Marysiu - pozdrawiam Każda wizyta u Ciebie w ogrodzie jest wielka przyjemnością Fajna ta goryczka - wiele osób ją ma zauważyłam. Czy Ty ją wysiewasz? ona jest wieloletnia? kwitnie długo? czy mozesz mi coś o niej napisać?
Marysiu! kolorowo zrobiło się w ogrodach pięknie u Ciebie.Powiedz mi tulipany te ciemnie to jaka nazwa. wyglądają granatowe. Ja zakupiłam dużo granatowych i niebieskich a wszystkie jeden kolor ciemny .róż
Witam serdecznie Szarlotkę! Brzmi smakowicie
Roślinki nie były przeznaczone pod to drzewo. To część zgromadzonych roślinek do zagospodarowania brzozowego zagajnika. Prace są w trakcie, bo jest to spory kawałek wymagający dużo pracy, ale i dużo roślin.
Umyśliłam sobie, że jesienią pokażę taką jakby kronikę z założenia ogródka leśnego. Liczę na to, że do tego czasu będzie co pokazać.
Pod pniem tego świerka jest okrągła ławka. Pień obsadziłam bluszczem. Ławka jest ok, ale wydaje mi się taka "samotna". Właśnie myślę, co tam jeszcze można zrobić, aby wtopiła się w otoczenie.
Aniu!
Goryczka jest wieloletnia. To taka niziutka odmiana, wcześnie kwitnąca, wolno się rozrasta. Świetnie nadaje się na skalniaki. Musi być posadzona w eksponowanym miejscu, bo jest niska i łatwo ją czymś przysłonić. Późnym latem zakwita jeszcze raz, ale już nie tak obficie, jak wiosną.