Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 12:07, 09 sty 2017
Do góry
anna_t napisał(a)
może nawet jakiś bałwan powstanie

nie wszystkie róże okopczykowałam... 2 Artemisy, Munstead Wood, Astrid G.von H i Ascot bez kopczyków... obym miała farta :/
a werbeny nie zbieram nasion bo pewnie się wysiała, myślicie że taka samosiejka nie zdąży zakwitnąć?

dzieciaczki śliczności
Ogród z widokiem na jezioro 18:19, 08 sty 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

Jola wypiel pare i dla mnie?
moze u Bogdzi się znowu spotkamy

Być może się spotkamy przypomnij się, chyba zacznę zapisywać, z pamięcią coraz gorzej
Ogród z pergolą 13:58, 08 sty 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
na awatarze

zdjęcie zrobione żeby uwiecznić makeup sylwestrowy
Ogród z rzeźbą 12:40, 08 sty 2017

Do góry
Anula jakie róże zamówiłaś??
Ogród z pergolą 12:38, 08 sty 2017

Do góry
ale wiesz co jest najgorsze...że to też mi się podoba. pomimo tego ze uwielbiam minimalizm, góra 3-4 gatunki w wielkiej masie to te kwietne łąki coraz bardziej do mnie przemawiają..
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:27, 08 sty 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

zacytowałam żeby jak najdłużej oglądać te fotki... cu-do!
szałwie, łubiny, irysy, peonie, jarzmianki, róze i tojeść ciemnopurpurowa składniki sukcesu...
Ogród z pergolą 12:25, 08 sty 2017

Do góry
u Danusi jeszcze takie śliczności znalazłam i juz wiem że na ta ognistą dorzucę jezcze tojeść ciemnopurpurową, mega jest!

Ogród z pergolą 12:08, 08 sty 2017

Do góry
Asiu mi tez wpadła w oko, ja chyba lubię fiolety, róże i seledyny w ogrodzie
Jagoda rzeczywiście to chyba żurawki! super bo mam takie bordowe i nawet je wsadziłam na nowo powstającą bordową różanę, razem z peoniami i ice dance pewnie taki efekt mi nie wyjdzie ale będe mieć czym się wzorować.
Kuba jest zachwycająca, jest innym światem i polecam podróż tam każdemu jak najszybciej poki zmiany nie nastąpią bo obawiam się że jej czar może za pare lat prysnąć..
Asia chyba żurawki, nie mam pojęcia jaka odmiana tylko. ja mam melting fire i podobną kompozycję musze stworzyć
Działeczka Asi :) 11:59, 08 sty 2017

Do góry
MariBere napisał(a)
Asiu,

Nadrabiam wątek, a tu zaskakujące zdjęcie z ... wnuczką.

No przecież nie możesz być Babcią. Liczba emotikonów w początkowych wpisach w Twoim wątku pozostaje w sprzeczności z byciem Babcią.

Nie mogę dojść do siebie...

mam dokładnie takie same odczucia ale nie wiedziałam jak to grzecznie ubrać w słowa
życzyłabym sobie byc tak pozytywną babcią

a jeśli chodzi o rabatę to ja coraz częściej dochodze do wniosku ze nie ma sensu planowac wszystkiego na 100%, posadź hosty i rodki jak pierwotnie wymyśliłaś, rosliny podrosną i sama wpadnie na pomysł co dosadzić bawmy się ogrodem również później, przesadzajmy, kombinujmy
Ogród z pergolą 11:26, 08 sty 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
znalazłam u Asi takiego pina, czy wiecie co to za drobne kwiatki pod tymi różami?
https://pl.pinterest.com/pin/413064597058148301/

Śliczna rabatka
Ogród z pergolą 11:13, 08 sty 2017

Do góry
znalazłam u Asi takiego pina, czy wiecie co to za drobne kwiatki pod tymi różami?
https://pl.pinterest.com/pin/413064597058148301/
Ogród bacowej 10:52, 08 sty 2017

Do góry
Ewa masz ogromne doświadczenie.. czym kierowałaś się obsadzając ogród? zaczynałaś od ram?drzew?
masz swoje ulubione gatunki?
Ogród z pergolą 09:54, 08 sty 2017

Do góry
na awatarze
Ogród Mirelli 17:55, 07 sty 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Ania rozplenice były sadzone w maju małe sadzonki. Przez lato i do jesieni tak wybujały - sama byłam zdziwiona. Wydaje mi się, że sadzonki były dobrego gatunku. Te które sadziłam dwa lata temu jesienią to nie są tak dorodne jak te ubiegłoroczne

Hmmm, a wiesz, że nie myślałam o przesunięciu / powiększeniu tej rabaty pod okno - może to i dobry pomysł. Pod oknem jest obwódka i kawałek trawnika wiecznie zryty przez psy. Coś podobnego jak miałam na przodzie.
Chcemy powiększyć obwódkę, albo wyłożyć to miejsce kostką, ale teraz dałaś pomysł i muszę pomyśleć i uzgodnić z eMem, że może by rabatę powiększyć
Dzięki za pomysł - do przemyślenia

Wszystkie rabaty mam okrawężnikowane i jestem bardzo zadowolona. Kanciki robię wiosną po wertykulacji trawnika, a w sezonie trawę docinam nożycami. Trochę tego jest i zainwestowałam w nożyce akumulatorowe - zdecydowanie szybciej i lepiej przycinanie idzie niż ręcznymi

Jeżeli chodzi o róże to faktycznie nigdy nie okrywam. Ja nigdy nie okrywam żadnych roślin. Teraz zrobiłam kopczyki pod różami, które sadziłam bardzo późno jesienią, ale tylko ze względu na jesienną porę sadzenia. Z pozostałymi nie robię nic.
Nie podam Ci odmian, które wytrzymują, bo to jeszcze przed erą O i są u mnie jako NN. Te posadzone teraz to dopiero odmianowe, ale musimy poczekać do wiosny czy przetrwają

tak mi z tą rabatą kuchenną jakoś pasuje tylko jak piszesz że tam pieski niszczą to albo się odzwyczają jak zobaczą przeszkodę albo na początku będą wbiegać
nożyce akumulatorowe? kolejna rzecz tylko ja słyszałam ze je często ostrzyć trzeba?
z różami mnie trochę uspokoiłaś, co prawda nie okryłam właśnie tych przesadzanych w październiku ale mam nadzieję ze ta gruba warstwa śniegu je ochroni..
Ogród z pergolą 17:40, 07 sty 2017

Do góry
no właśnie liczę że ta gruba warstwa śniegu je ochroni...

Anita a co Ty taka rozmarzona??
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies