Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:42, 03 kwi 2013

Do góry
Ja nic nie wiedziałam o urodzinach!

Danusiu...wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze,uśmiechu na co dzień i samych radosnych dni

Liliowo i kolorowo:) 12:40, 03 kwi 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Danusia ale moc kwiatów u ciebie widzę białe margaritki masztylko ten gatunek czy jeszcze inne
ja ma dwa rodzaje ale nie takie jak twoje miałam je ale mi ślimaki zjadły mam takie strzepiate ,kręcone nie potrafie ich nazwać a nie mam fotki.pozdrawiam

U mnie Bogusiu jeszcze bardzo duzo takich zwykłych margaretek jest jak na tym zdjeciu moze tez je masz?

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 12:35, 03 kwi 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

agapant

gąszcz na fuksjowej doniczce

Witaj Haniu rośliny ładnie się przechowały, ale transport musowy my co roku mamy taki problem ale działkę mam blisko i mój mąż do specialnego wózka ładuje i jedzie tak ze 3 razy a potem narzędzia,
narazie u mnie goszczą tylko złodzieje.
ogrodoweimpresjejolki 12:24, 03 kwi 2013

Do góry
Coś te moje sąsiadki zlewa i prawa na koniec zimy osłabły?
Zdrowia życzę i wystawiajcie buźki do słońca, chociaż przez szybkę. Jedna pies jest najlepszym sposobem na kondychę.

Jolu, słońce co raz wyżej, roztopi te zwały śniegowe, i my zwarte i gotowe na rabatki pomkniemy! No może nie jak rącze koniki, ale i żółwim krokiem do celu dojść można!
Tulam, hanusiam i trzymaj się kochana!

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:16, 03 kwi 2013

Do góry
Ogniście przeganiam zimę i życzenia składam! Dużo zdrowia!
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:09, 03 kwi 2013

Do góry
Obok w jednej linii (zrobiłam trójkąt), tak? Tam mi pasuje. Na miejsce wierzby w trzech kolorach - dostałam jako krzaczek od cioci i nie cierpię jej! Już ścięłąm w tym roku do ziemi i żegnam się z nią na zawsze.
Z przodu mam też coś żółtego, ale tej żółci nie lubię, taka jakaś wściekła i trochę "brudna". Też gdzieś to muszę wysadzić. To chyba jakaś tuja.

Funkie - Hosta 12:06, 03 kwi 2013

Do góry
Rainforest Sunrise to jedna z moich ulubionych, małych host

Kilka moich maluchów.

Hosta Dragon Tails, mały, śmieszny poczochraniec

Hosta Stand by Me

Hosta Harry van Trier

Hosta Alakazaam
Moja działka. 12:06, 03 kwi 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Basiu takie kupiłam w biedronce irysy u ciebie kwitną to może wsadze do donicy?

Ale ładne. Potrzebne mi takie syberyjskie Dawno kupowałaś?
Działka prawie w Borach Tucholskich 12:00, 03 kwi 2013

Do góry

Gosia nie chciałem krakać gdy 11marca (nów księżyca) rozpoczęła się zima że będzie trzymać do następnego nowiu (10.04) a jednak ....

na odczarowanie
Ogród w Tarnowie 11:59, 03 kwi 2013

Do góry
Dzisiejsze wiosenne natarcie zimy...

Funkie - Hosta 11:50, 03 kwi 2013

Do góry
tak to bywa -chwila nieuwagi i pojawiają się rywalki
na pierwszym planie wietlica samicza Victriae
pod nią Orange Marmalade dalej Rainforest Sunrise a po prawej czai się kolejna paproć-adiantum stopowe

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:42, 03 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)
Bogdzia- gif świetny i na czasie.... Przxerwa na wesoło.. i to podwójnie, bo dzielne malotki dają czadu........ krokusy są dzielne....... i nie zawiodą. U mnie już się robi ciut kolorów i na zewnątrz.. Mam nadzieję, że to ostatnie podrygi zimy...... moje foty sprzed chwili.
Tofam Was mocno, że zaglądacie.. obiecuję.. odrobię w sposobnej chwili z nawiązką..
Jak u Was coś ciekawego to wstawiać do mnie, zaśmiecać mój wątek pozwalam, sprawami ważnymi i nieważnymi......
A teraz coś dla ducha.... miały być co prawda 5 marca, a nie 2 kwietnia.. ale lepiej późno niż wcale...

Ale pięknie u Ciebie, wiem że teraz przysypało, ale na krótko miejmy nadzieję, u mnie fioletowe też się zaczęły pokazywać, ale znacznie mniejsze, niech już przyjdzie na dobre ta wiosna bo bzika idzie dostać,
u mnie przez chwilkę padał deszcz, teraz już przestało, ciekawe czy dojdzie do mnie ta śnieżyca,
Marzy mi się Siedlisko.... 11:39, 03 kwi 2013

Do góry
Aniu, chciałabym się przywitać, bo już dłuższą chwilę chodzę i chodzę po Twoim ogrodzie, wypada się ujawnić Zachwycił mnie Twój ogród, widać, że nie tylko kompost, ale serce i dobre myśli mieszasz z ziemią, bo rośliny pięknie rosną i atmosfera cudowna Ten śnieg, który dzisiaj też pada, ma dobrą stronę Normalnie o tej porze biegałabym z kompostem i sekatorem w swoim ogrodzie i nie znalazłabym Twojego Teraz będę częstym gościem, chętnie obejrzę jak się będzie budził wiosną Mówią, że jeszcze ze dwa tygodnie...
Co to jest to małe żółte na dole zdjęcia?

Na powitanie ode mnie - listek (hosta Deliverance)
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:38, 03 kwi 2013

Do góry
To jeszcze jedno zadanie. Jeden z tych iglaków przy ognisku wygląda na takiego samego jak ten wysoki stożek na środku poniższego zdjęcia. One mają lekko żółtawy odcień zieleni,ale dość ładny, nie ostry żółty, bardziej zielony. Nie wiem co to jest, wygląda na jakiegoś cyprysika, ale mogę się mylić. Czubek zawsze mu przewisa. Ale nieważne co to, ważne, że u mnie się bardzo dobrze czuje, nie przemarza, nie choruje i jest ładny. Myślę, że mogłabym go wpasować w tą rabatę jako drugiego do kompletu. To jest ta rabata, która po prawej będzie łączyć się z suchą rzeką "za pomocą" róży Nozomi Wiem, ze dwa to niedobra liczba w nasadzeniach, lepsze są nieparzyste. Co Wy na to?

Liliowo i kolorowo:) 11:37, 03 kwi 2013

Do góry
Wszystkim Wam bardzo dziękuje, że zagladacie i miłe słowa wsparcia tak bardzo każdemu teraz nam potrzebne u mnie od rana nowa dostawa śniegu i z obawy, że jak wyjade to już nie wjade postanowiłam zostac dzis w domu i strajkuje i nie poszłam do pracy) musiałam zostac na posterunku w domu i walczyc ze śniegiem. O zmęczeniu fizycznym i psychicznym juz nie będe pisac. A o to zdjęcia wiosny chociaż na zdjęciach
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:34, 03 kwi 2013

Do góry
Szefowej...Danusi....
najserdeczniejsze życzenia urodzinowe...
i jak najwięcej ciepła...jak najszybciej....
Pozdrawiam gorąco Solenizantkę........
Liliowo i kolorowo:) 11:22, 03 kwi 2013

Do góry
Kuklik napisał(a)
Zajrzałam z rewizytą i się zachwyciłam, obejrzałam dwie pierwsze dwie strony..masz bajeczny ogród Idę na spacer wśród bajecznych kwiatów
Na przywitanie kwiatki z mojego ogrodu

Dziękuje Ci bardzo za odwiedziny i miłe słowa a tych teraz to bardzo potrzebujemy
Moja działka. 11:20, 03 kwi 2013

Do góry
Basiu takie kupiłam w biedronce irysy u ciebie kwitną to może wsadze do donicy?
Moja działka. 11:18, 03 kwi 2013

Do góry
Witam wszystkich za oknem sypie a ja zrobiłam przegląd moich roślin ...rosną niektóre nawet kwitną.

szarłat

szczawik

hosta
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies