Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 21:03, 15 kwi 2013

Do góry
Znowu dopadł mnie niedoczas. Praca, potem przyjemność w ogrodzie i w międzyczasie telekonferencja z M. I tak na zegarze 21. Na kolację za późno, na spanie za wcześnie, więc wrzucę kilka fotek z dzisiejszego obchodu ogrodu.

Co z tym ogródeczkiem począć 21:02, 15 kwi 2013

Do góry
żeby nie było że kłamałam że mam łany dzisiaj zakwitły

Ogród niby nowoczesny ale... 21:01, 15 kwi 2013

Do góry
Madzia szybko tu nam sie chwal,spragnieni jestesmy
Zostawiam tulipanki fotniete po drodze ze szkoly

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:00, 15 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)
Nowa łączka krokusowa nabiera barw...

A tak w detalu wygląda

Aniu mam pytanie o te iglaki na zdjęciu czy to cyprysiki Lawsona ???
Kubusiowo 20:58, 15 kwi 2013

Do góry
Bede podgladac rozmnazalnie Mi udalo sie z trzech patyczkow ukorzenic,ale jeszcze na nie ,,patrze ´´podejrzliwym okiem A na fotce tulipanki fotniete w drodze ze szkoly
Ogródek na betonie 20:53, 15 kwi 2013

Do góry
Witam cie Aniu moją wiosenką
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:48, 15 kwi 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
forest ....wczoraj

i dziś

Prze prze prze prze pięknie
a żurawki nie martw sie odbiją ja miałem taką jedną lata temu, wyglądała okropnie. Poskubałem ją, podlałem florowitem i póżniej była olbrzymia
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:43, 15 kwi 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
O to pokażę też moją kotkę Jak się próbuje dobrać do szarlotki

Super
Kotka śliczna,a jak skupiona
Rododendronowy ogród II. 20:35, 15 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)
Od serca dane.. inaczej takie ładne by nie były...

A w środkowej kępie mam jeszcze jakiegoś gratiska.. co to może być ??? Jest kilka takich kwiatuszków

Aniu ja zawsze daję od serca. Cieszę sie ze Ty się cieszysz.Ta gratisowa roslinka to zawilec ale nie jakiś odmianowy tylko lesny. Jak nie chcesz to wyrwij zeby sie nie rozrastał choc ja je lubię i zostawiam nic=ech sobie rosną. Poniewaz u mnie w lesie ich pełno to i na działkę zawędrowały.A teraz i ja mam niespodziankę. Zaczęła kiełkowac piwonia koperkowa, zobacz

Kolorowe rabaty 20:33, 15 kwi 2013

Do góry
Ponieważ doczytałam,że ranników ani krokusików nie masz, to wstawię Tobie swoje, jeżeli pozwolisz.

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 20:27, 15 kwi 2013

Do góry
Magdo, jak zwykle bardzo dziekuję. Efekt będzie jednak bardziej widoczny, jak to wszystko obsadzę roślinkami, a po tych rabatowych szaleństwach mam co obsadzać

Z dwójką dzieci, kiedy aktualny etap działki nie za bardzo pozwala je tam zabrać, na pewno masz ograniczony czas. Ja, jako całkowicie wolny od pracy i zobowiązań człowiek (mój syn (36) ani o małżeństwie, a tym bardziej o dzieciach nawet nie myśli, żadnych wnucząt zatem) mogę siedzieć na tej działce ile sił i ochoty. To dlatego może u mnie te zmiany są takie szybkie )))

W Regulaminie ROD nie ma ani słowa o pnączach. Mogą być na ogrodzeniu, a tych odległości to i tak nikt już teraz nie przestrzega.

Małgorzata, nie ma na co czekać, łapać Bentleya i ciachać. To jest taka przyjemność, że szkoda oddać to synowi. To jest naprawdę bardzo łatwa czynność. Przeczytaj opis przycinania krawędzi i po prostu zastosuj.
Ja dodam z własnej praktyki - bardzo, ale to bardzo ważne dla uzyskania równego efektu jest cierpliwe przesuwanie się ze szpadelkiem TYLKO o jego połowę. Tzn. zawsze wcinaj szpadel w połowie poprzedniego cięcia. Połowa szpadla wchodzi w stare nacięcie i ustawia szpadel równo do nastepnego.

WOW! Dzisiaj koniec rzeźbienia krawędzi.
Obciachałam od północy, od zachodu, wzdłuż ścieżki, kompostowniki pelne.

Zawsze kiedy oglądam wieczorem zdjęcia, widzę dokładnie gdzie trzeba poprawić Parę dodatkowych nacięć i będzie lepiej.

Linię cięcia wyznaczają mi istniejące nasadzenia, może jest ona nieco zbyt 'bogata', ale zobaczę jak to będzie wyglądało po obsadzeniu roslinami. Zawsze mogę dociąć do bardziej prostej.

Aha, ścieżka nieco wyliniała po zimie Muszę ją maznąć drewnochronem. Powód tych jasnych kawałków - kora zlazła, co było oczywiście do przewidzenia, teraz mam oszasty okorowane )))
Moja działka. 20:18, 15 kwi 2013

Do góry
Pięknie Tobie wszystko kwitnie, śnieżyc takich nie mam, muszę nabyć jesienią. Obraz z makami, cudowny! Czy sama wyszywałaś? Jeżeli tak, to spytam, czy zachował się tobie wzór-szablon?
O tym zdjęciu wyżej, myślę, że z hostami będzie dobrze, Może takie całkiem białe?
Dziękuje za odwiedziny u mnie. Jesteś moją stałą odwiedzającą, ściskam serdecznie.
Ja nie zawsze rewanżuję się, ale to tylko z braku czasu, i za tę niebytność przepraszam.

Ogródeczek jagody99 20:04, 15 kwi 2013

Do góry
Pozdrawiam i wiosnę posyłam
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 20:00, 15 kwi 2013

Do góry
Chciałam iść i wsadzić je do ogrodu, ale Oskar mi się znowu rozłożył. Akcja sadzenia odbyła się więc w domu. Razem z Limkowimi patyczkami wsadziłam derenia elegantissima.
Najpierw umyłam doniczki i nasypałam ziemi i poustawiałam doniczki w skrzyneczce po pomidorach

Taaaadam
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 20:00, 15 kwi 2013

Do góry
Kuklik napisał(a)
Specjalnie dla Weroniki - całe niebieskie stoisko

ho, ho dziękuję bardzo mi miło, jakie tam różności ciekawe...
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 19:54, 15 kwi 2013

Do góry
Dzisiaj dostałam prezent od JoannA Asiu jeszcze raz Ci dziękuję!

a w środku .... Limki

Zobaczcie jak fajnie Asia je zapakowała

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 19:51, 15 kwi 2013

Do góry
Robertop napisał(a)
Haniu, pozdrawiam wiosennie. Nowy zakup na moją działkę. Zdjecie jeszcze nie moje, ale zobaczymy jaki będzie efekt latem.

Roberto! Witaj! Dziękuję za wizytę i zgaduję co to za kwiatek- czy to dziewanna?
Dziewannę posiałam zeszłego lata, i wysadzać na rabaty będę teraz, To nie wiem jak moja zakwitnie. Pierwszy raz mam to cudo! Bo cudowne zdjęcie. Czy już kwitnącą kupiłeś?
A może nie zgadłam?
Moja działka. 19:49, 15 kwi 2013

Do góry
Na tej rabacie między iglaczkami wsadze hosty musze wyciąć tą szmate myślę że będzie dobrze i ładnie
może ktoś mi doradzi.
Marzy mi się Siedlisko.... 19:38, 15 kwi 2013

Do góry

Ogród przy lesie początek 2012/2013 19:35, 15 kwi 2013

Do góry
Druga skarpa .

pomalutku wszystko wychodzi z ziemi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies