Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu drewnianego kościoła 21:48, 08 kwi 2013

Do góry
w ogrodzie znalazłam przebiśniegi

i nadzieję, że wkrótce zakwitną krokusy

oraz hederę - czerwoną być może ze złości, że zima tak długo trwa...

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 21:45, 08 kwi 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dziękuję za wizytę i wsparcie, wiosnę mam a razie w domu.

Jak to w domu Haniu? już lecę do ciebie
W cieniu drewnianego kościoła 21:41, 08 kwi 2013

Do góry
nad strumieniem wreszcie nieśmiała wiosna...

wracamy...

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 21:41, 08 kwi 2013

Do góry
aneta230972 napisał(a)
Dajanko fotka z wczoraj

Pozdrawiamy "wiosennie"

W pracy Anetko tej fotki nie miałam, jedynie treść a tu taka niespodzianka Ale chłopaki jak malowane i jakie pracowite Kto zamieszka w tym pięknym Iglo? Mamusia czy tatuś he,he.Dzieciaczki to o każdej porze roku są żywe jak sreberka ,śnieg im nie przeszkadza .Boksia już na nózkach? a gdzie ma kołnierzyk aby sobie nie lizała brzuszka Codziennie będzie lepiej .Lubie takie obrazy ,szczęśliwe dzieci zwierzątko i domek na drzewie Taki domek to było moje marzenie a stanął pod drzewem Kiedyś może zamienię na taki właśnie.Miałabym swój azyl Nie ważne ile mam lat ale potrzeba jest istotna Nikogo bym do niego nie wpuściła no chyba ze wnusie ale żadnych facetów Piękne zdjęcie Chciałam napisać buziaki dla chłopców ,zapędziłam się Chłopcy i buziaki akurat Piątkę przybijam !! Buziaczki dla suni bo taka bidulka no i dla ciebie ma się rozumieć
W cieniu drewnianego kościoła 21:38, 08 kwi 2013

Do góry
Debra napisał(a)
Wedrujesz po górach Magdo? Dawno Cię chyba nie było.
Napisz jak u Ciebie postępuje wiosna.

Pozdrawiam.

Debro,
dzisiaj u nas w końcu zaświeciło słońce. Ciągle jest mnóstwo śniegu, ale jest też nadzieja.
Pogoda nastraja do ruchu. O pracach w ogrodzie jeszcze nie ma mowy, więc poszliśmy na spacer...

spojrzenie na Masyw Śnieżnika za domem..

idąc dalej spłoszyliśmy sarny...

mój M...
Znowu na wsi 21:33, 08 kwi 2013

Do góry
U mnie była dzisiaj wiosenna pogoda. Od pracy miałam wolne, więc nastąpiła mobilizacja i sezon ogrodowy 2013 można uznać za zaczęty. Poprzycinałam trawy, podsypałam nawóz pod cebulowe i rozsypałam wapno. Wyrzuciłam zaschnięte werbeny (nie przetrwała zimy żadna ). Przycięłam też część róż. Właściwie taki miniogródek jest bardzo fajny, bo raz dwa się go obskoczy . Jednak brakuje mi urządzonych rabat coraz bardziej.
Zdjęcia zrobić trudno bo albo włazi w kadr ugór, albo zielsko za płotem sąsiada, albo jakieś worki ze stwardniałym cementem. Że też wcześniej na to nie wpadłam. Trochę żwiru, wody i byłaby zapora przed kretami. A tak jest kłopot co z tymi workami zrobić.

A to dowód że już wiosna idzie powoli (zdjęcia aktualne, z dzisiejszego popołudnia).

Śniegu też trochę się znajdzie

Ogród w budowie - nieustającej 21:25, 08 kwi 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Gabrysiu, widzę, że sporo piasku dokładasz do podłoża. Jakie stosujesz proporcje?

To nie piasek, to wermikulit, bardzo polecam, lepszy niż piasek, to leciutki minerał, pięknie rozluźnia podłoże. Perlit też może być, ale jest grubszy. Wygląda tak jak na zdjęciu poniżej. A proporcje? Na oko, bo jego nie można przedawkować, zasypałam nim nasionka lobelli w tych koszach i jak pisałam w niedzielę to jeszcze nic nie było, a od wczoraj lobeliowa łąka.

Mój 4 arowy azyl... 21:21, 08 kwi 2013

Do góry
Przez gapiostwo, wyleciały mi wszystkie zdjęcia, więc jeszcze raz:

Basiu!

Żywopłotki cisowe. 21:18, 08 kwi 2013

Do góry
To będzie ciekawy eksperyment, od jesieni złamaną gałązkę włożyłam do wody uschła cała, opadły pączki i zaczęła wypuszczać w wodzie, widać odbicie zielone a korzonki białe były wcześniej.
będzie jak z in vitro.

Rh kupione już dawno w Auchan po 6 zł. a tej odm. nie mogłam przez ostatnie lata trafić.
Ładne zdrowe wyglądały, od Ciepluchy są, to kilka wzięłam, też stoją na oknach i pędy wybiegły.

Horti, jednak za wcześnie przyniosłam ja z zimnego pomieszczenia do domu, puściła listki są słabiutkie, chce zakwitnąć to wczoraj podlałam słabym roztworem nawozu, a dziś opuściła listki.
Na tej odmianie mi zależy. Jutro ją przesadzę do większej donicy.
Ogród średniowieczny i nie tylko 21:15, 08 kwi 2013

Do góry
Rabata niebieska jeszcze uśpiona ale cebulowy wychylają głowki także

rabata tzw angielska jeszcze śpi

róże też i nie przycięte bo forsycje jeszcze nie kwitną

Najgorzej wygląda trawnik i to w kwaterach bukszpanowych czyli tam gdzie najbardziej o niego dbałem

tam zaś gdzie się aż tak nie przejmowałem nim, przezimował znacznie lepiej, bo nie ma tych wstrętnych suchych placków
Ogród średniowieczny i nie tylko 21:10, 08 kwi 2013

Do góry
Dzisiaj trochę wiosny wreszcie
Krokusy nieśmiało wystawiają główki

i inne takie
Crocus - krokus (szafran) 21:02, 08 kwi 2013
Do góry
Ponowny powrót wiosny

I nieśmiało zaczyna kwitnąć Advance, ale maniunie kwiatuszki i nie fociłem
Kosaćce, irysy (Iris) 21:00, 08 kwi 2013

Do góry
Velvet Carpet
Mój 4 arowy azyl... 20:59, 08 kwi 2013

Do góry
Basiu!

Ciąg dalszy poniżej.

O....! 20:57, 08 kwi 2013

Do góry
marzena napisał(a)
aby zobaczyć krokusy trzeba podejść całkiem blisko...

Jednak przyszła ta, tak długo oczekiwana!
Szkoda, że nie do wszystkich. My tu w centrum jeszcze zimę mamy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:57, 08 kwi 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
no niestety Kasiu, potrzebuję słońca, słońca i jeszcze raz słońca by to osuszyć
dzisiaj już nie pada, +8 niby sie topi bo na drodze widaś strugi wody, ale w ogrodzie nie widzę by sniegu ubywało
jest tak... jeśli ktoś ma ochotę na off road to miejsce idealne wszystkie ślady są moje. Sąsiad zrobił podejście by wyjechać z domu ale wycofał się w czas...

Ukradłas mi drogę
Mój kawałek raju II 20:53, 08 kwi 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Haniu, Dajanko, Ula i wszyscy odwiedzający obiecałam bociana i jest bocian miłego dnia

Uwielbiam ten widok. od dziecka całe 2 miesiące spędzłam na mazuraskiej wsi u moich dziadków i każdego roku bociany były częścią tych wakacji pachnących skoszonym sianem i płynących słodkim miodem z własnej pasieki. Zostawiam pozdrowienia
W cieniu - zacieniona 20:53, 08 kwi 2013

Do góry

Imponująca ta Twoja szkółka!
Uszczykiwałaś cleome? Widzę, że się rozkrzewia

bogumila_bienko napisał(a)
cleome
Mój 4 arowy azyl... 20:49, 08 kwi 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
To prawie niemożliwe! W sobotę 6 kwietnia posiałam cynię. Dziś zaglądam i własnym oczom nie wierzyłam. Cynia w trzecim dniu wschodzi!

Basiu,cynie wychodzą bardzo szybko...u mnie też ekspresowo powschodziły.
Mój 4 arowy azyl... 20:43, 08 kwi 2013

Do góry
To prawie niemożliwe! W sobotę 6 kwietnia posiałam cynię. Dziś zaglądam i własnym oczom nie wierzyłam. Cynia w trzecim dniu wschodzi!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies