Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój kawałek raju II 22:34, 10 mar 2013

Do góry
Cd. chyba już tu zostanie pan szpak inne ptaszki
zauważcie, że mazurki na równi z sikorkami dziobią słoninę

śniegu coraz więcej

No i zasypało świat na biało mam znowu zimę
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 22:31, 10 mar 2013

Do góry
W zeszłym roku kupiłam rębak do rozdrabniania gałęzi i teraz jak naciełam całą stertę gałęzi ,to w sobotę z M próbowaliśmy jak to ustrojstwo działa .No powiem ci że godzinka pracy i mam całą stertę zrębek do wysypania na rabaty .
Jak pogoda pozwoli to czeka mnie cięcie żywopłotów i też wszystko do rębaka , a kiedyś wszystko paliłam na ognisku .
Mój kawałek raju II 22:29, 10 mar 2013

Do góry
Dzisiaj przed obiadem ptaki wyjadły całą dzienną porcję, nie miałam natłuczonych orzechów więc poszły w ruch płatki owsiane, co też zostało szybko zjedzone w głównej mierze przez tego osobnika
zaczynał padać śnieg to schował się pod daszek karmnika
Bukszpan (Buxus) - uprawa 22:26, 10 mar 2013

Do góry
Tak w ogóle, to tym bukszpanom będzie brakowało do stożka sporo u podstawy i bym z nich nie robiła stożków. Na siłę nie da się z tego stożka zrobić.

Z siatką Ci nie wyjdzie, bo niby jak tą siatkę na stary bukszpan nałożysz , żeby wylazł przez oczka, Wiążesz nawet trzy bambusy u góry drucikiem i tniesz, no trochę wyobraźni musisz mieć i jakieś pojęcie jak wygląda stożek

A jak nie masz wyobraźni to nie tnij stożka, tylko zacznij od sześcianu, czyli kostki. Bo to prosta robota

Nie łap się jako początkująca za najtrudniejsze figury. Akurat stożek nie jest najłatwiejszy.

Tutaj Witek na zlocie u Marzenki pokazywał przy jednym bambusie

Mój kawałek raju II 22:23, 10 mar 2013

Do góry
Witam wszystkich odwiedzających trochę późno, ale mam teraz pilne prace i nie mogę wcześniej wchodzić na forum aż do czwartku
Ogród w skali mikro :) 22:20, 10 mar 2013

Do góry
Aaa ... Nie wiem jak to się stało ,że zapomniałam Wam napisać ,że wreszcie zdobyłam nasiona kapusty ozdobnej .. ... Pamiętacie. ???

A może jadnak się ktosik skusi jak poogląda....

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=226240
http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=13205
http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=27373

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=55595
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:14, 10 mar 2013

Do góry
mam jeszcze taką fotkę, nie fotografowałam go z bliska kupiłam bez znajomości nazwy... bo mi się podobał i pasował kolorystycznie

ma taką charakterystyczną kępę jakby w łuk prowadzoną , zupełnie inaczej niz w przypadku innych trawek
Rododendronowy ogród II. 22:02, 10 mar 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

To masz jeszcze jednego,nawet chyba jeszcze lepiej drze dziób.

O skubany, ale fajny . Bogdziu, mistrzowskie ujęcie .
Jakby krzyczał na Ciebie .
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:58, 10 mar 2013

Do góry
Do garów jestem kiepska.. wiec uciekłam.. od gości ... schowałam się, bo jak ja taka zgraję nakarmię, jak robię kawę to zwykle czegoś zapomnę podać....

Madżen.. będziemy pić duże, a małe będą do patrzenia..taka zakąska Chociaż w małych jest ze 2 wiadra alkoholu

Ale zamówiłam katering Dam radę

Rododendronowy ogród II. 21:49, 10 mar 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Okrągły jak to jabłuszko Puchaty na zimę pewnie... Czy o ma taki języczek ?
Nigdy nie mów nigdy 21:49, 10 mar 2013

Do góry
A teraz tylko z czerwonych znalazłam takie foty.. a mam je gdzie sie da...

Tu zaczynają i są dopiero w pąkach.. ta całą kępa to te lilie.. wystawione na słońce zakwitły najszybciej..

I przedszkole.... czyli mikruski posadzone jak groch... do przechowalni.. najmniejsze wyrzuciałm.. niektóre zakwitły

Po prostu ogród... 21:46, 10 mar 2013

Do góry
irena_milek - fajnie że zaglądasz, pozdrawiam

Betka - odnośnie podkładów kolejowych to mi ich zapach, mimo ich szkodliwy, nawet się podoba, kojarzy mi się z dzieciństwem, latem i wakacjami Ktoś na forum ma w ogrodzie podkłady fajnie wkomponowane, ale nie pamiętam u kogo widziałam.

danuta_szwajcer - dziękuję za życzenia i niezapominajki

Enya73 - dzięki za życzenia Tobie i Twojemu M Odnośnie terminu to może między 15 a 25 marca, tylko nie wiem jaki dzień

W tym tygodniu i u mnie zakwitły słoneczne krokusy

Ogrodowe skarby 21:46, 10 mar 2013

Do góry
Wstępne prace podcięcie drzew, wycinka krzaków i siewek. Teraz wygląda to tak - tylko śniegiem wszystko przykryte:

żółte kosaćce - chyba im tu dobrze

Nigdy nie mów nigdy 21:45, 10 mar 2013

Do góry

A teraz do Ani. Ostatni raz dzisiaj, przyrzekam Kiedy zaczęłaś przygodę z liliami? Nie podejrzewam, że je wykopujesz i rozsadzasz Szybko się kocą? Po roku z jednej ile małych będzie?

Jak masz pytanie to włąsnie zadawaj je u mnie, bo u Ciebie mogę przegapić A ja odpowiem u Ciebie..dzięki temu nie trzeba szukać I się nie przegapi.. ja już nie kontroluję Forum.. przerosło mnie

A teraz co do lilii..
Jak zaczną rosnąć..... to muszą mieć światło. Jak nie rosną niech siedzą w ciemnym.. spr. tylko czy nie gniją, nie pleśnieją i takie tam..

Lilii nie wykopuję, nie rozsadzam chyba, że muszę, bo coś innego zaplanowałam innego w to miejsce, czasem komuś coś dam z cebulek, pasują mi gdzie indziej. Ale w tym roku będę musiała, bo są za gęsto i siedzą płytko, boję się, by nie pomarzły kolejnej zimy.. Dziś znów zasypywałam kolejne cebule korą..

Pierwsze cebule posadziłam jesienią w 2008 roku. Liliami zaraziła mnie mama..dał mi kilka cebulek I co roku dokupuję. Jak na razie sypnęły mi się 2 pełne lilie.. reszta rośnie. Jedne się mnożą szybko inne wolniej.
Od tego zaczęłam.. 1 zółta i 5 czerwonych..

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:45, 10 mar 2013

Do góry
jak myślicie te żółte trawczki mogą być tatarakiem?
Rododendronowy ogród II. 21:45, 10 mar 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Tez mi się podoba zdjęcie kosa "drącego dziób"

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:37, 10 mar 2013

Do góry
Ania, gratulacje
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:37, 10 mar 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Sławek - tak....ale najpierw chcę zdać maturę - i egzamin zawodowy - a potem chyba też coś w tym kierunku....Czas pokaże

Kasiu - z bilansem to ja w pierwszej klasie śmigałem....Teraz to bierzemy ewidencję wyników kalkulacji podziałowej prostej w warunkach niepełnego wykorzystania zdolności produkcyjnych I o dziwo to jest w sumie łatwe - jak na razie

O Zonk! Wolę bilans i rachunek wyników Sprawozdań finansowych nie lubię pisać...

Kwiatuch dla Ciebie, przecież bym zapomniała!

Lepiej późno, niż wcale
Kondziowy Ogród :) 21:34, 10 mar 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Macham wieczorową porą Kondziulku i kwiatuch dla Ciebie

Dziękuje
Kondziowy Ogród :) 21:33, 10 mar 2013

Do góry
Macham wieczorową porą Kondziulku i kwiatuch dla Ciebie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies