Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe zacisze

Ogrodowe zacisze

anna_g 22:49, 12 maj 2013

Marysiu - pozdrawiam Każda wizyta u Ciebie w ogrodzie jest wielka przyjemnością Fajna ta goryczka - wiele osób ją ma zauważyłam. Czy Ty ją wysiewasz? ona jest wieloletnia? kwitnie długo? czy mozesz mi coś o niej napisać?
boguslawa_ma... 22:50, 12 maj 2013

Pięknie zdjęcia pokazałaś
Anabell 00:13, 13 maj 2013

Marysiu! kolorowo zrobiło się w ogrodach pięknie u Ciebie.Powiedz mi tulipany te ciemnie to jaka nazwa. wyglądają granatowe. Ja zakupiłam dużo granatowych i niebieskich a wszystkie jeden kolor ciemny .róż
EPODLAS 15:22, 13 maj 2013

Pięknie wygląda karmnik między kamieniami. Też go lubię i mam. Ale najładniej chyba wygląda tak jak rośnie u ciebie.
szarlotka 16:27, 13 maj 2013

Maria667 napisał(a)
Wciąż na swoją kolej czekają roślinki do wsadzenia:

Marysiu mogłabyś pokazać jak obsadziłaś pień drzewa? Jak wyszło?
Maria667 18:24, 13 maj 2013

szarlotka napisał(a)

Marysiu mogłabyś pokazać jak obsadziłaś pień drzewa? Jak wyszło?

Witam serdecznie Szarlotkę! Brzmi smakowicie
Roślinki nie były przeznaczone pod to drzewo. To część zgromadzonych roślinek do zagospodarowania brzozowego zagajnika. Prace są w trakcie, bo jest to spory kawałek wymagający dużo pracy, ale i dużo roślin.
Umyśliłam sobie, że jesienią pokażę taką jakby kronikę z założenia ogródka leśnego. Liczę na to, że do tego czasu będzie co pokazać.
Pod pniem tego świerka jest okrągła ławka. Pień obsadziłam bluszczem. Ławka jest ok, ale wydaje mi się taka "samotna". Właśnie myślę, co tam jeszcze można zrobić, aby wtopiła się w otoczenie.
Maria667 18:25, 13 maj 2013

EPODLAS napisał(a)
Pięknie wygląda karmnik między kamieniami. Też go lubię i mam. Ale najładniej chyba wygląda tak jak rośnie u ciebie.

Bożenko! Dzięki Ale słodzisz
Maria667 18:39, 13 maj 2013

Anabell napisał(a)
Marysiu! kolorowo zrobiło się w ogrodach pięknie u Ciebie.Powiedz mi tulipany te ciemnie to jaka nazwa. wyglądają granatowe. Ja zakupiłam dużo granatowych i niebieskich a wszystkie jeden kolor ciemny .róż

Anabelko!
Moje tulipanki mają taki ciemno bordowy kolor, ale nie wiem, jak się nazywają.
Maria667 18:44, 13 maj 2013

boguslawa_madejska napisał(a)
Pięknie zdjęcia pokazałaś

Dzięki, Bogusiu!
Uwielbiam swój ogród. Dzisiaj jedynie siędzę grzecznie w domu, bo dszczowo i chłodno
Maria667 18:51, 13 maj 2013

anna_g napisał(a)
Marysiu - pozdrawiam Każda wizyta u Ciebie w ogrodzie jest wielka przyjemnością Fajna ta goryczka - wiele osób ją ma zauważyłam. Czy Ty ją wysiewasz? ona jest wieloletnia? kwitnie długo? czy mozesz mi coś o niej napisać?

Aniu!
Goryczka jest wieloletnia. To taka niziutka odmiana, wcześnie kwitnąca, wolno się rozrasta. Świetnie nadaje się na skalniaki. Musi być posadzona w eksponowanym miejscu, bo jest niska i łatwo ją czymś przysłonić. Późnym latem zakwita jeszcze raz, ale już nie tak obficie, jak wiosną.