Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:22, 02 cze 2015

Do góry
To Cannon’s double pachnie? pierwsze słyszę, na mojej ze 100 kwiatów, a nic nie czułem, muszę jutro wpakować nos w kwiatek
14 oczywiście aktualny
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:16, 02 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Wieczorem muszę jeszcze posadzić dzisiejsze zakupy i znowu kusiły mnie dzisiaj dwie piwonie, ale jakoś oparłem się pokusie

a co to za piwonie były, zdradzisz? Łukasz buziaki przesyłam za zakup dla mnie i jak pisałam juz u siebie martwie się ze bedziesz musiał przez rok o nią dbac i podlewac ale cieszę się bardzo i tak samo bardzo dziekuje.
Rododendronowy ogród II. 20:13, 02 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Bożenko Twoja Piwonia wittmanniana prawdziwy rarytas bardzo trudno dostępny

Piękne ma listeczki ,już mysle o tym jaki bedzie kwiat a informacji w necie prawie nie ma. Dziękuję Łukasz bardzo. Czy masz ja w domu?Martwie sie ze czeka Cię rok podlewania.W każdym bądz razie bardzo dziękuję.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:17, 02 cze 2015

Do góry
Gosiu zdjęcia fioletowych i ciemnych żurawek jeszcze wstawię, jak tylko się ogarnę z bieżącymi sprawami

Ewo z tymi żurawkami różnie bywa, ja już pozostaje przy kupowaniu żurawek z mojego pewnego źródła stacjonarnie za wysyłki podziękuje

Wieczorem muszę jeszcze posadzić dzisiejsze zakupy i znowu kusiły mnie dzisiaj dwie piwonie, ale jakoś oparłem się pokusie
Rododendronowy ogród II. 15:13, 02 cze 2015

Do góry
Bożenko Twoja Piwonia wittmanniana prawdziwy rarytas bardzo trudno dostępny
Ogród Małej Mi - sezon 2015 09:13, 02 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Takiej zwiniętej trawki poproszę 150 metrów, transport na piątek, nie będę musiał siać
Marzenko ja tam widzę jakiś szprytny 'wózeczek' i tym chyba darń zdjęta

Tak, to szprytyny wózeczek

A tak pod magnolią teraz..

A pod brzozą i na telewizyjnej demolki początek

A naparstnice zaczynają.. to kwiaty które u mnie rosną tam gdzie same sobie wybrały lokum.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 08:37, 02 cze 2015

Do góry
Takiej zwiniętej trawki poproszę 150 metrów, transport na piątek, nie będę musiał siać
Marzenko ja tam widzę jakiś szprytny 'wózeczek' i tym chyba darń zdjęta
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:33, 02 cze 2015

Do góry
Reniu co fakt to fakt, koloru to żurawki dodają czasem, aż za dużo ale nie narzekam.

Kasiu trudno mi odpowiedzieć na temat szałwii i kocimiętki.
Szałwie kupiłem wiosną jako duże sadzonki i jak na razie rośnie bardzo ładnie, posadzona w moim rodzimym piasku, który wiosną dostał niewielką warstwę kompostu i troszkę gliny.
Kocimiętki mamm dwie, jedna jest wiotka i leży, a druga sztywna, ta na nowej rabacie pochodzi z podziału jednej kępy, wsadziłem wiosną takie maleństwa i jestem wręcz zdumiony jak mocno się rozrosła, a rośnie na tej samej ziemi.

Aniu przy bukszpanach mam i fioletowe i ciemne żurawki, zrobię zdjęcia z opisami
Milan miałem kilka lat bardzo ładną, ale w sumie żadna sadzonka ukorzeniana nie była ładna i obecnie nie mam żadnej, ma jeden minus bo mocno drewnieje, ale ogólnie przez pierwsze dwa lata zachwycała
No jakoś trzeba ogród nazwać, a jarmark mi pasuje, ale przecież go lubię

Karolino

Iwonko moja ma dwa pączki, a drugi krzaczek był troszkę słabszy i nie ma ani jednego, ale już widać ile nowych i grubych pędów wypuszczają oby dwa krzewy, myślę, że jeszcze będzie sporo kwiatów w tym roku
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:04, 01 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu z tym wyglądaniem po zimie to trudno mi doradzić bo nie zwracam już na to uwagi jakoś nie ma na to reguły wszystko zależy i od zimy i od stanowiska
Co do ładnych fioletowych odmian to na pewno Shanghai, Gunsmoke mniej fioletowa, ale ma podobnie srebrzyste liście do Milan i niezawodnie rośnie, Midnight Ruffles, Georgia Plum(ta nie przetrwałą mi mokrej wiosny w zacienionym miejcu) W tym roku weszła do sprzedaży mozcno fioletowa Odmiana Forever Purple, będę ją niedługo miał. Cracked Ice też bardzo ładna, ale również bardziej srebrzysta.
(...)

Milan mi się podoba - między innymi za to że jest taka pocukrzona, ale u mnie jest dość drobna i nie wiem czy to wina marnej sadzonki czy cecha odmiany.
Resztę idę sobie wygoglować
Jeśli dobrze pamiętam to część fioletowych masz przy rabatce z bukszpanami...
dasz jakieś zdjątko z opisem która jest która bo w necie to często zdjęcia są podrasowane...
Wiem, że nieczasowy jesteś, ale może w długi weekend znajdziesz chwilkę? plisss..

Z jarmarkiem przesadzasz jest git. Skoro założyłeś, że Twój ogród ma byś kolorowy to niech taki będzie Bardzo mi się podobają Twoje energetyczne zdjęcia
Ogród w skali mikro cz.II 11:18, 01 cze 2015

Do góry
No niestety mam, ale pokazały się na innej rabacie, więc albo tam przeszły, albo przytargałem rośliny z wkładem jesienią. No cóż walka trwa nadal chociaż wieczorem nic nie znalazłem, a wygryzienia są. W słoiku prowadzę eksperymenty z kilkoma osobnikami
Ogród w skali mikro cz.II 11:06, 01 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Nieprzyjemna konieczność mi się przypomniała, odpowiedni moment, aby wyjść na łowy dziuro wygryzaczy
Mmm, a Lola jako mo fajno kieca

Łukasz noo przeca Ty ich nie mosz tych..nooo , jak ich piknie nazwałeś : dziurowygryzaczy chyba ż profilaktycznie wychodzisz , albo żeby zaczerpnąć świeżego wieczornego powietrza

....specjalnie dla Loli uszyłam spódnicę bombkę po raz pierwszy w zyciu ale chyba się udała , skoro nawet Chop zwrócił na nią uwagę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:27, 01 cze 2015

Do góry
Karolino chwasty mi nie straszne kory na bylinówce nie chce bo tylko z nią problemy, w przyszłym roku i tak ziemi nie będzie widać , a planuje ściółkować od wiosny kompostem. No i tak nawiasem nie uśmiecha mi się kupować 30 worków kory bo tyle mi wyszło z obliczeń, a wolę sobie roślinki kupić

Ewo to mi miło, że mnie odwiedziłaś, 2 lata na forum i byłaś moim 3 gościem i za mnóstwo przywrotnika ogromnie dziękuje
Tą bylinke to znam i nawet chyba widziałem gdzieś inne kolory
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:20, 01 cze 2015

Do góry
Ascot i Queen of Sweden i Marhia Theresia też niedługo

Szałwie też niedługo

No i na koniec bylinowa nabierająca masy
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:16, 01 cze 2015

Do góry
Baronesse już niedługo, ma chyba z 30 pąków

Różanka na razie bidna, ale krzaczki się rozkręcają

Dzisiaj powinna zakwitnąć moja pierwsza piwonia

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:11, 01 cze 2015

Do góry

Jan III Sobieski
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:09, 01 cze 2015

Do góry
Troszkę zdjęć z wczoraj, jarmark już powoli się kończy
Mój 4 arowy azyl... 07:54, 01 cze 2015

Do góry
Widzę zakupy bardzo udane Brunnery tak mi się podobają, ale totalnie nie mam gdzie posadzić
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 07:53, 01 cze 2015

Do góry
Aniu z tym wyglądaniem po zimie to trudno mi doradzić bo nie zwracam już na to uwagi jakoś nie ma na to reguły wszystko zależy i od zimy i od stanowiska
Co do ładnych fioletowych odmian to na pewno Shanghai, Gunsmoke mniej fioletowa, ale ma podobnie srebrzyste liście do Milan i niezawodnie rośnie, Midnight Ruffles, Georgia Plum(ta nie przetrwałą mi mokrej wiosny w zacienionym miejcu) W tym roku weszła do sprzedaży mozcno fioletowa Odmiana Forever Purple, będę ją niedługo miał. Cracked Ice też bardzo ładna, ale również bardziej srebrzysta.

Marzenko tak jest u mnie też kilka róż powinno zakwitnąć w niedługim czasie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:21, 31 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Marzenko byłem w jednej szkółce pod koniec kwietnia i jak zobaczyłem Carexy to się aż przeraziłem, Evergoldy Everlime, Ice Dance wszystkie były ścięte na bardzo krótkiego jeża, niektóre nawet na 3cm i dowiedziałem się, że robią tak co roku z powodzeniem i kępy są wtedy świeże, bo te zeszłoroczne liście i tak po pewnym czasie będą brzydkie widzę to u siebie na Evergoldach, które po zimie nie były w ogóle uszkodzone, a teraz te liście nie obcięte zaczynają marnieć. Pozostanie bawienie się w kopciuszka.
Mimo wszystko tak z drugiej strony nie wiem, czy odważyłbym się ściąć tak drastycznie turzyce, ale przetestuje na kilku w przyszłym roku.
Kupiłem takie przycięte Ice Dance i teraz są całe w świeżych przyrostach.

Widziałem kwitnącą Piano i jak dla mnie jest czysto czerwona, u nas na targach sprzedawali piękne krzewy w dobrej cenie.

Bardzo dziękuje za zainteresowanie moimi różami, gdyby co to planuje dwa krzewy MW

Nigdy nie odważe cie moich morrowi variegata tak krotko obciąc bo potem bede czekać dwa miesiace az odrosna, bede zatem kopciuszkiem. Masz racje, przyciete liscie sa do usuniecia.... Nowe na szczęscie juz idą.
Ale evergoldy bede cieła bez zmrużenia oka

MW bede pamietac

Piano ma rozne wersje kolorystyczne
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:39, 31 maj 2015

Do góry
Marzenko byłem w jednej szkółce pod koniec kwietnia i jak zobaczyłem Carexy to się aż przeraziłem, Evergoldy Everlime, Ice Dance wszystkie były ścięte na bardzo krótkiego jeża, niektóre nawet na 3cm i dowiedziałem się, że robią tak co roku z powodzeniem i kępy są wtedy świeże, bo te zeszłoroczne liście i tak po pewnym czasie będą brzydkie widzę to u siebie na Evergoldach, które po zimie nie były w ogóle uszkodzone, a teraz te liście nie obcięte zaczynają marnieć. Pozostanie bawienie się w kopciuszka.
Mimo wszystko tak z drugiej strony nie wiem, czy odważyłbym się ściąć tak drastycznie turzyce, ale przetestuje na kilku w przyszłym roku.
Kupiłem takie przycięte Ice Dance i teraz są całe w świeżych przyrostach.

Widziałem kwitnącą Piano i jak dla mnie jest czysto czerwona, u nas na targach sprzedawali piękne krzewy w dobrej cenie.

Bardzo dziękuje za zainteresowanie moimi różami, gdyby co to planuje dwa krzewy MW
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies