Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

Luki 11:18, 01 cze 2015

No niestety mam, ale pokazały się na innej rabacie, więc albo tam przeszły, albo przytargałem rośliny z wkładem jesienią. No cóż walka trwa nadal chociaż wieczorem nic nie znalazłem, a wygryzienia są. W słoiku prowadzę eksperymenty z kilkoma osobnikami
lojalna_ 11:19, 01 cze 2015

Elka ty prekursorka stworzonek moze u Ciebie to sie wszystko zaczyna ? Teoje poczucie humoru i urodziwosc lica tak przyciaga wszelkie stworzenia i ludziska do Ciebie
chelll 15:31, 01 cze 2015

Hej! Gdy zobaczyłam na pierwszym zdjęciu za siatką owce, to się uśmiechnęłam. U mnie jeszcze trzy lata temu przed domem sąsiad (mieszkam na wsi) pasał krowę. Nie miałam ogrodzenia i nie umiałam wyjaśnić Panu, że posiałam łubin, by poprawić jakośc gleby i chcę wszystko zaorać, a nie po to, aby hodować bydło. Z braku asertywności łubin zjadły krowy! Szkoda, że zdjęcia nie mam.

Do takiego ogrodu mogę tylko wzdychać... co tez czynię! Pozdrawiam!
Kindzia 19:05, 01 cze 2015

Masz takie białe kropeczki na róży czy źle widzę? Jeżeli tak, to potrząśnij nią, jeżeli coś będzie fruwało, to skoczek ją odwiedził...

Ja też sobie szpeciele na wiązie hoduję, ale nie dało się opryskać przedtem. Teraz go psiknę.
Kasik 19:29, 01 cze 2015

Eluś- tak czytam, czytam i śmieję się sama do siebie. Nie Wiesz czemu- no przecież się nie dziwię. Śmieję się w temacie Lol, bo co by było gdybym o taką poprosiła? O ludu- przeciez już ją widzę- Taka sobie Lola "pulchniutka"- A ileż materiałów?? i jak tu zrobić taką co odda realia i nie urazi

Ale to taka dygresja- absolutnie nie chcę byś traktowała to inaczej.

A co do kompostownika- ha, ha, ha- malutka zmiana tematu- warto go mieć, bo to tak pięknie zasila i nie trzeba sie martwić, że za dużo dasz, że spali- no i nie kosztuje.

Skalinicę bardzo lubię, w tym roku dokupiłam do różowej - białą.

Bardzo gorąco pozdrawiam
Magda70 19:41, 01 cze 2015

Enya73 napisał(a)
Dzięki Elu, to najfajniejszy prezent jaki mogłam dostać, bo z serca i własnoręcznie zrobiony.

Lola idealnie wpisuje się w klimat mojego odnowionego salonu.

Cieszę się z wczorajszego spotkania , było jak zwykle wesoło

Buziaki dla Was

I Lola w salonie

ale czaderskie!! Przegapilam żeś taka zdolna
waldek727 19:41, 01 cze 2015

gierczusia napisał(a)

Waldek Numer aaa...z wizytówki .. No to dobrze bo to zasadniczo tajemńica jakowaś nie jest Tak se myślę,że zawsze warto mieć , na wszelki wypadek w czasie spotkań , albo załatwiania czegoś..albo jak się komu Lolę zechce sprezentować

Elu.
Ja zamówionko na taką Lolę to już dawno miałem złożyć u Ciebie z tym, że najpierw musiałbym sprawdzić certyfikat, aby upewnić się na 100% czy ona na pewno nic nie gada.
Ewa777 19:46, 01 cze 2015

Eluś, u Ciebie jak zwykle się uśmiałam Uwielbiam Twoje komentarze
Ciekawe jak z tymi kropkami na róży, bo u siebie też takie widziałam, ale jeszcze nie trzęsłam różą
Lola in blue bardzo mi się podoba Jak zresztą wszystkie Twoje Lole Za każdym razem widać z jaką dbałością je wykonujesz
Ewa777 19:47, 01 cze 2015

waldek727 napisał(a)

Elu.
Ja zamówionko na taką Lolę to już dawno miałem złożyć u Ciebie z tym, że najpierw musiałbym sprawdzić certyfikat, aby upewnić się na 100% czy ona na pewno nic nie gada.

Waldku, ona nawet ust nie ma Chyba, że się obawiasz brzuchomówstwa
gierczusia 20:51, 01 cze 2015

Lukasz to ja Ci serio współczuję tak mi było fajne posłuchać ,że u Ciebie ich nie ma...myślałam sobie: ma Facet farta , przynajmniej ten problem mu odpada"...a tu proszę....aaaa.... I jak tu się ustrzec , kiedy kupujemy rośliny tu i tam...niby człek uważa, ale..... Strasznie mi przykro

Jolu Lojalna mam nadzieję ,że to nie moja japa przyciąga do mnie opuchlaki ... Bo jak tak , to mi nc inkszego ńie pozostanie tylko wyłazić do ogrodu w kominiarce buziole Joluś

Elu- Chelll Toja historia bardzo podobna do mojej u nas też barany wyżerały wszystkie możliwe posadzone rośliny , a szczególnie sobie upodobały klony palmowe sąsiada nerwa miał niemożliwego spały u nas na podjazdach , wycieraczkach bo właziły nam od frontu , bez krempacji przy Twoim łubinie tez się nieźle uśmiałam...choć przypuszczam ,że w owym czasie raczej Ci do śmiechu nie było ale teraz z perspektywy czasu wszystko wyglada już troszkę inaczej , prawda ??
Ps.fajnie poczytać ,źe ktoś wzdycha do mojego maleństwa , to naprawdę komplement dziękuję

Kindziu noo niestety..dobrze widzisz...ale to jakieś dziwne takie nieruchawe..podlewałam różę na robale takim długo działającym....czekaj..polysectem chyba...ale co mówisz?? Potrząsnąć i patrzeć czy fruwa ???? A będzie to widoczne gołym okiem ???? Bo fieszzz, ze jo ślepo
Też Cię szpeciele zaatakowały ???? Ooo , to czorty ..ortusa kupiłaś czy czymś innym walić będziesz ??? Ja mam a rzaczej miałam kilka liści tylko to je urwalam , otttt, taka profilaktyka anty szpecielowa

Kasiku z tym kompostownikiem to od samego początku jazda była no bo wiesz... Ogród serio mikro, połacie zielone jakieś 5 na 10 metrów i ma dodatek sąsiad zaraz za krzokami..a tam podobno jakieś przepisy są na to w jakiej odległości kompostownik ma stać..że niby uciążliwość...jakie te przepisy nie pytaj i wszyscy sie pukali w czoło ,że ja tak uparcie ten kompostownik ale ja babsko uparte to i kompostownik mam a co do Loli.....i Twoich uśmiechów...czekaj..coś Ci pokaże
http://centrumrekodziela.pl/prace/lalka-tilda-plazowiczka-42cm.33229

Madziu beszczelnie siem pochwalem ,źe to juz nie pierwsze takie cudo spod moich łapek wyszło super że się podoba

Waldku a Ty myślisz ,że one przypadkiem są bez ust ?? na ciszę w domu daję dozgonny certyfikat zresztą zapytać możesz Bogdzi czy Cioci Gosi,że pary z ust nie puszczają

Ewciu bo te Lole to dla mnie naprawdę zabawa i staram się ,by wszystko był na miejscu dlatego też jestem w stanie wykonać jedną Lolę na tydzień..innej opcji czasowej po prostu nie ma na wszytsko potrzeba czasu na zakup modułu do brzychomówstwa również zamówiłam partę w Chinach ,żeby Waldkowi zrobic przyjemność
Fajnie , jak się u mnie pośmiejesz ....mnie już też powoli życie wraca , po tym mega smutnym czasie i musze się trochę odstresować ...poza tym...po prostu uwielbiam to miejsce i Was
Buziole gorące