Ha optymistka... Na odległość kupuje, deleguje, ustalam... A najgorsze, ze wybrałam Tikkurilę dla ktorej bazę szukam po całym Wrocławiu.. Przez tydzien uzbierałam 15 l a jeszcze czekam na kolejna dostawę
Jutro pochwale sie fragmentem
Kupiłam zielona hakone bo podobno wytrzymuje na patelni czyli na rabacie gdzie przez cały dzien jest słońce. Byc moze jutro ja wkopię
Postęp prac brukarsko-murarskich zachwycające! U Ciebie to nawet jednego dnia na wątku nie mozna ominąć, bo wtedy metrowe sciany stają przed oczami
Pokój córki zajefajny.
Teraz sie nie wywiniesz wysle zdjęcia salonu na prive czy wybrac bardzo jasne szarosci czy grafit. Zamierzam w czasie urlopu oddać dom pod panowanie fachowców
Kasiu - no cudna jest
Bogdziu - magnolie tak właśnie rosną początkowo, tak roztrzepanie, ale twoim oczkiem w głowie rh
Madżenka - w końcu pozwól swojej spokojnie rosnąć..z rabatami pod magnoliami to nie najlepszy pomysł, ale Ty wyzwania podejmujesz zawsze udane
Haniu- potwierdzam Twoje słowa, ja nie lubię rewolucji, zresztą sama nie dałabym rady, ogród tworzę powoli i na swoją miarę...Susan jest już dojrzałą królową, zasługuje na pochwały
Kasik-magnoliom trzeba dać czasu, najgorsze są dla nich pierwsze trzy lata po posadzeniu, moja Suzan, jest jednym z pierwszych drzew u mnie już 10 lat rośnie
Padłam na widok Suzan, zachywcająca. Moja w tym roku z powodu ciagłego grzebania w jej korzeniach i dosadzania odchorowuje i słabo kwitnie... Musze zaprzesać rewolucja jej poblizu
Padłam na widok Suzan, zachywcająca. Moja w tym roku z powodu ciagłego grzebania w jej korzeniach i dosadzania odchorowuje i słabo kwitnie... Musze zaprzesać rewolucja jej poblizu
Irenko widzę, ze Twoje bukszpanu tez ciut na czubkach orzymrozone. U mnie jakos nietypowo w tym roku mocno liznęlo zima, ale na szczęscie wszytsko juz zaczęło przysprastac i sie zabudowuje
twoj moja Elata tez u mnei ładnie ruszyła ale do Twojej to jej daleko
W II tygodniu maja jest kiermasz pod Iglica , mam nadzieje ze będziesz !
Jeszcze nie i martwię sie , ze wiatr mi je poprzewraca. Musz kupić niskie, grube aby tylko pnie podtrzymywały, bo nie zamierzam ich prostować tylko musze ustabilizować.
Edyto jeszcze w lutym całe je oskubałam, były łyse i szybko ruszyły z nowymi przyrostami. Za chwile gdy będzie bardziej słonecznie i sucho nabiorą bardziej srebrzystego koloru.
Wrociłam z kolejnych rozjazdów... Nastepny tydzien taki sam. Nie wyrabiam na zakrętach a gdy zaczynam czytac watki zasypiam ze zmęczenia. Działacie na mnei relaksująco
Przymrozków u mnie nie było bo magnolie sobie spokojnie przekwitają a słyszałam ze w innych regionach pomroziło, ale mam nadzieje ze delikatnie i bez szkód w roślinach
Melduje ze elewacja zaczęła sie wczoraj malować, ale gdy wrociłam ogladanie z latarka nie przyniolo skutku.
Działają w takim tempie , ze jest szansa, ze przed weekendem majowym skończą
Chyba dam im do odnowienia drzwi wejściowe aby miec juz tylko jeden kolor drewna. Teraz czas pomyśleć o olejowaniu tarasów. Szkoda ze w weekend majowy ma być wstrętna pogoda, to nie uda sie poolejować...
Musze zerknąc czy były jakies pytania bo kusi mnie wyskoczyc do innych watków. Teraz tyle sie dzieje na forum