Uśmiałam się troszkę bo przypomniała mi się pewna scena.Czystość to dobra cecha Anetko ale wszystko musi być wyważone ma się rozumieć.Mnie by taki mąż nie przeszkadzał ha,ha Wklejam moja latarenkę przed chwila zamontowaną Jeszcze tylko muszę ją okopać ale dopiero jak cement na dobre już stwardnieje W realu wygląda ładniej .Kiedy na tej rabacie rozkwitną wszystkie róże będzie ślicznie Rabata nie jest skończona, przyjdą jeszcze niebieskości no i żywopłot z bukszpanu ale go nie mam Kule drogie jak diabli a to co mam to wszystkie długości z możliwych Musi niestety poczekać Nawzajem miłej niedzieli .Zimno dzisiaj i mokro
tak posadzilam zakupione hosty i żurawki + 5 hortensji + 2 miskaty zebrinus a jeszcze rosną tam lilie i niezapominajki -niezly młyn a jeszcze działka nie jest do końca obsadzona
Fajne skrzynki - eleganckie. Dzisiaj na targach miałam dylemat między takimi jak Twoje surfiniami a białymi z miniaturowymi kwiatkami. Wybrałam białe bo chcę je dołożyć do heliotropu - choć te co masz też by pewnie pasowały... eh trudne wybory
Tak Bogdziu, mój ogród to taka długa, grubo ponad 100 m kiszka (zmierzę dokładnie na geoportalu), a na zdjęciu jej część.
Wracam do fiołków, rozsiały się na całego .
do białych narcyzów dołączyły różowe tulipany i wygląda nieźle
to zdjęcie/ zestawienie trafnie wyraża atmosferę wiosny - świeżość, trochę chłodu i piękna barwa tulipana
patrzę z podziwem na Twoje ogrodowe , pokazy ,z podziwem i tak mi szkoda, że nie na własne oczy...
Witam
Kilka lat temu zasadziłem nasiona daktylowca, z których wyrosły mi 3 palmy.
Niestety od kilkunastu dni obserwuję coś niepokojącego, część liści zaczyna żółknąć.
Czy mógłby ktoś mi poradzić co zrobić, żeby ten proces zahamować?
Pozdrawiam i czekam na odzew.
I muszę Wam jeszcze pokazać moje śliczne bergenie, które jeszcze przedwczoraj były całkiem białe, a teraz zmieniają odcień na bladoróżowy.
Piwonie są mniejsze i większe, ta na pierwszym zdjęciu jest naprawdę bardzo duża, pozostałe mają najwyżej 1/3 jej wysokości. A to jest zwykła, stara Festiva Maxima.
Króliczousza.
Warzywnik w skrzyni już zasiany i zasadzony różnościami i węże do podlewania już się przydały.