U mnie zmarzły jak były te wierzchołki liści młodziutkie, wybiegniete po zimie, teraz jesienią są mocne i zahartowane. Nie wiem tylko czy były raczej nawodnione czy sucho miały. Byłoby lepiej jak sucho
A jak środek kordyliny? Pokaż.
W razie czego oberwiesz liście, zostanie pień i będzie rosła do góry.
Ile razy tak robiłam. Pamiętasz pień u zielonej?
Kochani nie panikujmy, wszak to rośliny z naszego klimatu. Zetnijmy teraz liście host i zróbmy inne prace jesienne.
Więcej wskazówek w artykule Co robimy w ogrodzie w październiku
A co do kwitnienia hortensji to wielka niewiadoma, nawet w maju przymrozki mogą im zaszkodzić.
Sebek zabierz dziś kordyliny do cieplejszego pomieszczenia.
U mnie też stoją i nawet agawy także
Ale zabiorę dziś do garażu.
Cudnie i ślicznie i pięknie i....
Pierwszy raz w tym projekcie jest coś co burzy mój cudny obrazek.
Danusiu, czy te drzwi są czerwone? O rany, skąd pomysł u inwestora na taki kontrast ?
Dotychczas kolory obłędne- uwielbiam szarości, cegła na murek z lustrem taka jaka miałam już nawet na podwórku jako podmurówka pod ogrodzenie ale po zdjęciu folii okazało się, że zapleśniała i zakwitła u sprzedawcy i musiała odjechać.
Cieszę się, że spodobały się Wam zmiany, niewielkie, ale są
Teraz minus 1 na termometrze, wniosłam malutkie hortensje do domu, a resztę przykryłam włókniną. Ciekawe czy nie zmrozi
oj mocno ściskajcie tylko kto będzie tworzył ogrody w tym czasie))
Danusiu, to chyba Ogród z lustrem mnie zdopingował ) pokazuj pokazuj jeszcze więcej tych cudeniek, które tworzycie, to może uda nam się wybudować dom w tempie wprost proporcjonalnym do tempa powstawania ogrodów Gardenarium
Serdecznie Was pozdrawiamy!