Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

anna_g 16:40, 30 kwi 2013

gierczusia napisał(a)
Wybaczcie ,ze tak ostatnio siem na forum obijam .., przerabiam przed domem ,za domem się zabieram , no i jeszcze odswieżanie kuchni.. Po prostu mam szał ciał .. Więc nie czujcie się porzuceni , solennie obiecuję ,ze nadrobię ... U mnie juź wiosennie... Achhh cieszę się ,że po tej paskudnej zimie wreszcie można się pocieszyć tymi roślinkami

Kupiłam pierwszego w moim życiu carexa

Po pierwsze wybaczam
Po drugie fajne zdjątka pokazujesz - fajny zielony dach co to taki wcale i do końca nie jest zielony bo ja widzem że czerwony też
A po trzecie to powiedz mi co to za roślinka na tym zdjęciu ta w górnym prawym roku - z czerwonymi owockami - bo chyba taką znalazłam w ogrodzie i nie wiem co to... to się płoży czy to krzaczek jest?

Pozdrawiam Eluś i miłego długiego weekendu życzę o ile masz... bo ja wyjątkowo mam, ach jak się cieszę
gierczusia 17:05, 30 kwi 2013

Aniu.. Ja uwielbiam wprost różne kolory liści czy igiełek , zdecydowanie bardziej niż kolory kwiatów ( stąd jest ich u mnie naprawdę mało ).. Więc dach jest " multicolor " ..,,

cieszem się bardzo ,że wybaczasz .., taki mi ciężar z serca spadł ,że pewnie huk u Siebie usłyszałaś

To o co pytasz to gaulteria .. Niewysoka , zimozielona roślinka , która się rozrasta rozłogami , tworząc dywany zielono , bordowe .. Uwielbiam ją i opuchlaki też moją miłość podzielają

Buziam weekendowo ., też mam wolne hurrrrrra
JulkAd 19:13, 30 kwi 2013

A ja niestety nie ma wolnego, w czwartek do pracy....ale też weekendowo buziam, a co nie wolno? dach taki typowo pustynny znaczy się liczysz tylko na wodę z nieba....ale towarzystwo doborowe takie wypasione
gierczusia 23:17, 30 kwi 2013

Julciu .. Buziać można zawsze

..,, a roślinki muszą sobie dać radę same , dlatego zdarza mi się corocznie uzupełniać skład ...jakieś 30%...liczę na to ,że w jakimś momencie stanie się tak ,że wszystko co na dachu będzie wytrzymywać te spartańskie warunki i wreszcie dosadzanki się skończą .,,, teraz teź machnęłam się z " niby " zawciągiem , który zawciągiem w realu jednak nie jest .., pada z braku wody , ale trudno,życie jest brutalne
Enya73 09:39, 01 maj 2013

Jak Ci braknie roślinek na dach, to możesz zasępić ode mnie Pozdrawiam Elu
anna_g 20:49, 01 maj 2013

Eluś - dzięki za nazwę roślinki - w sumie fajna jest, dobrze że już wiem co to
W podziękowaniu zostawiam kfiatucha

buziolki
Loosiuu 21:41, 01 maj 2013

gierczusia napisał(a)
Aniu.. Ja uwielbiam wprost różne kolory liści czy igiełek , zdecydowanie bardziej niż kolory kwiatów ( stąd jest ich u mnie naprawdę mało ).. Więc dach jest " multicolor " ..,,

U mnie kiedyś był szał na wszelkie 'variegatusy', teraz troszkę mija
gierczusia 10:22, 02 maj 2013

anna_g napisał(a)
Eluś - dzięki za nazwę roślinki i

Aniu ... Polecam się .. Zawsze chętnie pomogę ,jeśli to tylko w mojej mocy
gierczusia 10:28, 02 maj 2013

Noooo nareszczcie wczoraj zaczęła się zielona rewolucja ..u nas nie padało , był pochmurno dzień , temperatura jakieś 15 st.. Wprost idealne warunki do cięźkiej pracy

Tak wyglądało przed .... ( moją piękną koniczynkę też sobie przy okazji pooglądacie )

Rabata została zdemontować , pieris i bergenia powędrowały chwilowo do donic ...

gierczusia 10:38, 02 maj 2013

Potem nastąpił etap zdecydowanie najcięższy... Zrywanie darni... Wycinaliśmy kancirobem, potem zwijalismy w rolkę .. Prawie jak trawa w rolce

I nagle trawa rosła nam na tarasie

Ciąg dalszy nastąpi , teraz muszę jeszcze polecieć na zakupy do sklepu , bo jutro znów wolne ... Hurrraaaa ... Tylko czemu u nas tak szpetnie leje i na dodatek grzmi i jest pieronem zimno ???