Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Puste pole z wysepką kwiatową 19:54, 13 kwi 2013

Do góry
Jolu (Joku) – faktycznie, u mnie nagle bardzo ciepła wiosna, jestem w szoku, jak szybko roślinki się podniosły po ustąpieniu śniegu. Najbardziej się cieszę z czosnków olbrzymich i korony cesarskiej, która dopiero co wylazła. Ja też dopiero wylazłam... z poziomu „0” na poziom „+1” (do komputera) – pierwsze prace w ogrodzie bardzo męczą

Yen – Jolu – u mnie też wszystko wyłazi, jeszcze do piwonii jakoś nie zajrzałam. Za to Twoja Bouquet Rose całkiem przyzwoicie się puszcza .

Aniu (Pisalska) – Jestem Twoją dłużniczką! Jeszcze nikt mi tak nie podał kawy na ławę. Zapisałam w kajeciku „ciąglewertowalnym” i zastosuję ten cykl, jaki polecasz. Bo akurat mam i saletrę wapniową, i amonową, i Yara Mila. Mocznika nigdy nie stosowałam, ale skoro jest tańszy, to się nim zainteresuję Planowałam zrobić poniedziałek trawnikowy, ale dziś trochę polało, nawet przez moment sypnęło ziarenkami gradziku, więc znowu mokro. Jeszcze raz dziękuję za pouczający wykładzik, pozdrawiam (męża też! )

Miluśka – cieszę się widzieć Cię już w lepszej formie, wypłukuj z siebie te antybiotyki, buźka do słoneczka, smutki precz, będzie dobrze! Szyj poduchy w róże, bo niedługo będziesz w nich wypoczywać

Marzenko – nareszcie świat bez bieli! Ale w podświadomości została, bo nabyłam... białe bratki

Dla Wszystkich trochę radości kwiatkowej

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:42, 13 kwi 2013

Do góry
bociek napisał(a)

Ludzie trzymajta mnie bo padne... Ile krokusikow. No jak Ci to sie rozrosnie to dopiero bedzie. Juz jest WOW, a za rok bedzie MEGA WOW...
Tez mam krokusiki w poczochrancach Fajny efekt.

Krokusiki w poczochrańcach będę mnożyć jesienią
A dla ptaszka ptaszek

Jutro wyciągamy mebelki.... dzisiaj czasu zabrakło. Musi być kawka na mebelkach
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 19:41, 13 kwi 2013

Do góry
aga_k napisał(a)
z okazji rocznicy kwiatucha zostawiam

Dziękuję Aga! piękny kwiatuch taki jak lubię Pozdrawiam
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 19:40, 13 kwi 2013

Do góry
Dzisiaj przez pół dnia było bardzo ładnie, potem przelotne deszcze, w przerwach sprzątaliśmy po zimie. Na razie większych strat nie widzę. Trawnik zagrabiony, resztki ubiegłorocznych roślin wycięte, horti i miskanty przycięte i większość co była do cięcia również. Zostały jeszcze serby przytnę je jak nie będzie padać muszę powiedzieć, że ładnie podrosły i wyglądają zdrowo, zatem cięcie powinno im zrobić dobrze

Dziękuję Wam za odwiedziny rocznicowe i miłe słowa, to dopinguje do dalszej pracy

Ewa004 - dzięki tak, hortensje są wspaniałe w tej chwili są największą ozdobą naszej działki
Haniu - dziękuję za stałe wsparcie, bez Ogrodowiska nie było by postępu piękne Twoje krokusy, moje jeszcze maleńkie
Joku - dziękuję jak dobrze pójdzie to w tym roku nasadzę bodziszków
kaisog dzięki, to bardzo miłe staram się żeby było ładniej z każdym rokiem
wiunia - miło mi, że zaglądasz dzięki
Marzenka - dziękuję za wsparcie i doping z wiosną budzę się do życia i kwitną nowe pomysły Mam nadzieję, że ten rok przyniesie wiele dobrego i pięknego jak przystało na 2-latka, dopiero stawiam pierwsze kroki )
Martek - wielkie dzięki to bardzo miłe słowa stale śni mi się piękny ogród i mam nadzieję, że to zrealizuję
Jotka - dziękuję również za miłe słowa plany są i marzenia niech się zrealizują czary mary
Zarówno hortensje jak i budleje w ubiegłym roku bardzo wybujały o ile hortensje wiedziałam, że będą wysokie to zupełnie nie spodziewałam się, że budleja aż tak wyskoczy z małej, przymrożonej sadzoneczki ) nawet nie wszystkie sadzonki przeżyły tamtą zimę dzisiaj obcięłam budleje bardzo nisko, bo już wypuszczają od dołu zielone listki. Trochę na nich eksperymentuję

Ściskam Was mocno! buziaki! Dla Was pierwszy irysek, który się pokazał

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:38, 13 kwi 2013

Do góry
anula_wn napisał(a)
nooo kochana, łany masz kwiecia ! cudnie wiedziałam !

Kwiecie w wykonaniu Żona
Dzisiaj stał przed nimi i się uśmiechał Zasłużył sobie na kwiatki bo się nakopał i napracował

Ps na chwasty się nie patrzcie... nie dałam już im dzisiaj rady....
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:35, 13 kwi 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Aniu mam niemal 50 lawend... Myślałam, ze nie skończę dzisiaj.... Jesienią nie mogę ciąć lawendy bo ni nie chce przestać kwitnąć ale wiosną ciachnęłam mocno bo w ubiegłym roku za bardzo mi się pokładała.
Boscha musiałam kilka razy łądować bo mi tracił siły
A oto efekt

Mam dwa gatunki lawendy. Jutro zrobię lepsze zdjęcia bo skończyłam ciąć o 18:30...

rzeczywiście dorodna moja młodziutka, mniejsza
Moja działka. 19:35, 13 kwi 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Na życzenie Bogusiu -obraz.

Obraz piękny napaliłam się już na takie cudo i mam kuzynkę co robi takie rzeczy i muszę dogadac temat ale obiecała że zrobi .Pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 19:35, 13 kwi 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Danusiu to mnie teraz zmartwilas kuruj sie,uwazaj na siebie,lez.Paskudne chorobsko
Pierwszego tulipanka Ci przynioslam,tak na zdrowko

Dziekuje Ci Kasiu za slicznego tulipanka bo taki wesoly optymistyczny
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:34, 13 kwi 2013

Do góry
Wreszcie wianek wielkanocny do czegokolwiek pasuje...

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 19:32, 13 kwi 2013

Do góry
Marto, Dajano, Bogusiu, dziękuję za wsparcie i kwiatki!

Zbyszku,
ja za trawniczek w poniedziałek się wezmę.
Po deszczu lżej będzie tę filcówkę zedrzeć.
To co się wygrabi na kompostownik składam,
Po miesiącach kilku na grządki się nada.

Przyciąć tuje muszę, bo już blisko nieba,
aż takiej wysokości mnie tam nie potrzeba.
Obejrzę różyczki, kopczyki rozgarnę,
nawozu im sypnę, w jeden dzień ogarnę?

A czego nie zdążę w ciągu kilku godzin,
zrobi się nazajutrz. Do pracy w ogrodzie
chyba jak tu wszyscy,bardzo lubię chodzić.
Tam jestem szyprem na swej łodzi!

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 19:30, 13 kwi 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Jak dobrze Haniu że ogródki mamy
Przy okazji kościska rozruszamy.
Zakwasami radzę się nie przejmować
Ustępują gdy zaczynamy pracować.

Jestem dziś po regeneracji trawnika
Trochę opuściłem co Danusia klika.
Areator zastąpiły zwykłe pazurki
Dosiałem trawkę i już jest z górki.

Tekst 6-ka
Fot 6-ka
Trochę opuściłem - 1-ka
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:30, 13 kwi 2013

Do góry
noemi napisał(a)
Marzenko na giełdzie nie było hortensji. Przed Świętami był szał a teraz lipa, ale mają być pod koniec kwietnia, na początku maja .
Mnóstwo bratków i innych bylin. Kupiłam dwa ładne ciemierniki . Wianuszek z pojemnikiem na kwiatki , nową skrzyneczkę na rojniki .... i pojawiły się kule bukszpanowe. Może coś się ruszy w tym temacie u nas

Byłyśmy w Obi ( kupiłam na próbę różę okrywową ) a później pojechałyśmy z Gabisią do Cesarzowic. Bardzo mi się ten punkt spodobał

... a teraz się okazało , że mam opuchlaki, które zeżarły mi żurawki ... zaraz jadę po dursban...

Madziu też te potwory zaatakowały CI żurawki???? Ja się boje moje sprawdzać..... Ja je zaatakuję chyba w poniedziałek bo ma być cieplutko.

A to moje horti kupowane przed wielkanocą. Wreszcie trafiły przed drzwi.... Cos mi za szaro było dodałam bieli Żon zdjęcia robił

W cieniu - zacieniona 19:30, 13 kwi 2013

Do góry
...przygotowałam do przeprowadzki na zacienioną..
..i jeszcze kilka doniczek anemonów -są w piwnicy.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:27, 13 kwi 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Ja też dziś cięłam lawendę, ale co chwila wyganiał nas deszcz, była też pierwsza wiosenna burza taka z błyskawicą, grzmotem i deszczem sporo zrobiliśmy, ale już opadłam z sił, na dziś dość

Aniu mam niemal 50 lawend... Myślałam, ze nie skończę dzisiaj.... Jesienią nie mogę ciąć lawendy bo ni nie chce przestać kwitnąć ale wiosną ciachnęłam mocno bo w ubiegłym roku za bardzo mi się pokładała.
Boscha musiałam kilka razy łądować bo mi tracił siły
A oto efekt

Mam dwa gatunki lawendy. Jutro zrobię lepsze zdjęcia bo skończyłam ciąć o 18:30...

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:22, 13 kwi 2013

Do góry
Pola napisał(a)
Marzenko, mam pytanie czy twoje duże donice też bez odpływu jak moje, jeśli tak to napisz czy do tej donicy wkładasz drugą, bo kupiłam kulki bukszpanowe i myślę jak to posadzić. Myślałam czy kulki zasadzić do mniejszej donicy.

Do wielkiej donicy wkładam drugą mniejszą

Kule bukszpanowe zostały własnie przesadzone do większych czarnych donic a następnie zostały wsadzone do białych

Nigdy nie mów nigdy 19:21, 13 kwi 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Wczoraj, na ten moment, skończyli koło 13,00. Ale zaraz potem kamieniarze przyszli na obmiar i długo to trwało, ponad dwie godziny. Potem zabraliśmy się za sprzątanie, przekładanie i wieczorem już nie miałam ochoty usiąść do komputera. Tyle jest na dzisiaj (blaty ze starej, zdobycznej kuchni na razie są)

druga strona bez szafki, która zamontowana będzie po blatach

i ta szafka niezamontowana

Potem dopiero posprzątam na gotowo, okno brudne i firanka jeszcze zdobyczna wisi...

Ale ta kuchnia paskudna ;( )))))))))))))))))))))
Pozdrawiam lodówkę ,kuchnię i tę Kobietę krzątającą się po tych czterech kątach niezłych
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 19:18, 13 kwi 2013

Do góry
Haniu zaglądam i pozdrawiam
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:17, 13 kwi 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
A u mnie szaleństwo iryskowo - krokusowe...
W jednym miejscu .
..

Ludzie trzymajta mnie bo padne... Ile krokusikow. No jak Ci to sie rozrosnie to dopiero bedzie. Juz jest WOW, a za rok bedzie MEGA WOW...
Tez mam krokusiki w poczochrancach Fajny efekt.

Rododendronowy ogród II. 19:16, 13 kwi 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Bożenko pozdrawiam moimi niebieskimi krokusami.
Pytałaś się dlaczego tylko biale . Zatem są

Ja widzę chwasta Marzenko ....
Rajski ogród Ani 19:13, 13 kwi 2013

Do góry
marzena napisał(a)
Aniu, piękna wiosna krokusowa u Ciebie

Marzena2007 napisał(a)
Śliczne krokuski

krokusiki rzeczywiście pięknie dziś rozkwitły, pokazały się nawet w miejscach gdzie myślałam, że już wyginęły rozkwitł jedyny biały ale na krótko, bo przemknęła koło niego moja 2,5 letnia wnusia i tylko słyszę: babciu mam kwiatuszka...

...a ja już nie z rabaty trafił do wazonika
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies