Witaj kochana Już jestem zachwycona, ale muszę wieczorkiem przeanalizować dobór roślin.
Ten ogród przypomina mi moje "zapędy" ku takim nasadzeniom. Doskonałe, wyważone i na wskroś nowoczesne.
Kuliste świerki zamiast cisów - o, już widzę Nieźle, taniej, ale nie starzejące się tuje czy cyprysiki. Brawo
Dlaczego nie pokazałaś się wcześniej?
Wg mnie troszkę zgrzytem jest styl altany - chyba powinna mieć bardziej nowoczesny, płaski dach...taki nowoczesny pawilon.
Ale to drobiazg, jeśli jakieś drzewo by ten dach zasłoniło, pewnie będzie ok.
Patrząc na zdjęcia odnoszę wrażenie jakby niektóre kąty nie były prostopadłe, a rabata na pierwszym zdjęciu, czy się zwęża? Czy to tylko takie złudzenie.
Tutaj nic nie może być krzywo, musi być "brzytwa". Koniecznie potrzebuję więcej zdjęć
Już się zasadzam na odwiedzenie tego ładnego ogrodu, Pszczelarnia będzie zadowolona
Pod wykuszem trzeba wykonać taras i wtedy już od strony trawnika rabatę wyspową, aby miło się siedziało na tarasie w otoczeniu roślin, które można powąchać, dotknąć, być w ich bliskim towarzystwie. To miłe
Może zrób zdjęcie planu i wklej wtedy będzie większy.
A czy te kamyczki nie będą się rozchodzć pod kołami?
Bogda, kamyczki będą zaklinowane po zagęszczeniu. Trochę będą się rozjeżdżać, raz na rok można przejechać zagęszczarką i wrównać wszystko. Jeździliśmy Avantem i dobrze się jeździ. Może nie jest to nawierzchnia marzeń, ale granitowa i estetyczna. Dobrze wykonana posłuży lata całe.
To powiedz mi może, gdzie poskładaliście zdjętą kostkę, bo nie widzę nigdzie rosnącej na rabatach
Wiecie jaki to komfort wyjść z domu i wrócić nie bojąc się, ze po robocie ekipy czeka Cie kolejna robota ze sprzątaniem po ekipie?Zyczę tego każdemu, kto się otarł o budowę