Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Prawie - jak ogród 10:38, 02 sie 2015

Do góry
Ani Frosted ani stipa...

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:42, 01 sie 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Moja stipa też leży i mnie wnerwia. Lilie przekwitły i też mnie wnerwiają. Na dokładkę stawy mi wysiadły i robić za bardzo nie mogę. U Ciebie cudne hortki ogrodowe koloru dodają. Buziaki

I widzisz, to jest to nasze ogrodniczkowanie, cos piekne, ale z czasem nie, na takie rosliny sie nie pisze, albo znajde na nie sposob, albo mimo zachwytow innych, pozegam sie z nimi.
Co zrobilas?! Stawy, to powazna sprawa, na tym stoimy, oj Gosia, chyba zaraz sie zbiore i w tylek przyleje, pamietaj o moich szalenstwach i skutkach, uwazaj, jestes mloda, a do starosci ma starczyc
Hortki dzis pokotem lezaly, vanilki pod imprezownia do przesadzenia, tez leźa, tylko laurowiśnie tam super sobie radza
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:56, 01 sie 2015

Do góry
Moja stipa też leży i mnie wnerwia. Lilie przekwitły i też mnie wnerwiają. Na dokładkę stawy mi wysiadły i robić za bardzo nie mogę. U Ciebie cudne hortki ogrodowe koloru dodają. Buziaki
Kosolkowa Pasja 19:00, 01 sie 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
Pięknie stipa w jezówkach wygląda. Rabata lekka delikatna co tam jeszcze rośnie ?pokaż szerszy kadr☺

Tam teraz jest tylko stipa, jeżówki i werbena. No i magnolia Wiosną - przebiśniegi no i były póżniej tulipany, krokusy i narcyze. Nie wiem jak będzie w przyszłym roku
CHyba nie umiem robić zdjęć, bo ona ładniej wygląda na żywo Proszę - oto moja okrąglinka:

Ogródek Iwony 18:40, 01 sie 2015

Do góry
Moje donicowe przed domem czarują kolorami. Stipa dosadzona do nich fajnie na wietrze kołysze

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:40, 01 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Mateusz nie wiem czy Stipa przezimuje i jak będzie wyglądać w przyszłym roku, ale i tak znów ją wysieje.

Powiem Ci ze ta pogoda ostatnio u nas taka dziwna, że nic nie wiadomo. Ja się ostatnio zastanawiałem czy to środek lata czy środek jesieni, bo u mnie to potrafi 5 razy dnia deszcz padać xD
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:23, 01 sie 2015

Do góry
Olu a czemu miałbym bić przecież po to tu jestem. Jest to odmiana pysznogłówki Kardinal, niestety złapała ostatnio mączniaka, zobaczymy co będzie z nią dalej. Variegata ma jedną zaletę bo się nie rozłazi rośnie wolniej, za to Ice Dance ma rozłogi, ale i tak mnie zachwyca

Mateusz nie wiem czy Stipa przezimuje i jak będzie wyglądać w przyszłym roku, ale i tak znów ją wysieje.

Małgosiu jak dla mnie do idelanej kulki troszeczkę jej brakuję, ale nie przeszkadza mi ten fakt.
Chciałem mieć różowy busz to mam i nie mogę się doczekać jak będzie wyglądać w przyszłym roku po części troszkę się tego boję

Justyno bardzo polubiłem w tym roku obydwie rośliny i na pewno jeżówek przybędzie, ale to dopiero jak wdrożę przedostatni punkt rewolucji ogrodowej

Marto płot do mojego ogrodu pasuje, ale niestety będzie zarośnięty przez żywopłot i będzie widoczny u siotry, a tam w ogóle nie pasuje, jestem z tego powodu bardzo zły, ale zostało to zrobione za moimi plecami.

Pieniek, a dokładnie trzmielina ma około 7 lat nie pamiętam kiedy ją sadziłem, ale przed 2010. Bez palika rośnie już 3 lata. Zimą 2011-2012 zmarzłą i zrzuciła wszystkie liście, ale odbiła pod koniec maja.

Kasiu tak to stipa, ładnie u mnie urosła, rabatę też lubię

Bożenko wiesz jak ogród wygląda na żywo i ile miejsc nie pokazuje, ale ja i tak praiwe jestem zadowolony. W rabacie najbardziej podoba mi się szybkość zmian

Ewo nie zawsze brylancików, ale dużo się mieści w tym moim ogrodzie powiedziałbym, że czasem aż za dużo

Ewo fakt bylin u mnie mnóstwo Bylinowy raczej dzisiaj będzie nieczynny.
Mała Eleczka 12:18, 01 sie 2015

Do góry
Fajne zdjęcia innym okiemStipa piękna pistrzepiona
Tu ma być ogród :) 11:29, 01 sie 2015

Do góry
Rabaty przy tarasie

Między różami Eden Rose wylądowały gracki

Rabata południowa - długość 4,6 m, szerokość 2 m.

Po obwodzie będą lawendy, a w środku rozrzucone kulki bukszpanowe, szałwia i stipa.

Na rabacie zachodnie z drugiej strony tarasu, ta sama sytuacja tylko na razie są tam też carexy the Beatles.
Ta rabata jest sporo mniejsza, długa na 4,3 m i szeroka na 1,7 m

Mała Eleczka 11:19, 01 sie 2015

Do góry
stipa

Ogródek w którym klon osłupiał:) 10:40, 01 sie 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
No a stipa tam nie miała być?

Możesz dać stipę z tyłu a z przodu Frosted żeby nie zasłaniało....

To dobry pomysł, bo stipa ma "doły" nie za ładne.

edit. No ale na pewno dam w to kwiaty w mocnym kolorze, żeby było bardziej energicznie
Ogródek w którym klon osłupiał:) 10:38, 01 sie 2015

Do góry
No a stipa tam nie miała być?

Możesz dać stipę z tyłu a z przodu Frosted żeby nie zasłaniało....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:44, 01 sie 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Stipa z buksami pięknie się prezentuje! Jak Twoje rośliny na przedpłociu? Dały radę czy coś ucierpiało?

Grab walczy ale wydaje się ze przezyje, 5 lawend uschło, 5 przesadziłam na rożanke i posadziłam 10 nowych Viva. Za rok bede miała jednakowy szpaler 15 lawend, bo miałam dwa gatunki... Kostrzewa przeżyła, berberysy odchorowują, w tym roku juz ładne nie beda.... Ale za rok bedzie ok. Na razie droga sie zapadła, szmaty położyc nie moge i wysypać zwirku bo beda poprawiac... Kiedy ? Nikt tego nie wie,,,, więc przedpłocie znow zarasta chwastami....
Ale poniewaz mam aktualnie lenia ogrodowego to mnie to zupełnie nie ekscytuje...szkoda tylko ze teraz brzydko... Do połowy płotu mam piekna lawende, bukszpany a od połowy sajgon...... Chyba napisze kartkę - przedpłocie pokazowe wyłacznie na dlugosci 10 M... Po tym odcinku odwracać głowę
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:50, 01 sie 2015

Do góry
Stipa z buksami pięknie się prezentuje! Jak Twoje rośliny na przedpłociu? Dały radę czy coś ucierpiało?
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 22:23, 31 lip 2015

Do góry
ML, runianka, stipa i kawałek derenia na tle cisów, czyli tzw. częściowy przechowalnik...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:40, 31 lip 2015

Do góry
Łukasz czy ta urocza mgła to stipa właśnie? Uwielbiam tą rabatę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:32, 31 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Za to stipa już zdążyła mnie oczarować

Mnie też oczarowała. Stipa i jeżówki to połączenie doskonałe. Muszę je wykorzystać za rok u siebie.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:45, 31 lip 2015

Do góry
Można ogłosić święto, w końcu trzmielina obcięta nadal troszke plaskata, ale góra musi się zagęścić.

Hortensje u mnie dopiero zaczynają, ale rosną prawie w półcieniu

Za to stipa już zdążyła mnie oczarować

I tradycyjnie widoczek wybaczcie prowizoryczne podwiązanie drzewa, zniknie jak ogarnę podpory, no i doszedł pewien element w tle.
MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 23:53, 30 lip 2015

Do góry
I faktury w ogrodzie:
karmnik
gęsiówka

rodgersja

brunnera i żurawka - ktoś podpowie jaka to odmiana? Czy przypadkiem nie tiramisu?

stipa i paprocie

odrastający kocimiętkowy potwór 'Walker's Low'

Prawie - jak ogród 15:08, 30 lip 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Beatko u Ciebie prawdziwy ogród doświadczeń, pięknie Ci idzie z tymi sadzonkami bukietowych, ogród już pięknie kwitnie hortensjami, a anabelki lubię za to, że pąki im zielenieją z upływem czasu, jak tam stipa odrasta, kiedy je przycięłaś?

Aganiu, różnie z tymi doświadczeniami u mnie. Czasami i totalne klęski się przytrafiają Ale wpisane to chyba w życie ogrodnika
Anabelki zakwitły u mnie po raz pierwszy. Właśnie myślę, jakie kolory jeszcze przybiorą. Teraz to już chyba tylko brązowy?
Stipa odrasta - jakby na dopalaczach była. Przycięta na różnych wysokościach każda odbija. Kłoski są nierówne, ale niektóre mają już z 10cm. Myślę, ze ona koniecznie chce znów zakwitnąć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies