Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

Madzenka 20:14, 08 sty 2017

Filemon piękny makijaż !

Ania tojeśc purpurowa u nas nie zimuje, jednak gdy ja widze to zawsze kupuje. Pieknie wyglada w trawach
Filemon24 09:37, 09 sty 2017

dzięki
Kasya 09:45, 09 sty 2017

Madzenka napisał(a)
Filemon piękny makijaż !

Ania tojeśc purpurowa u nas nie zimuje, jednak gdy ja widze to zawsze kupuje. Pieknie wyglada w trawach

A ja myśle ze zimuje tylko ze jest dwuletnia
12:07, 09 sty 2017
anna_t napisał(a)
może nawet jakiś bałwan powstanie

nie wszystkie róże okopczykowałam... 2 Artemisy, Munstead Wood, Astrid G.von H i Ascot bez kopczyków... obym miała farta :/
a werbeny nie zbieram nasion bo pewnie się wysiała, myślicie że taka samosiejka nie zdąży zakwitnąć?

dzieciaczki śliczności
12:13, 09 sty 2017
anna_t napisał(a)
ale wiesz co jest najgorsze...że to też mi się podoba. pomimo tego ze uwielbiam minimalizm, góra 3-4 gatunki w wielkiej masie to te kwietne łąki coraz bardziej do mnie przemawiają..

ja też uwielbiam w ogrodzie róż i fiolet takie zmieszane jeszcze np.z nutką szafirowego

myślę,że to jest normalne,że nasze upodobania ogrodowe wędrują od minimalizmu do kwietnej łąki (no może akurat u mnie to minimalizmu nigdy nie było,ale ja mam taki dom zupełnie nie w nowoczesnym stylu,więc by się to razem gryzło i tylko dlatego u mnie minimalizmu nigdy nie widziałam)

myślę,że trzeba iść za tym "co nam wkurat w duszy gra" i nie bójmy się eksperymentować

w ogrodzie na szczęście możemy wiele rzeczy od czasu do czasu zmienić (nie mówię oczywiście o przesadzaniu 10 letnich i starszych drzew)

Kiedyś,gdy jeszcze w ogóle mi się nie śniło,że będę w ogóle lubiała ogród i że w tym temacie kompletnie zeświruję gadałam z koleżanką,której Em był architektem budowalnym ale hobbistycznie non sto zmieniał im ogród.Koleżanka twierdziła,że on ma na tym punkcie fioła i mówiła mi"co roku mamy inne kwiatki".W jej głosie nie pobrzmiewał wtedy zachwyt ale ja teraz faceta rozumiem
anna_t 19:17, 09 sty 2017

Zana napisał(a)
Macham Anusia w Nowym Roku.
Śliczny ten pin, jeden z moich ulubionych. Potwierdzam, to są kwiatki żurawek. Cudne inspiracje. Coś nowego planujesz? Trochę nie na czasie jestem. Buziaczki.

nie planuję piny przeglądam i spisuję sobie co mi się nowego podoba. chyba mi się znudziło planowanie u mnie, wolę u kogoś planuję zrobic podsumowanie 2016 i zamknąć wątek
anna_t 19:24, 09 sty 2017

AgataP napisał(a)
Oto są dylematy ogrodnika - minimalizm czy rabaty naturalne i jak to połączyć.... ech róbmy tak by ogród NAM się podobał i sprawiał radość.

MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)

ja też uwielbiam w ogrodzie róż i fiolet takie zmieszane jeszcze np.z nutką szafirowego

myślę,że to jest normalne,że nasze upodobania ogrodowe wędrują od minimalizmu do kwietnej łąki (no może akurat u mnie to minimalizmu nigdy nie było,ale ja mam taki dom zupełnie nie w nowoczesnym stylu,więc by się to razem gryzło i tylko dlatego u mnie minimalizmu nigdy nie widziałam)

myślę,że trzeba iść za tym "co nam wkurat w duszy gra" i nie bójmy się eksperymentować

w ogrodzie na szczęście możemy wiele rzeczy od czasu do czasu zmienić (nie mówię oczywiście o przesadzaniu 10 letnich i starszych drzew)

Kiedyś,gdy jeszcze w ogóle mi się nie śniło,że będę w ogóle lubiała ogród i że w tym temacie kompletnie zeświruję gadałam z koleżanką,której Em był architektem budowalnym ale hobbistycznie non sto zmieniał im ogród.Koleżanka twierdziła,że on ma na tym punkcie fioła i mówiła mi"co roku mamy inne kwiatki".W jej głosie nie pobrzmiewał wtedy zachwyt ale ja teraz faceta rozumiem

staram się planować tak jak mi się podoba ale mam wrazenie ze ten mój minimalizm to tez poprostu brak wiedzy i wyobraźni... sama z siebie bym nie umiała skomponowac rabaty np z 7 gatunków wygladającej jak na pinie..
i coraz częsciej mam wrazenie ze to bedzie tak ze będę zaczynać od małej ilości gatunków a pewnie z czasem popłynę skoro te łączki tak sie do mnie uśmiechają
a kolejne moje przemyslenia to to że minimalizm to również misz-masz ale kontrolowany taki przez siebie poukładany. bredze?
anna_t 19:26, 09 sty 2017

Madzenka napisał(a)
Filemon piękny makijaż !

Kasya napisał(a)

A ja myśle ze zimuje tylko ze jest dwuletnia

obie informacje nie fajne a wysiewa się chociaż?
ma ktoś nasionka na zbyciu?
anna_t 19:30, 09 sty 2017

Filemon24 napisał(a)
to jest żurawka mysteria pięknie kwitnie w przeciwieństwie do innych odmian

zapisałam, chce ją!!!
kto ma?kto ma?
Margarete 19:34, 09 sty 2017

Byłam u Agaty, czytałam i przyleciałam do ciebie z życzeniami, będę pierwsza
Stu lt! Spełnienia marzeń i planów oraz samych radości!
Ja wiem że to w środę ale...żeby nie zapomnieć buziaki i życzenia ślę już dzisiaj