Uśmiech dla Was
2 godziny spaceru w zimowej scenerii zaliczyłam
A teraz będę rozgrzewać się w cieple Ogrodowiska i liczyć, że prognoza się nie spełni .. U mnie dziś w nocy -12, brrrr
Przez balkon zobaczyłam moje wnuki - zamówiły ciasto z wiśniami na jutro Trzeba będzie przygotować, żeby nie zepsuć radosnego popołudnia
Jolu jeszcze kilka dni i przyjdzie wiosenka. Kapustki rozchodnika będą drugi sezon i już rozkrzewione bardzo.
Kondzio pozdrawiam. Zrobiłeś se ślicznego czuba.
Ewa pięknie masz już w ogrodzie. Pięknie wygrabione i tylko czekać kiedy sie trawka zazieleni.
Małgosiu nie przyjmuj więcej koleżanki w rejonie oleandra. Co drugi sezon też tnę swoje i to im dobrze robi. Te co wcześniej pokazywałem wyrosły ze szczepków ukradzionych w Rzymie. Stara prawda się sprawdza że kradzione przyjmuje się najlepiej. Mam jeszcze seniora oleandra który ma 2, 20 m (tyle wynosi wysokość w piwnicy).
Teresko śnieg szybko stopnieje i będziesz miała wilgoć w glebie.
Hej ho Agnieszko! Wpadłaś do mnie "na kawkę", a ja co w tym czasie robiłam, że taki miły Gość mi się wymknął bez "kawki"?
Pozwól, że to nadrobię
Smacznego!
A przy kawce powiem, że przeczytałam, że trawki ściełaś i martwisz się czy nie zmarzną. Cierpliwie poczekaj, może Cie zaskoczą tak jak mnie kiedyś moje Trawom, bardziej niż mróz szkodzi nadmierna wilgoć w bryle korzeniowej.
Pozdrawiam
Witaj Selly - nasadzenia są, ale nie jestem pewna, czy tak zostaną
Witaj GorAna - Lecę do Twojego wątku z wizytą
Witaj Danusiu - oczywiście z zapartym tchem czytałam te artykuły i nawet zostawiłam mały ślad
No tak, nawrót zimy spowodował istny zastój w wątku.
Green, nie chwal się, że wyhodowałeś komosę białą, mlecz zwyczajny, rdest, być może podagrycznik, bo do tego wiele wysiłku nie trzeba. Wystarczy zapomnieć o takim zakątku i tyle
Ratuj winobluszcz pięciolistkowy, reszty się pozbądź
A gdzie jest plan ogrodu?
Gabisiu mi się podoba pomysł trzy pieńki i połączona góra jako prostopadłościan albo graniastosłup o podstawie trójkąta. .....ale matematycznie pojechałam
taki daszek fajny by wyszedł
ps. proporcje trochę złe na tym rysunku, ale chyba wiadomo o co chodzi.