Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

ogrodoweimpresjejolki 10:17, 10 mar 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Gratuluję

Małgoś Śliczne Będą do mojej tworzonej kolekcji Zajrzę później do Ciebie, bo jeszcze chyba nie byłam
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 10:17, 10 mar 2013

Do góry
malgocha1960 napisał(a)

Ta rabata aż się prosi by ją zrobić szerszą i na prosto....... dopasować do linii po lewej.. nie myślałaś o tym ...
Pieski cieszą się z wiosny.. mój tez był szczęśliwy... a tu znów kaszana..
ogrodoweimpresjejolki 10:14, 10 mar 2013

Do góry
Krys napisał(a)
Jolu gratulacje z 700

Krysiu, jaki piękny zestaw Akurat na dzisiejszą szarzyznę przykryta niechcianym białym puchem ...
Dziekuję
ogrodoweimpresjejolki 10:12, 10 mar 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
o 700 gratuluję

Konrad - piękna róża i pewnie pachnąca Dziękuje
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:09, 10 mar 2013

Do góry
I ciąg dalszy z budowy ciurkadełka.. może komuś sie przyda

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:07, 10 mar 2013

Do góry
Przekrój przez ciurkadło wygląda tak...

Wykopana niecka jest wyłożona folią jak do oczka.. duże kamienie są przewiercone na wylot (na razie jeden, ale będą 3), w zagłębieniu największym jest schowana pompa i zamskowana kamieniami.. wystaje dysza z fontanną. Wężyk z wodą jest poprowadzony w kamieniu w ten sposób , że na dole jest zrobiona większa dziura w którą jest włożone kolanko, tak aby wężyk nie był zgniatany przez ciężar kamienia...
I szukam czegoś na górę kamienia by te wylewki z wodą były ładniejsze... jak ktoś coś wypatrzy dawać znać
Dla przypomniania moje kamyki po zakupie..

Wiercenie większej dziury

I transport... ręczny

Same wątpliwości 10:06, 10 mar 2013

Do góry

1. Dereń Elegatissima
2. Ekran z cisa
3. Hortensje limelight
4. Kulki bukszpanowe
5. Przywrotnik ostroklapowy
6. Żurawka
7. Turzyca aurea
8. Kulki bukszpanowe lub cyprysik groszkowy
9. Hosty
10. Miskant gracillimus
11. Kulki z berberysa purpurea nana
12. Turzyca turzyca frosted curls
13. Wrzosy
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:59, 10 mar 2013

Do góry
Ja też mam mini szklarenkę a w niej gazanie i aksamitki wzeszły,dzisiaj zobaczyłam wschodzącą kobee
na lobelię nadal czekam
W cieniu - zacieniona 09:56, 10 mar 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...dzisiaj zaczęłam pikowanie siewek.
Sadzonki szałwii trójbarwnej...wykiełkowały w ekspresowym tempie...ciekawe jakie kolorki,w ubiegłym miałam różne odcienie różu i kremowe...a tak mi zależy na niebieskiej...

Bogusiu, a czy przykrywasz czymś te doniczki z sadzonkami, po wysiewie?
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:53, 10 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
A wiosna się nie zraża i dalej roślinki wychodzą, pięknie to wygląda, za miesiąc to już będzie bajecznie
Biegnę teraz do Kasi co kamola kupiła,
Aniu bo ja jakoś nie doczytałam, u ciebie też jest ciurkadełko z kamienia, to na czym ono stoi, skoro takie ciężkie jest?

Gosiu.. u mnie w ciurkadełku to z 3 tony kamienia są do kupy Duże kamienie są o wadze każdy ponad 500kg. Dlatego one leża na gruncie.. tzn na folii jak do oczek
Korzystam z fotek ze spotkania, bo jakoś swoich nie mam ładnych tego miejsca.... ja fotografuję w nim ptaki
Jeden kamień mam przewiercony na wylot, dwa jeszcze nie, bo mi wiertarka się zepsuła... potem było spotkanie, a potem nie było czasu. Ale z 3 kamieni bedzie lała się woda, a w środku jest fonntanna bo ptaszki taki prysznic uwielbiają, maja pod nim wyżłobiony kamień...coś w rodzaju wanny My mówimy że to SPA dla ptaków

ogrodoweimpresjejolki 09:51, 10 mar 2013

Do góry
Gratulacje Jolu Niesamowity wynik Odliczamy dni do wiosny i dopiero się kolorowo zrobi na naszych wątkach

Pozdrawiam serdecznie

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 09:50, 10 mar 2013

Do góry
U mnie dziś jakby czas się cofnął.
Była wiosna...

A teraz jej nie ma....

I cały czas sypie...

Igiełkowy ogródeczek 09:45, 10 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Dzięki za kwiatki, a dla was mam coś słodkiego, właśnie wyszło z piekarnika
Smacznego!

Poproszę o przepis na to ciasto na priv, wygląda bardzo smakowicie,a ja blogerka kulinarna m.in jestem,więc zbieram wszystkie ciekawe przepisy

Pozdrawiam serdecznie

Ogród niby nowoczesny ale... 09:43, 10 mar 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Ja pokażę bo Madzia się wstydzi
Ten sprzatał

A ten podlewał to co Madzia posiała

Ja takich panów zamawiam na moją 40-stkę w maju
Nasz przydomowy ogródek 09:32, 10 mar 2013

Do góry
Zawitka, Haniu, Anula, Marzenko - my tu na końcu Polski i może te prognozy nas nie dotyczą? Śniegu nie ma a na termometrze 2 plus.

Ale w piwnicy wiosna się robi. Roślinki już się rwą do słoneczka.

Hortensje ogrodowe wypuściły młode listki

Oleandry prawie gotowe do kwitnięcia.

ogrodoweimpresjejolki 09:32, 10 mar 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Szok te krokusiki. jak bardzo wszystko chce zyc, niewazne roslinka czy czlowiek

Milej imprezki rodzinnej

Kasiu, gdybyś krążyła nad garażem M. i gdyby było okno, to pewnie też inne cudeńka byś zobaczyła. Wraz z krokusami przyniosłam doniczkę z narcyzami - też się spieszą

Zakupy przez internet 09:28, 10 mar 2013

Do góry
paola1a napisał(a)
Justyna 0022 a jak wyglądały te bukszpany, które przysłali Ci z sprzedarosllin.pl? Bo w sumie ceny atrakcyjne bo około 1 złoty za sztukę sadzonki bukszpana tylko nie można zobaczyć jak wyladały bo są powiązane w pęczki i nie wiem, czy się opłaca czy lepiej poczekać na te w lidlu lub Auchan

A czy kupował ktoś bukszpany od e-iglaki.pl? Ceny bardzo atrakcyjne, zdjęcia też a jak w rzeczywistości? Gdzie indziej ewentualnie warto kupić bukszpany? Macie jakieś sprawdzone źródła?

No wiec bukszpany wygladały mniej wiecej tak (zdjecie z ich aukcji na allegro ) za 1zł za sztuke nic sie lepszego nie dostanie, ja potrzebowałam na obwódki wzdłuż chodnika i jak dla mnie ok, nie oszukujmy sie nie będa do wielkie krzaki.

ogrodoweimpresjejolki 09:23, 10 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)
Udanej uroczystości rodzinnej.... nie mam czasu juz sprawdzać co to za kwiatek....a go nie znam.. może ktoś podpowie??

Już wiesz, że to Ornitogalum Po naszemu śniedek. Białego to pewnie masz u siebie?

Jak widać na fotce kwitnie w maju
ogrodoweimpresjejolki 09:13, 10 mar 2013

Do góry
Witajcie, przyszło mi jubileusz 700 stronki obchodzić w zimowym anturażu
Ale go Wam nie pokażę, bo smatuśno by się zrobiło.
W podziękowaniu za pamięć i życzenia mam coś dla Was Wybierajcie

M. kroi szczypiorek do śniadaniowej jajecznicy, a ja mogę z Wami troszkę pobyć Chyba, że padnie hasło: śniadanie gotowe
Usuwanie siewek drzew i starych karp - przygotowanie działki 08:55, 10 mar 2013

Do góry
Betka napisał(a)
Ma takie pytanie czy powinnam usunąć olchę która rośnie przy płocie?Na jesień posadziłam szmaragdy od drzewa 3 sztuki sadziłam w bardzo suchą ziemię podlewałam intensywnie więc powinny się przyjąć. Ale teraz tak sobie myślę że będzie ono im przeszkadzać Jak myślicie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies