Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Wierszyki i rymowanki o Ogrodowisku i nie tylko 20:21, 18 paź 2011

Do góry
myszorek napisał(a)

... choć mam ochotę sprzedać wszystkie gacie, by Gardenarium zostało jeszcze u mnie na etacie

Ogród zmyślony 20:20, 18 paź 2011

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Danusia notuj!!!!!!!!!!!!!!

powiedzenie by Myszorek: "mam ochotę sprzedać wszystkie gacie, by Gardenarium zostało jeszcze u mnie na etacie"

Ja dam do rymowanek
Ogród zmyślony 20:16, 18 paź 2011

Do góry
Danusia notuj!!!!!!!!!!!!!!

powiedzenie by Myszorek: "mam ochotę sprzedać wszystkie gacie, by Gardenarium zostało jeszcze u mnie na etacie"

Ogród zmyślony 20:11, 18 paź 2011

Do góry
Dziękuję, kwiaty już wstawiłam do wazonu, a torem się podzielę

Tak, będzie jeszcze jutro relacja, ale pewnie to już niestety koniec tego dobrego, choć mam ochotę sprzedać wszystkie gacie, by Gardenarium zostało jeszcze u mnie na etacie Co tu robić, co robićMoże puszczę w koncu tego totka, jeszcze nigdy nie obstawiałam
Ogródkowe perypetie:) 10:04, 18 paź 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Gdzie są te gazony? Ja ich nie widzę
Można prosić o rysuneczek tego przedogródka i wymiary?

Gazony widoczne są tylko od strony sąsiada. to tylko umocnienie skarpy. Od góry są na równi z ziemią. Zrobię zdjęcie popołudniu i wkleję.

Teraz szybki rysunek przedogródka
.
Ogródkowe perypetie:) 09:19, 18 paź 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Dobrze, że poradziłam Ci w wątku Syli żebyś zabrała fuksje, szkoda by było żeby je zmroziło.
U mnie agawy jeszcze pod włókniną, kordyliny bez okrycia, ale czas zabierać na zimowe przechowanie.

Pod naszym okiem pewnie wiosną będzie odwrót od jednorocznych całkowicie na rzecz krzewów zimozielonych, hortensji i bukszpanów
Zaraz popatrzę o co chodzi z tymi gazonami.

Zabrałam, zabrałam Dziękuję. Teraz już są podlane, opryskane i zaczynają zimowanie w garażu
Pewnie tak będzie, ale jednoroczne też gdzieś wcisnę Hortensje uwielbiam, bukszpan też więc nie będzie tak źle
Ogródkowe perypetie:) 09:15, 18 paź 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Wg mnie nie przemyślano do końca usytuowania skrzynek gazowych i elektrycznych, powinny być w ogrodzeniu od ulicy. Teraz to już przepadło, ale to wielki problem i nie da się zrealizować doskonałych nasadzeń. Trzeba zadowolić się tylko tym , co się da zrobić, a nie tym co by się chciało

Wiem, ale tak dostałam, nie miałam na to wpływu. Teraz muszę coś z tym zrobić, żeby zakryć chociaż trochę te cudne skrzynki, a jednocześnie musi być do nich dostęp.
Ogród Bożeny i Darka 09:05, 18 paź 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Finanse się znajdą, znam wielu którzy nie wierzyli we własne domy a teraz mają.
U nas na Ogrodowsku jest Kasia WB, która właśnie wpuściła na działkę koparkę, oczywiście też zmotywowana przez Ogrodowisko

Pani Danusiu dzień dobry ) wiem że tak jest bo tutejsze ogrodowisko to nałóg w pozytywnym tego słowa znaczeniu )

Ogród Bożeny i Darka 08:55, 18 paź 2011

Do góry
Finanse się znajdą, znam wielu którzy nie wierzyli we własne domy a teraz mają.
U nas na Ogrodowsku jest Kasia WB, która właśnie wpuściła na działkę koparkę, oczywiście też zmotywowana przez Ogrodowisko
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:51, 18 paź 2011

Do góry
Pomysł Pawla z przemalowaniem altany dobry... a może na szaro? Jasnoszaro? Nie będzie się tak rzucać w oczy
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:39, 18 paź 2011

Do góry
Witaj kochana Już jestem zachwycona, ale muszę wieczorkiem przeanalizować dobór roślin.
Ten ogród przypomina mi moje "zapędy" ku takim nasadzeniom. Doskonałe, wyważone i na wskroś nowoczesne.

Kuliste świerki zamiast cisów - o, już widzę Nieźle, taniej, ale nie starzejące się tuje czy cyprysiki. Brawo

Dlaczego nie pokazałaś się wcześniej?

Wg mnie troszkę zgrzytem jest styl altany - chyba powinna mieć bardziej nowoczesny, płaski dach...taki nowoczesny pawilon.
Ale to drobiazg, jeśli jakieś drzewo by ten dach zasłoniło, pewnie będzie ok.

Odsyłam do galerii zdjęciowych z Chelsea Flower Show poszukaj pawilonów.

Twój ogród nam się spodoba, zapewniam Cię

Patrząc na zdjęcia odnoszę wrażenie jakby niektóre kąty nie były prostopadłe, a rabata na pierwszym zdjęciu, czy się zwęża? Czy to tylko takie złudzenie.

Tutaj nic nie może być krzywo, musi być "brzytwa". Koniecznie potrzebuję więcej zdjęć

Już się zasadzam na odwiedzenie tego ładnego ogrodu, Pszczelarnia będzie zadowolona
Projekt ogrodu-potrzebna pomoc :) 08:16, 18 paź 2011

Do góry
Pod wykuszem trzeba wykonać taras i wtedy już od strony trawnika rabatę wyspową, aby miło się siedziało na tarasie w otoczeniu roślin, które można powąchać, dotknąć, być w ich bliskim towarzystwie. To miłe

Może zrób zdjęcie planu i wklej wtedy będzie większy.
Ogród zmyślony 22:33, 17 paź 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Rozebralli, ale położyli zaraz, nawet nie zauważyliście

Szefowa no coś Ty.... zauważyliście, zauważyliście Tylko uśmiałam się czytając, że co było do rozebrania to rozebraliście
Ogród zmyślony 22:30, 17 paź 2011

Do góry
Rozebralli, ale położyli zaraz, nawet nie zauważyliście
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:21, 17 paź 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Ładny avatarek Sebku

No i chyba dobrze widzę? Siedzisz sobie na ławeczce u Danusi

Nie - to chyba nie na ławce - stoję przed hostami

Siedzisz ze mną na tej ławce Wykadrowałam Cię.

Seeerio - a pokaż całe
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:16, 17 paź 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

Ładny avatarek Sebku

No i chyba dobrze widzę? Siedzisz sobie na ławeczce u Danusi

Nie - to chyba nie na ławce - stoję przed hostami

Siedzisz ze mną na tej ławce Wykadrowałam Cię.
Ogród zmyślony 22:12, 17 paź 2011

Do góry
Miałam tłuczeń ze dwie zimy, dało się odśnieżyć. Zamiatać nie bardzo.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:09, 17 paź 2011

Do góry
justi napisał(a)
tylko 2 minutki filmu, ale jakiś zarys jest, nie wiem jak cały odcinek znaleźć

Jejku byłam w tym ogrodzie i znam właścicielkę.

Więcej fotek jest w galerii zdjęciowej.

Tutaj

Jedyne co mi się nie podoba to że zamiast cisów są niestety tuje, to nie jest rozwiązanie na lata.
Ogród zmyślony 21:59, 17 paź 2011

Do góry
To nie są kamyki, a tłuczeń granitowy. A to jest różnica
Ogród zmyślony 21:57, 17 paź 2011

Do góry
Bogda napisał(a)
A czy te kamyczki nie będą się rozchodzć pod kołami?

Bogda, kamyczki będą zaklinowane po zagęszczeniu. Trochę będą się rozjeżdżać, raz na rok można przejechać zagęszczarką i wrównać wszystko. Jeździliśmy Avantem i dobrze się jeździ. Może nie jest to nawierzchnia marzeń, ale granitowa i estetyczna. Dobrze wykonana posłuży lata całe.

Jej zaletą jest to, że dobrze odprowadza wodę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies