Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

danuta_szwajcer 09:26, 03 maj 2013

Ale fajna wycieczka Dzieci przeszczesliwe zapewne? Ewelinko masz bardzo ładne sasanki i je wysiewasz? dobrze zrozumiałam? Bez sciolkowania tez moze byc fajnie, tez nie lubie przy bilinach sciolkowania bo tylko slimakow w tym pełno a tak je widze gdzie są Pozdrawiam
Welka 09:26, 03 maj 2013

Sebek napisał(a)
Skoszoną trawą ściółkuję tuje pod płotem i jestem bardzo zadowolony. Nie wygląda to super pięknie, ale po zimie po trawie nie było śladu, a ziemia pod nimi z jałowej zmieniła się pulchniutką i odżywioną. Warstwa trawy cały czas się ubija i jest pod nią cieplutko - truskawki na pewno będą ją lubić

W Gdyni śliczne te jaskry - no i ta runianka - madżenie

Byłam wieczorem wczoraj u Ciebie, zachwycałam się tulipanami, ale wyskakiwał co chwila błąd i nic ne mogłam nigdzie napisać, ale dziś smiga dobrze i zaraz nadrobię

O tej trawie i gdzieś czytałam i widziałam w którymś odcinku Mai, zacznę od truskawek, jak się sprawdzi to będę w innych miejscach stosowała
Pozdrawiam
Welka 09:34, 03 maj 2013

Danusiu, wkleję nawet ich zdjęcia, Kinia trochę się rozmazała, ale uśmiechy ciągle były na ich buziach. Sasanki porozsiewałam naokoło "matki" bardzo dużo powschodziło, zdjęć samych siewek nie mam. Jak przekwitły i porobiły się takie włochate, które po kilku dniach same się odrywały, to pozbierałam i od razu do ziemi, tylko trzeba o nich pamiętać i nie pielić, bo w jednym miejscu wypieliłam.

Bogdzia 10:47, 03 maj 2013

Też nie lubię kamyków drobnych i kory na rabatach i uważam że kora degraduje ziemię. Trawą ściólkowałam , średnio to wygląda ale chociaż korzyśc jest bo chwasty mniej rosną i ziemia pokarm dostaje ale pod truskawki raczej bm nie dawała bo będą gniły bo trawa jak się rozkłada to błotko się robi. Pozdrówka.
ola 12:00, 03 maj 2013

Sebek napisał(a)
Skoszoną trawą ściółkuję tuje pod płotem i jestem bardzo zadowolony. Nie wygląda to super pięknie, ale po zimie po trawie nie było śladu, a ziemia pod nimi z jałowej zmieniła się pulchniutką i odżywioną. Warstwa trawy cały czas się ubija i jest pod nią cieplutko - truskawki na pewno będą ją lubić

W Gdyni śliczne te jaskry - no i ta runianka - madżenie

Robiłam to samą ze skoszoną trawą, co radzi Ci Sebek, ale tym sposobem stwarza się sielskie warunki podziemnym gryzoniom. Przekonałam się o tym w tym roku, gdy zajrzałam pod tuje i zobaczyłam mnóstwo korytarzy i norek w tej ścółce ze skoszonej trawy.

Pozdrawiam i dziękuję za wizyty w moim wątku i miłe posty.
Gosiniak 14:23, 03 maj 2013

Jaskry przepiękne, na żywo to musi być wrażenie, dbają widać o okolicę, runianka też przepięknie rozrośnięta. Dzieciaczki widać bardzo zadowolone z wycieczki. Trawą można ale gdzieś czytałam że pod iglaki to nie bardzo, raczej pod drzewka i krzewy liściaste, też trochę rozrzucałam jak coś po koszeniu zostawało. Pozdrawiam
Milka 16:30, 03 maj 2013

Wspaniała wycieczka i piekne dekoracje w tych wielkich misach, nasze miasta pięknieją
sporo masz tego do wysadzenia
córcia cudna
mira 18:10, 03 maj 2013

fajne to do wysadzenia, a to co pytałaś to chyba porzeczka krwista tak mi się wydaje

fuksje pokazywałaś ? ja nie dostałam pewnie w kolejnym tygodniu
pozdrawiam
ZbigniewG 18:31, 03 maj 2013

Ewelinka231281 napisał(a)
kto podpowie co to?

Ewelina to jest porzeczka krwista

cd.
jak wkleiłem to dopiero zauważyłem ze Mira była szybsza
Welka 21:13, 03 maj 2013

Bogdziu, Olu to teraz dałyście mi do myślenia o tej skoszonej trawie, muszę poszukać w jakim odcinku Mai to było i jeszcze raz obejrzeć albo gdzieś poczytać
Gosiu, Irenko, ja byłam pod wielkim wrażeniem przeróżnych kwiatków na ulicach w Gdyni - zwłaszcza, że w Ol takich miejsc brakuje
Mira, Zbyszku, dzięki za nazwę, zaraz poczytam czy chcę to mieć, bo nie podejrzewałam jakiejkolwiek porzeczki o taką urodę

Znów mi wyskakuje jakiś błąd