Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 22:34, 03 kwi 2013

Do góry
moje dzisiejsze zmagania

ogrodoweimpresjejolki 22:34, 03 kwi 2013

Do góry
No widzisz Jolu jak ogrodowisko mobilizuje nawet chorego do działania zmusi, pozytywnie a ty nie daj się chorobom dziewczyno
a ja chyba już tradycyjnie na święta złapałam paskudną infekcję, znowu jestem na antybiotyku, pewnie będę "zmuszona" zmienić pracę, bo w niej tak się załatwiam

Sunny Malaga 22:33, 03 kwi 2013

Do góry
Jaśminowiec bardzo popularny w ogrodach. Mogłam nawet kupić, ale nie będę się bawić z chowaniem pnączy do piwnicy.

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:29, 03 kwi 2013

Do góry
Ewa to Ty jeszcze musisz odwiedzać codziennie wszystkich coby pogadać z zasiewami więc życie towarzyskie przy okazji kwitnie

Kasiu niestety tak jest mam narcyze z jeszcze gorszymi urazami
zobacz

Rododendronowy ogród II. 22:26, 03 kwi 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Pozdrawiam cieplutko Bogdziu

Komu cieplutko to szczęśliwy.Nam na razie ciepełka ciagle brakuje, ale może w końcu się pojawi.Pozdrawiam Kasiu.
Postawić trawkę nad i... 22:25, 03 kwi 2013

Do góry
Agnieszko - zdrowia życzę, bo słyszę (czytam) że Cię grypsko dopadło... ja jestem "chora na choroby", strasznie nie lubię, bo mi się potem praca w pracy zbiera... no ale czasem wyjścia nie ma... Zdrowiej szybciutko, a póki co to odpoczywaj i korzystaj z wolnego czasu
Mój syn też jutro pisze ten test szóstoklasisty - nerwowy jest dzisiaj, bo on taki z tych ambitniejszych. Starszy nie miał tego problemu - skoro nie trzeba tego zdać, albo nie można nie zdać, no to czym się tu przejmować... W tym przypadku uważam że miał rację. Niestety w tym roku ma egzamin w gimnazjum i poniekąd podobnie do tego podchodzi... no na stres związany ze szkołą to on na pewno nie cierpi

Gratuluję kolejnej setki i pozdrawiam

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:24, 03 kwi 2013

Do góry
JoannA napisał(a)
Dorzucę trochę kolorków, dzisiaj tak wiosennie na ogrodowisku

JoannA napisał(a)
Haniu, tak to katalpa, ulubione drzewko Andrzeja więc wyjątkowo o nie dba i ciągle podlewa. To młoda roślina i to zimie muszę jej skracać gałązki bo mimo okrycia trochę przemarza. A ta firma ogrodnicza to Joanna i Andrzej. Moje nasionka już powschodziły więc mogę się podzielić. Dzisiaj dotarły do mnie zamówione nasiona werbeny patagońskiej, wrzuciłam do zamrażarki. Nie wiem jak długo mam ją mrozić?

będzie wam pięknie pachniała i odstraszała komary. choć trzeba o nią dbać mocno. moje katalpy to Nana, nie będzie kwiatów niestety. no i zdarzyło mi się ostatnim latem, że pokryły się mączniakiem. ale zwalczyłam. raz mi też jedna częściowo przemarzła ale pędy szybko odrosły i utrzymały formę kulistą. synek też namiętnie stoi na bramce między dwoma Nanami. liście maltretowane są przez piłkę a one nadal chcą żyć . tak czy inaczej piękne i oryginalne mają liście.
no a swoją do tego pięknie wkomponowalaś w trawkę. ślicznie.
Puste pole z wysepką kwiatową 22:22, 03 kwi 2013

Do góry
Elfik napisał(a)
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie i dziekuję za życzenia i pamięć... Bardzo mi ulżyło, że Danusia rozwiązała nam wszystkim problem "życzeniowy", więc tym samym przepraszam tych, do których nie zdążyłam indywidualnie........
Nie wiem, jak ocenić te Święta, bo są jeszcze w trakcie, ale ja przed śniadaniem wielkanocnym miałam tak:

Nie wychylałabym nawet nosa, ale jak goście mieli wejść?

Elu, od znajomych słyszę, że ćwiczą i zażywają ruchu PO świętach, a Ty widzę profilaktycznie PRZED Kruszynko

Mój 4 arowy azyl... 22:21, 03 kwi 2013

Do góry
Popikowana wczoraj Cleome

Szałwia trójbarwna na pikowanie czeka

Wystartowały dzielżany, jedno kłącze słabe było ale się nie zmarnowało
Sunny Malaga 22:19, 03 kwi 2013

Do góry
Tytuł wątku Słoneczna Malaga, ale oczywiście poświęcony będzie tamtejszej roślinności. Miałam szczęście spędzić tydzień w Maladze przed samymi świętami i uniknąć choć kilku dni naszej mroźnej wiosny. Pogoda jak u nas w maju, a bujna roślinność zachwyca na każdym kroku. Wszędzie unosi się upojny zapach kwitnących pomarańczy i jaśminowca.

Dla wszystkich Ogrodowiczan ku pokrzepieniu trochę zieleni i kolorów na odpędzenie zimy.

Mój kawałek raju II 22:11, 03 kwi 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Ania ,pewnie bedziesz tak dlugo szukac az rozwiazesz zagadke

no będę tylko podaj mi jego nazwę z tej koszulki
Hirutkowy raj:)) 22:08, 03 kwi 2013

Do góry
Krysiu, moja wiosna domowa dla Ciebie

Mój ogród 22:08, 03 kwi 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Hej Bożenko nie pękaj musimy dotrwać w dobrej kondycji do prac wiosennych nie daj się dołkom

masz ode mnie trochę letnich kolorków

Aniu, dzięki za kolorki. Piękne. Po prostu feria kolorów.
Postawić trawkę nad i... 22:08, 03 kwi 2013

Do góry
200 stronek, gratuluję

Ogród w Tarnowie 22:07, 03 kwi 2013

Do góry
Ryśku z okazji Imienin wiele życzeń
wszelkiej pomyślności, wiele radości z ogrodu
a w tym roku wyjątkowo o tej porze roku nadejścia cieplej wiosny i to rychło !

torcik

Mój kawałek raju II 22:06, 03 kwi 2013

Do góry
Ania ,pewnie bedziesz tak dlugo szukac az rozwiazesz zagadke
Rajski ogród Ani 22:05, 03 kwi 2013

Do góry
an_tre napisał(a)

Ale taczka! Jak to się stało, że ja jej nie widziałam?! Śliczności!
I Ty to wszystko na kompost wiozłaś? Toż to najpiękniesza wiącha jaką kiedykolwiek widziałam
Widok z okna się w świata widzenie przemienił 22:05, 03 kwi 2013

Do góry
Maria667 napisał(a)
Agnieszko!
Chwal się, chwal, kochana, bo masz czym. Piękny masz ogród, piękne rośliny. Widać , że zaplanowane z głową. Nasadzenia na rabatach wymuskane, a jakie solitiery !!
Pozdrawiam serdecznie i więcej zdjęć poproszę [/quote

dziękuję baaardzo, mam jeszcze kilka soliterów poukrywanych po kątach, np. ta leszczyna na tyłach ogrodu. wyrasta z ziemi ale ma być "wtopiona" w taras z desek, który jeszcze nie jest zrobiony i podświetlona halogenem od podstawy. pędy ma rozczochrane nieco gdyż pozwoliłam jej rosnąć swobodnie ale teraz muszę ją od dołu ogołocić i podwiązać i też skrócić niektóre pędy. bardzo ją lubię. widać ją z sofy w salonie. piękna forma i zimą i latem.

aaa i świetnie się na niej kąpielówki suszy

Rajski ogród Ani 22:05, 03 kwi 2013

Do góry
Joku napisał(a)
Aniu, przypomniało mi się jak bodajże z Bogusią hodowałyście kobeę z nasionek. Chyba całe forum czekało na efekt. Bardzo ładne zdjęcia jej zrobiłaś.
Dzięki Jolu

Lek na całe zło czyli mój ogród 22:01, 03 kwi 2013

Do góry
Edi, Miro, Basiu, Aniu DS i Aniu Monte dzięki za odwiedziny. Mam zatrzęsienie pilnej papierkowej roboty, więc brakuje czasu na Ogrodowisko. Ta pogoda mnie też wkurza - rano sypał śnieg, po południu deszcz a teraz deszcz ze śniegiem. Nie mam zamiaru robić więcej zimowych fotek w tym roku.
Basiu iryski śliczne, widzę, że duże kępy przysłali.
Specjalnie dla Was promienna strelicja z Malagi. Więcej fotek na wątku Ogrody na świecie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies