wkleję obrazek- propozycja żeby dodać cos , jakby rzucić w pasy - w ten sposób z koniec tych pasów będzie 'zgubiony', co wydaje mi się ciekawe, no i będzie niewielki kontrast wysokości, przez co ta przestrzeń będzie sie wydawać mniej rozległa
to cos to kule z bukszpanu, lub stozki z bukszpanu, albo jakies hortensje- nawet nie muszą być te same, moga być np Bomshel, czy Dart's Little Dot- takie niższe.
Pamiętamy, pamiętamy
Wg mnie do tego miejsca za niska. Dom je niejako zagłuszy, a że jest szczepiona, to wyższa nie będzie.
Na planiku masz drzewka niemal na wysokość domu, a to pewnie parę metrów?
Derenie białe w większości mają ozdobne kolorowe gałązki i w większości tnie się je końcem zimy lub w marcu prawie do ziemi, wtedy wydają masę nowych zgrabnych fajnie wybarwionych gałązek, które dają równomierny krzew, o regularnej, kopulastym kształcie.
Ten rodzaj cięcia pokazany powyżej to cięcie mające na celu wykształcenie konkretnego pokroju - małego drzewka i widać że było robione latem, podcięto po prostu wszystkie gałęzie co pokładały się na ziemi, żeby podnieść koronę i prześwietlono pewnie też wnętrze korony.
Utworzono coś na kształt klonu palmowego Ładne małe drzewko.
Jaki efekt chcesz osiągnąć? Czy taki jak powyżej? To tnij wiosną na małe drzewko, jeśli krzew nigdy nie był cięty.
Halllo .. Martwię się tymi Kapiasami , bo Danusia już maila wysłała w poniedziałek a do teraz nie ma odpowiedzi.. Myślałyśmy,że oni tam jeszcze sezonu nie zaczęli , i stąd ten przestój z korespondencją.. Ale skoro byłaś i tam już wszystko normalnie funkcjonuje , to czemu do diaska poczty elektronicznej nie odbierają
Latarenki świetne , ale moje myszy lubią biegać w kółko i wolą bardziej minimalistyczny dizajn , stad już altanka wybrana i zakupiona
Obawiam się że zbyt długo były bez wody czyli całkiem odwrotnie niż Ty. Ziemia długo była zamarznięta i nie mogły pobierac jej z podłoża , ale w tej chwili pomyslałam że u Ciebie jest inaczej niż u mnie , dużo cieplej więc nie wiem. Co do ptaka to podejrzewam kapturkę czyli pokrzewkę czrnołbistą. Wygląda tak jak na poniższym zdjęciu ale samica ma brązową czapeczkę. Tak wyglądał?
Witajcie, ja nie mam takich drastycznych ujęć jak Gabriela ale myślę że się będą podobały.
Marto, Orły już wcześniej pokazywałem ładne, te są skamuflowane, co raz trudniej zrobić ładne zdęcie liście coraz większe.
Aniu, dodam Ci jeszcze więcej oglądania.
Aniu,masz racje,odczułam to na własnej skórze wczoraj.Dostałam roslinki od p.Podstolca i sadziłam cały dzień wprost do gruntu.Powiększyłam dwie rabaty na róże,które tez są juz posadzone.Muszę jeszcze gdzieś skubnąć trawnika,bo sporo bylin w garazu czeka na swoja kolejke i mianiaturowe wierzby.
I znowu muszę ndrabiać..uzupełnianie tego co w szkole i co do domu trochę trwa,tym bardziej że pedzą ,mam nadzieje że C w poniedziałek już bedzie w szkole i do jakiegoś rytmu wróci.fotki przesadzania ,siania ,troszkę kryształków i oczywiście wiosny wyczekiwanej będą ale to juz nie dzisiaj...
Dobrej nocki życzę i ide spać bo mnie znowu Madżenka pogoni
na dobranoc to co moje gały dzisiaj oglądały...
nie w obi, a w biedrze dużo tańsze są za fikusa tego większego dałam 11 zł, a za beniaminka-bonsai 8zł
a beniaminki muszę sobie nawet też zerwać do ukorzenienia, bo facet co nam robi schody to powiedział, że te 2 największe mi zabierze i przez to mniej za schody weźmie
teraz też ukorzeniam sobie fiołki afrykańskie, ale na razie jeszcze za krótko i nie widzę jeszcze nowych listków! no ale może później Wy się wybierzecie do nas to pewnie do tego czasu już będą jeszcze mam takiego fajnego kwiatka nie wiem jak się nazywa, kupiłam go za 5 zł, ale ładnie się rozrasta, muszę go przesadzić i wyjdzie mi pare sadzonek, to też Ci mogę dać, jak chcesz-tak wygląda, tu mam go razem z prymulkami:
a tak wygląda sam:
i zastanawiam się nad azalią, tą co mam w domu, bo ona już przekwitła i puszcza ładne gałązki i tak się zastanawiam, czy ich nie oderwać i nie spróbować ukorzenić?!