Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:43, 02 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Gosiu pewnie, że aktualne i fajnie, że będzie nas więcej

Bożenko piwonie, które się do mnie uśmiechały to Celbrity i Do Tell i chyba będę musiał się po nie wrócić bo jak oglądałem zdjęcia to są cudowne.
Piwonia stoi z innymi doniczkami w półcenistym zakątku warzywnika i codziennie są podlewane, nic jej tam nie grozi

Dzięki serdeczne.
Rododendronowy ogród II. 22:40, 02 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Bożenko żaden problem, piwonia stoi w bezpiecznym miejscu i będzie miała się dobrze no i była 30% tańsza niż mówiłem
Odmiany piwonii, które chciałem zabrać i chyba jednak się po nie wrócę to Celebrity i Do Tell
Piwonia możliwe, że sama sobie odbierzesz ewentualnie jest jeszcze Pęchcin, który w moim przypadku na razie pod wielkim znakiem zapytania.

Kwiat powinien być delikatnie różowy, ale jest to odmiana botaniczna rozmnażana z nasion, więc delikatne różnice kolorystyczne mogą się pojawić, podobnie jest z piwonią Młokosiewicza, przeprowadziłem wywiad
Jednak na kwitnienie będzie trzeba poczekać co najmniej dwa lata... niestety.

Łukasz dzieki , poczekam te dwa lata . Celebrity i Do Tell śliczne i kuszace ale nie mam gdzie posadzic. Chyba juz nic nie upchnę nawet po zmniejszeniu trawnika bo mam bardzo ciasno i trzeba bedzie troche przesadzic.Na razie ta wystarczy ale jak na jesieni bedę przesadzac to moze jeszcze Cię o cos poproszę. Faktycznie moze by się udało w Pęchcinie ją odebrac , moze przyjedziesz. Jest jeszcze trochę czasu wiec wszystko moze da sie ułożyc.Na razie dzieki wielkie, tym bardziej ze i oszczednosci są dzięki Tobie oczywiscie
Rododendronowy ogród II. 22:30, 02 cze 2015

Do góry
Bożenko żaden problem, piwonia stoi w bezpiecznym miejscu i będzie miała się dobrze no i była 30% tańsza niż mówiłem
Odmiany piwonii, które chciałem zabrać i chyba jednak się po nie wrócę to Celebrity i Do Tell
Piwonia możliwe, że sama sobie odbierzesz ewentualnie jest jeszcze Pęchcin, który w moim przypadku na razie pod wielkim znakiem zapytania.

Kwiat powinien być delikatnie różowy, ale jest to odmiana botaniczna rozmnażana z nasion, więc delikatne różnice kolorystyczne mogą się pojawić, podobnie jest z piwonią Młokosiewicza, przeprowadziłem wywiad
Jednak na kwitnienie będzie trzeba poczekać co najmniej dwa lata... niestety.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:25, 02 cze 2015

Do góry
Gosiu pewnie, że aktualne i fajnie, że będzie nas więcej

Bożenko piwonie, które się do mnie uśmiechały to Celbrity i Do Tell i chyba będę musiał się po nie wrócić bo jak oglądałem zdjęcia to są cudowne.
Piwonia stoi z innymi doniczkami w półcenistym zakątku warzywnika i codziennie są podlewane, nic jej tam nie grozi
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:24, 02 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
To Cannon’s double pachnie? pierwsze słyszę, na mojej ze 100 kwiatów, a nic nie czułem, muszę jutro wpakować nos w kwiatek
14 oczywiście aktualny

No pachnie Fajnie że aktualne, cieszę się
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:22, 02 cze 2015

Do góry
To Cannon’s double pachnie? pierwsze słyszę, na mojej ze 100 kwiatów, a nic nie czułem, muszę jutro wpakować nos w kwiatek
14 oczywiście aktualny
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:16, 02 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Wieczorem muszę jeszcze posadzić dzisiejsze zakupy i znowu kusiły mnie dzisiaj dwie piwonie, ale jakoś oparłem się pokusie

a co to za piwonie były, zdradzisz? Łukasz buziaki przesyłam za zakup dla mnie i jak pisałam juz u siebie martwie się ze bedziesz musiał przez rok o nią dbac i podlewac ale cieszę się bardzo i tak samo bardzo dziekuje.
Rododendronowy ogród II. 20:13, 02 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Bożenko Twoja Piwonia wittmanniana prawdziwy rarytas bardzo trudno dostępny

Piękne ma listeczki ,już mysle o tym jaki bedzie kwiat a informacji w necie prawie nie ma. Dziękuję Łukasz bardzo. Czy masz ja w domu?Martwie sie ze czeka Cię rok podlewania.W każdym bądz razie bardzo dziękuję.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:17, 02 cze 2015

Do góry
Gosiu zdjęcia fioletowych i ciemnych żurawek jeszcze wstawię, jak tylko się ogarnę z bieżącymi sprawami

Ewo z tymi żurawkami różnie bywa, ja już pozostaje przy kupowaniu żurawek z mojego pewnego źródła stacjonarnie za wysyłki podziękuje

Wieczorem muszę jeszcze posadzić dzisiejsze zakupy i znowu kusiły mnie dzisiaj dwie piwonie, ale jakoś oparłem się pokusie
Rododendronowy ogród II. 15:13, 02 cze 2015

Do góry
Bożenko Twoja Piwonia wittmanniana prawdziwy rarytas bardzo trudno dostępny
Ogród Małej Mi - sezon 2015 09:13, 02 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Takiej zwiniętej trawki poproszę 150 metrów, transport na piątek, nie będę musiał siać
Marzenko ja tam widzę jakiś szprytny 'wózeczek' i tym chyba darń zdjęta

Tak, to szprytyny wózeczek

A tak pod magnolią teraz..

A pod brzozą i na telewizyjnej demolki początek

A naparstnice zaczynają.. to kwiaty które u mnie rosną tam gdzie same sobie wybrały lokum.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 08:37, 02 cze 2015

Do góry
Takiej zwiniętej trawki poproszę 150 metrów, transport na piątek, nie będę musiał siać
Marzenko ja tam widzę jakiś szprytny 'wózeczek' i tym chyba darń zdjęta
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:33, 02 cze 2015

Do góry
Reniu co fakt to fakt, koloru to żurawki dodają czasem, aż za dużo ale nie narzekam.

Kasiu trudno mi odpowiedzieć na temat szałwii i kocimiętki.
Szałwie kupiłem wiosną jako duże sadzonki i jak na razie rośnie bardzo ładnie, posadzona w moim rodzimym piasku, który wiosną dostał niewielką warstwę kompostu i troszkę gliny.
Kocimiętki mamm dwie, jedna jest wiotka i leży, a druga sztywna, ta na nowej rabacie pochodzi z podziału jednej kępy, wsadziłem wiosną takie maleństwa i jestem wręcz zdumiony jak mocno się rozrosła, a rośnie na tej samej ziemi.

Aniu przy bukszpanach mam i fioletowe i ciemne żurawki, zrobię zdjęcia z opisami
Milan miałem kilka lat bardzo ładną, ale w sumie żadna sadzonka ukorzeniana nie była ładna i obecnie nie mam żadnej, ma jeden minus bo mocno drewnieje, ale ogólnie przez pierwsze dwa lata zachwycała
No jakoś trzeba ogród nazwać, a jarmark mi pasuje, ale przecież go lubię

Karolino

Iwonko moja ma dwa pączki, a drugi krzaczek był troszkę słabszy i nie ma ani jednego, ale już widać ile nowych i grubych pędów wypuszczają oby dwa krzewy, myślę, że jeszcze będzie sporo kwiatów w tym roku
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:04, 01 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu z tym wyglądaniem po zimie to trudno mi doradzić bo nie zwracam już na to uwagi jakoś nie ma na to reguły wszystko zależy i od zimy i od stanowiska
Co do ładnych fioletowych odmian to na pewno Shanghai, Gunsmoke mniej fioletowa, ale ma podobnie srebrzyste liście do Milan i niezawodnie rośnie, Midnight Ruffles, Georgia Plum(ta nie przetrwałą mi mokrej wiosny w zacienionym miejcu) W tym roku weszła do sprzedaży mozcno fioletowa Odmiana Forever Purple, będę ją niedługo miał. Cracked Ice też bardzo ładna, ale również bardziej srebrzysta.
(...)

Milan mi się podoba - między innymi za to że jest taka pocukrzona, ale u mnie jest dość drobna i nie wiem czy to wina marnej sadzonki czy cecha odmiany.
Resztę idę sobie wygoglować
Jeśli dobrze pamiętam to część fioletowych masz przy rabatce z bukszpanami...
dasz jakieś zdjątko z opisem która jest która bo w necie to często zdjęcia są podrasowane...
Wiem, że nieczasowy jesteś, ale może w długi weekend znajdziesz chwilkę? plisss..

Z jarmarkiem przesadzasz jest git. Skoro założyłeś, że Twój ogród ma byś kolorowy to niech taki będzie Bardzo mi się podobają Twoje energetyczne zdjęcia
Ogród w skali mikro cz.II 11:18, 01 cze 2015

Do góry
No niestety mam, ale pokazały się na innej rabacie, więc albo tam przeszły, albo przytargałem rośliny z wkładem jesienią. No cóż walka trwa nadal chociaż wieczorem nic nie znalazłem, a wygryzienia są. W słoiku prowadzę eksperymenty z kilkoma osobnikami
Ogród w skali mikro cz.II 11:06, 01 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Nieprzyjemna konieczność mi się przypomniała, odpowiedni moment, aby wyjść na łowy dziuro wygryzaczy
Mmm, a Lola jako mo fajno kieca

Łukasz noo przeca Ty ich nie mosz tych..nooo , jak ich piknie nazwałeś : dziurowygryzaczy chyba ż profilaktycznie wychodzisz , albo żeby zaczerpnąć świeżego wieczornego powietrza

....specjalnie dla Loli uszyłam spódnicę bombkę po raz pierwszy w zyciu ale chyba się udała , skoro nawet Chop zwrócił na nią uwagę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:27, 01 cze 2015

Do góry
Karolino chwasty mi nie straszne kory na bylinówce nie chce bo tylko z nią problemy, w przyszłym roku i tak ziemi nie będzie widać , a planuje ściółkować od wiosny kompostem. No i tak nawiasem nie uśmiecha mi się kupować 30 worków kory bo tyle mi wyszło z obliczeń, a wolę sobie roślinki kupić

Ewo to mi miło, że mnie odwiedziłaś, 2 lata na forum i byłaś moim 3 gościem i za mnóstwo przywrotnika ogromnie dziękuje
Tą bylinke to znam i nawet chyba widziałem gdzieś inne kolory
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:20, 01 cze 2015

Do góry
Ascot i Queen of Sweden i Marhia Theresia też niedługo

Szałwie też niedługo

No i na koniec bylinowa nabierająca masy
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:16, 01 cze 2015

Do góry
Baronesse już niedługo, ma chyba z 30 pąków

Różanka na razie bidna, ale krzaczki się rozkręcają

Dzisiaj powinna zakwitnąć moja pierwsza piwonia

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:11, 01 cze 2015

Do góry

Jan III Sobieski
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies