ale z czym jeszcze i jak to nie wiem....tam obok jest kojec naszego psa,który chciałabym zakryć.

3) inną sprawą jest zagospodarowanie tarasu a raczej terenu wokół niego. Taras mamy bardzo duży,ale w przyszłości chcę aby tam były tylko fotele z wikliny i stoliczek,natomiast będzie altana,która ma pomieścić większą liczbę osób,w pobliżu będzie wymurowany grill.Zostaje sprawa masy wielkich kamieni,z których marzy mi się wodospad (nawet mały) lub woda w kamieniu,aby słuchać i widzieć szum z tarasu.

No i to tyle.Z tyłu będzie warzywnik w skrzyniach z porzeczkami malinami,jeżynami,które już są posadzone,oddzielony zielonym pasem roślin.Za garażem drzewka owocowe.

Przyjazny ogród 20:23, 14 mar 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Gdzieś widziałam u Ciebie takie cudne liliowce ) piekne, gratulacje i pozdrawiam

Piękne na żywo

Dla odmiany czas na zmiany... 20:21, 14 mar 2013

Do góry
Kochani powiedzcie kiedy powinno sie pikować aksamitki? bo moje wyglądają tak

czy to już jest ten moment?
buziam
Liliowo i kolorowo:) 20:20, 14 mar 2013

Do góry

Kasiu te donice co w ziemi to kilka lat moze z 5 a wiszace co roku nowe bo tych nie da sie przechowac to znaczy ja nie umie, nie udaje mi sie no i o to kolejne

yhy yhy najpierw pokazalas fukscje,teraz dowalilas daturami...mordowac chcesz Piekne sa...dature mam dopiero jedna,zolta (to raczej nie moj kolor ale jest ) ale u Ciebie widze biala (?) i lososiowa(?) -przepiekne te okazy Masz szczescie ze nie jestem zza plota,zaraz bym cos z datury skubnela ciemna nocka jak na prawdziwego skubacza przystalo
Moje zmagania ogrodowe 20:14, 14 mar 2013

Do góry
Witam!
Kasiu, u mnie i śnieg i duży mróz, także też mało przyjemnie.
Bogdziu, kiedyś podobny był ptaszek i to była pani kos, ten jakiś taki podobny się wydawał i mnie zmylił, kwiczoł jeden
Kondzio, hi hi
Ymma, dziś byłyśmy u lekarza z Kinią, gorączka po 39 od niedzieli się utrzymuje, na szczęście nic poważnego się nie dzieje, ale dziecina leży wykończona, odpukaj żeby Twoja nie chorowała.
Monia, kupiłabym jeszcze jedną na zioła, ale ta była ostatnia, muszę do jakiegoś innego pepco uderzyć
Gosia, też lubię pepco, bo właśnie można czasami coś ładnego przyhaczyć. Moja mama wczoraj kupiła dwie ostatnie takie latarenki, siostra tez chciała dla siebie, ale się nie załapała.
Mira, w maju będziemy podziwiać kwiatki rosnące w tych donicach
Irenko, czasami też się zastanawiam, obliczam, obmyślam i nie biorę od razu, a potem nie ma - może dlatego nie zastanawiam się nad kupnem roślin, biore od razu, żeby potem nie żałować, ze ktoś wykupił.

Wczoraj dotarły przylaszczki dla mnie i dla moich rodziców, troszkę wymęczone podróżą, ale widać białe kwiatuszki. Roślinka nie jest duża, w ofercie były większe, tylko się na nie zdecydowałam (w sumie nie wiem dlaczego).

Pozdrawiam
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 20:12, 14 mar 2013

Do góry
Marta u nas dziś jest tak zimno, mróz i w dodatku mocno wieje i nie ma sniegu a ja cierpie bo ten wiatr wymrozi chyba i te tulipany brrr a za dwa dni zapewne bedzie wiosna ale pozdrawiam Cie bardzo cieplutko i byle do wiosny i jak w koncu przyjdzie to wszystko naraz bedzie do roboty razem i z oknami do mycia

Danusiu,ja wczoraj pookrywalam wszystko co mogłam,serce by mi pękło gdyby mi te cebulowe pomarzły,a przestraszyłam się bo u nas zapowiadają w sobotę w nocy -23 stopnie-teraz jestem trochę spokojniejsza bo dodatkowo spadło u nas dużo śniegu.Masz rację,jak ten atak zimy minie to nie będziemy wiedzieć w ktorym kierunku lecieć-serce będzie chciało do ogrodu,a rozum będzie krzyczałokna brudne,firanki nie zmienione,płytki nie wyszorowane

Scenki z dzisiejszego dnia:

Mój kawałek raju II 20:12, 14 mar 2013

Do góry
Aniu, buziaki z okazji 600 ! ale gnasz .....
Moja działka. 20:09, 14 mar 2013

Do góry
Właśnie wyszłam do sklepu po chleb i nie mogłam się oprzeć tylko po 5 zł.

W cieniu - zacieniona 20:03, 14 mar 2013

Do góry
codziennie podziwiam Twoją szkółke czy hibiskusa masz z nasion? ze swojego krzewu?
Nasionka zebrałam z białego i różowego...wykiełkowały tylko białe...ale może jeszcze coś pod krzaczkiem wykiełkuje...tak pozyskałam siewki...cisa i rosną całkiem niezłe kulki.
Nigdy nie mów nigdy 19:52, 14 mar 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

Gierczusia już...

To limelight

o tę drugą pytałam, nikt nie wie co to, nawet Danusia, kupiłam z opisem bukietowa

Cześć Kindzia nadrobilam zaleglości podaje linka na blog hortensjowy świetnie prowadzony na pewno znajdziesz tam swoją bukietową http://hydrangeas.blogspot.com/ pozdrawiam
Mój 4 arowy azyl... 19:49, 14 mar 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Prawie przez pół dnia obserwowałam dzwońce, które całymi stadkami zlatywały do stołówki. Wcześniej zlikwidowałam karmnik, ale żal mi się ich zrobiło, bo przylatywały i szukały ziaren.
Po raz pierwszy przyleciała sikora modra, ale nie zdążyłam zrobić zdjęcia, tak jak i grubodziobowi, który ledwie przysiadł i zaraz odleciał a ja nie miałam aparatu pod reką.

zorganizowałaś im fajną stołówkę
Zakupy super, tylko ta pogoda niech wreszcie pokaże się z tej dobrej strony i można by działać
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 19:48, 14 mar 2013

Do góry
Ja od lekarzy słyszałam, że jak jest opuchlizna, to zimnym, a jak nie ma to można ciepłym.
Frodo nic nie da sobie założyć na łapki. Czujny jest i walczy o neutralność swego ciała. W bólu nie da sobie dotknąć niczego, ani pogłaskać.
Myślę, że z latem mu minie. Trzeba słońca. Na razie trzyma się kanapy. Ma już 13 lat, i choroby podeszłego wieku mamy takie same. Ale ja smaruję sobie bolące miejsca spirytusem na taszniku. A jemu nie mogę.
Dziękuję za troskę i za wizyty, Bożence, Dajnie, Uli!

Link w podpisie 19:47, 14 mar 2013

Do góry
Przenoszę na 1 stronę, zgodnie z prośbą.

Makao_J napisał(a)
Witam.
Widząc ciągłe problemy z PODPISAMI do wątków opracowałam taką oto obrazkową instrukcję w nadziei że ułatwi ona wciąż pojawiający się problem. Zdjęcia zostały zatwierdzone przez Danusię.

Makao_J napisał(a)

Makao_J napisał(a)

Rajski ogród Ani 19:46, 14 mar 2013

Do góry
Tak się smętnie zrobiło , to trzeba kolorowy kwiatuszek wstawić na poprawę humorku

Mój 4 arowy azyl... 19:43, 14 mar 2013

Do góry
Prawie przez pół dnia obserwowałam dzwońce, które całymi stadkami zlatywały do stołówki. Wcześniej zlikwidowałam karmnik, ale żal mi się ich zrobiło, bo przylatywały i szukały ziaren.
Po raz pierwszy przyleciała sikora modra, ale nie zdążyłam zrobić zdjęcia, tak jak i grubodziobowi, który ledwie przysiadł i zaraz odleciał a ja nie miałam aparatu pod reką.

Niewielu sikorkom udało się do ziaren dostać, odganiane były!

Ogród w skali mikro :) 19:39, 14 mar 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Słyszałam że chcesz futro mogę oddać jedno moje

Ja poproszę to na dłoni...., fliczne futro...
Nasz przydomowy ogródek 19:39, 14 mar 2013

Do góry
Zbyszku, Ty to nie jesteś Pi x drzwi,
Ty jesteś ta harfa co pięknie brzmi!
Na każdy temat, nie męczy Ciebie dylemat,
Ty po prostu to wiesz!
Dzięki, że dla nas ułożyłeś wiersz!
Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:32, 14 mar 2013

Do góry
Milego wieczoru

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies