Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

kasja83 14:03, 22 kwi 2016

Madzenka napisał(a)
Wrociłam z kolejnych rozjazdów... Nastepny tydzien taki sam. Nie wyrabiam na zakrętach a gdy zaczynam czytac watki zasypiam ze zmęczenia. Działacie na mnei relaksująco

Przymrozków u mnie nie było bo magnolie sobie spokojnie przekwitają a słyszałam ze w innych regionach pomroziło, ale mam nadzieje ze delikatnie i bez szkód w roślinach

Melduje ze elewacja zaczęła sie wczoraj malować, ale gdy wrociłam ogladanie z latarka nie przyniolo skutku.
Działają w takim tempie , ze jest szansa, ze przed weekendem majowym skończą
Chyba dam im do odnowienia drzwi wejściowe aby miec juz tylko jeden kolor drewna. Teraz czas pomyśleć o olejowaniu tarasów. Szkoda ze w weekend majowy ma być wstrętna pogoda, to nie uda sie poolejować...

Musze zerknąc czy były jakies pytania bo kusi mnie wyskoczyc do innych watków. Teraz tyle sie dzieje na forum

Faktycznie na forum teraz wrze jak w ulu-wszyscy sadzą, grabią, nawożąSię pochwal elewacją jak zrobisz

Jaką Hakone sadzisz?
Margarete 16:43, 22 kwi 2016

Nie jestem na bieżąco.....żałuje bardzo...ale nie nadrobie, bo urwanie głowy w pracy...

Mam jedo pytanie - co sadzisz o połączeniu na nowo powstałym kawałku rabaty róż MW + Pashmina ?(zdjełam darn, poszerzyłam rabate - w mysl obowiązujacego tu na O hasła ..."a po co komu trawnik ?"...)

I co dać do tego ? jakie trawki ? jednoroczna ożankę dołoże ( bo wysiałam) , rozchodnika ( bo mam w nadmiarze ), jakeiś dzwonki.....kocimiętke moze ?
Głupia jestem , sama nie wiem...najpierw marudze ze chce te róże, potem robie rabate a potem sie martwie co tam dołozyc do nich........
butterfly 17:08, 22 kwi 2016

Chyba znalazłam u mnie idealne miejsce na magnolie....
MagdaBaj 17:10, 22 kwi 2016

Musze zerknąc czy były jakies pytania bo kusi mnie wyskoczyc do innych watków. Teraz tyle sie dzieje na forum

To ja mam prośbę o podpowiedzi do przedogródka. Marzenka jako, że ogród masz piękny i doświadczenie może pomożesz...Będę wdzięczna.Chodzi o linie rabat i co tam dać...
Ah ... zazdroszczę...Pięknie u Cibie.
Madzenka 19:02, 22 kwi 2016

Zana napisał(a)
Ooo, jak dobrze że już jesteś! Nie cierpię służbowych wyjazdów. Czy kostrzewy niebieskie można jeszcze ściąć albo podzielić? Mam trzy ogromne kępy, zaczynają czwarty sezon i wyglądają okropnie. W zasadzie jestem bliska ich wywalenia.

Moje kostrzewy zwykle były golone po kwitnieniem, wiec mozesz to z powodzeniem zrobić

Lubie podróże służbowe tylko potem nadrabiam zaległosci na forum
Madzenka 19:02, 22 kwi 2016

ana_art napisał(a)
u Ciebie magnolie przekwitają a u mojej sąsiadki jeszcze w pąkach

Dwie przekwitaja a dwie dopiero zaczynaja
Madzenka 19:04, 22 kwi 2016

Olili napisał(a)
Podglądam Twój wątek systematycznie. Nie piszę ,bo nie mam nic mądrego do napisania,dziś wpisuję się ,bo ....skoro już mi się śniło,że ja Twój ogród i ten "pomarańczowy" fragment elewacji na żywo widziałam to uznałam,że wypada ślad po sobie zostawić

Oli na szczescie jesli deszcz nie przeszkodzi to w przyszlym tygoniu zniknie pomarańczowy na zawsze
Dzisiaj juz 2/3 stało sie szare i jest GIT!!!!
Madzenka 19:07, 22 kwi 2016

kasja83 napisał(a)

Faktycznie na forum teraz wrze jak w ulu-wszyscy sadzą, grabią, nawożąSię pochwal elewacją jak zrobisz

Jaką Hakone sadzisz?

Jutro pochwale sie fragmentem
Kupiłam zielona hakone bo podobno wytrzymuje na patelni czyli na rabacie gdzie przez cały dzien jest słońce. Byc moze jutro ja wkopię
Madzenka 19:09, 22 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)
Wojaży nie zazdroszcze.tak jak mojemu M... alebjak juz wrocisz to przynajmniej elewacja nowa bedzie.a nam pozostanie wzdychac buziki

Ha optymistka... Na odległość kupuje, deleguje, ustalam... A najgorsze, ze wybrałam Tikkurilę dla ktorej bazę szukam po całym Wrocławiu.. Przez tydzien uzbierałam 15 l a jeszcze czekam na kolejna dostawę
Madzenka 19:10, 22 kwi 2016

Mixtoorka napisał(a)

Oj, bo jak się ma idealny ogródek,a ma być perfekcyjny to trzeba zmieniać z dobrego na lepsze ah Ci mężczyźni...

Wzdycham w zachwycie

Mój M po akcji "graby" juz sie nie pyta dlaczego, tylko dlaczego sama kopałam i na niego nie poczekałam