Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

jankosia 08:18, 07 sie 2015

Ten jęczmień to uprawia w dużej ilości jedna z dziewczyn na ogrodowisku, przeszukaj forum po haśle to na pewno znajdziesz. Sama ją podpytywałam wiosną o niego, potem chciałam nabyć w Opatówku ale odpuściłam - brzydko się kładzie w drugiej połowie sezonu no i wysiewać trzeba to ja ostnicę za pewniejszą uważam. Jednak jeśli cię ciągnie do niego to próbuj Tylko że to najładniejsze jak zielone- czyli tak samo jak jęczmień na polu- czasem ścinam do wazonu
rozark 08:35, 07 sie 2015

Pastella widzę z 3 rozgałęzieniami to ok. W przyszłym roku będzie się już ładnie prezentować , a za 2 lata wypuści mnóstwo bocznych odrostów , będziesz zadowolona
w sierpniu róż nie nawozimy, muszą mieć czas zdrewnieć i przygotować się do zimy, jeśli będą w sierpniu nawożone ( i potem) to będą wrażliwe bardzo na przemarzanie ...
lindsay80 09:42, 07 sie 2015

i wszystko jasne, dzięki Rozark za info odnośnie nawożenia róz, w samą porę się dowiadujemy, bo sierpień dopiero co się zaczął, więc jeszcze nie zdązyłyśmy szkód narobić.

Ładny ten jęczmień, będę podczytywać opinie o nim.
popcorn 09:58, 07 sie 2015

Fajne te rozchodniki, za dwa lata bedziesz rozsadzac, bo rozplenica urosnie, rozchodniki tez bedzie super! juz dobrze wyglada
Jeczmien fajny, ale stipa chyba podobny efekt Ci zrobi, a pewniejsza, bo a nuz przezimuje, no i wysiac latwo.
pozdrawiam!
ren133 10:25, 07 sie 2015

Kacha123 napisał(a)
Bardzo ładny ten rozchodnik i pięknie wygląda z rozplenicami - nic nie zmieniaj. Jak trawnik, coś lepiej? I fotek więcej proszę

Dzięki
Trawnik wczoraj dostał dużo wody i ... na razie nie jest gorzej na pewno, może robi się trochę wyraźniejszy ... ale dużo mu jeszcze brakuje do doskonałości ... pogoda za bardzo nie sprzyja ... ale wierzę, że po upałach będzie lepiej
ren133 10:26, 07 sie 2015

Kasya napisał(a)

Taki trochę w stylu stipy bardzo ładny

Jak gdzieś namierzysz to daj znać

Ok
ren133 10:27, 07 sie 2015

jankosia napisał(a)
Ten jęczmień to uprawia w dużej ilości jedna z dziewczyn na ogrodowisku, przeszukaj forum po haśle to na pewno znajdziesz. Sama ją podpytywałam wiosną o niego, potem chciałam nabyć w Opatówku ale odpuściłam - brzydko się kładzie w drugiej połowie sezonu no i wysiewać trzeba to ja ostnicę za pewniejszą uważam. Jednak jeśli cię ciągnie do niego to próbuj Tylko że to najładniejsze jak zielone- czyli tak samo jak jęczmień na polu- czasem ścinam do wazonu

Czyli jednak lepiej zdecydować się na pewniaka - stipę?
ren133 10:28, 07 sie 2015

rozark napisał(a)
Pastella widzę z 3 rozgałęzieniami to ok. W przyszłym roku będzie się już ładnie prezentować , a za 2 lata wypuści mnóstwo bocznych odrostów , będziesz zadowolona
w sierpniu róż nie nawozimy, muszą mieć czas zdrewnieć i przygotować się do zimy, jeśli będą w sierpniu nawożone ( i potem) to będą wrażliwe bardzo na przemarzanie ...

Reniu Dzięki za radę ... czyli niczym nie nawozić do końca sezonu ... tylko woda
ren133 10:29, 07 sie 2015

popcorn napisał(a)
Fajne te rozchodniki, za dwa lata bedziesz rozsadzac, bo rozplenica urosnie, rozchodniki tez bedzie super! juz dobrze wyglada
Jeczmien fajny, ale stipa chyba podobny efekt Ci zrobi, a pewniejsza, bo a nuz przezimuje, no i wysiac latwo.
pozdrawiam!

I kolejny głos oddany na stipę
jankosia 10:31, 07 sie 2015

ren133 napisał(a)

Czyli jednak lepiej zdecydować się na pewniaka - stipę?

Absolutnie! Słuchaj serca. Jak cię ciągnie do jęczmienia to kup nasionka i spróbuj. Pani w Opatówku się zarzekała że on on nie przemarza, ale chyba to bzdura. Dziewczyny pisały że on po prostu sam się wysiewa i dlatego ciągle jest. Szkoda że nie głaskałaś go wtedy w Opatówku - jest uroczy Tylko że stipę to ja też głaszczę