Cd. chyba już tu zostanie pan szpak inne ptaszki zauważcie, że mazurki na równi z sikorkami dziobią słoninę
śniegu coraz więcej
No i zasypało świat na biało mam znowu zimę
W zeszłym roku kupiłam rębak do rozdrabniania gałęzi i teraz jak naciełam całą stertę gałęzi ,to w sobotę z M próbowaliśmy jak to ustrojstwo działa .No powiem ci że godzinka pracy i mam całą stertę zrębek do wysypania na rabaty .
Jak pogoda pozwoli to czeka mnie cięcie żywopłotów i też wszystko do rębaka , a kiedyś wszystko paliłam na ognisku .
Dzisiaj przed obiadem ptaki wyjadły całą dzienną porcję, nie miałam natłuczonych orzechów więc poszły w ruch płatki owsiane, co też zostało szybko zjedzone w głównej mierze przez tego osobnika zaczynał padać śnieg to schował się pod daszek karmnika
Tak w ogóle, to tym bukszpanom będzie brakowało do stożka sporo u podstawy i bym z nich nie robiła stożków. Na siłę nie da się z tego stożka zrobić.
Z siatką Ci nie wyjdzie, bo niby jak tą siatkę na stary bukszpan nałożysz , żeby wylazł przez oczka, Wiążesz nawet trzy bambusy u góry drucikiem i tniesz, no trochę wyobraźni musisz mieć i jakieś pojęcie jak wygląda stożek
A jak nie masz wyobraźni to nie tnij stożka, tylko zacznij od sześcianu, czyli kostki. Bo to prosta robota
Nie łap się jako początkująca za najtrudniejsze figury. Akurat stożek nie jest najłatwiejszy.
Tutaj Witek na zlocie u Marzenki pokazywał przy jednym bambusie
mam jeszcze taką fotkę, nie fotografowałam go z bliska kupiłam bez znajomości nazwy... bo mi się podobał i pasował kolorystycznie
ma taką charakterystyczną kępę jakby w łuk prowadzoną , zupełnie inaczej niz w przypadku innych trawek
Do garów jestem kiepska.. wiec uciekłam.. od gości ... schowałam się, bo jak ja taka zgraję nakarmię, jak robię kawę to zwykle czegoś zapomnę podać....
Madżen.. będziemy pić duże, a małe będą do patrzenia..taka zakąska Chociaż w małych jest ze 2 wiadra alkoholu
Betka - odnośnie podkładów kolejowych to mi ich zapach, mimo ich szkodliwy, nawet się podoba, kojarzy mi się z dzieciństwem, latem i wakacjami Ktoś na forum ma w ogrodzie podkłady fajnie wkomponowane, ale nie pamiętam u kogo widziałam.
danuta_szwajcer - dziękuję za życzenia i niezapominajki
Enya73 - dzięki za życzenia Tobie i Twojemu M Odnośnie terminu to może między 15 a 25 marca, tylko nie wiem jaki dzień
W tym tygodniu i u mnie zakwitły słoneczne krokusy
Jak masz pytanie to włąsnie zadawaj je u mnie, bo u Ciebie mogę przegapić A ja odpowiem u Ciebie..dzięki temu nie trzeba szukać I się nie przegapi.. ja już nie kontroluję Forum.. przerosło mnie
A teraz co do lilii..
Jak zaczną rosnąć..... to muszą mieć światło. Jak nie rosną niech siedzą w ciemnym.. spr. tylko czy nie gniją, nie pleśnieją i takie tam..
Lilii nie wykopuję, nie rozsadzam chyba, że muszę, bo coś innego zaplanowałam innego w to miejsce, czasem komuś coś dam z cebulek, pasują mi gdzie indziej. Ale w tym roku będę musiała, bo są za gęsto i siedzą płytko, boję się, by nie pomarzły kolejnej zimy.. Dziś znów zasypywałam kolejne cebule korą..
Pierwsze cebule posadziłam jesienią w 2008 roku. Liliami zaraziła mnie mama..dał mi kilka cebulek I co roku dokupuję. Jak na razie sypnęły mi się 2 pełne lilie.. reszta rośnie. Jedne się mnożą szybko inne wolniej.
Od tego zaczęłam.. 1 zółta i 5 czerwonych..