Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:31, 07 mar 2013

Do góry
Maria667 napisał(a)
Aniu!
Jak patrzę na Twojego psa leżcego na rabatce, to myślę sobie, ze one wszystkie tak mają. Mój pies ma swoje ulubione rozchodniki, albo poduchy z floksa szydlastego, na których jest m najwygodniej leżeć. Jeśi zgonię go z jednego miejsca natychmiast szuka innego o podobnych walorach.
Ania! Zakupiłaś całą ciężarówkę rododendronów?!?! Rewelacja! Jak Ci rosną? To się nazywa zakładanie ogrodu z rozmachem!
Zawsze mówiłam o sobie, ze nie mam ręki do rododendronów, ale jak widzę takie okazy to mam ochotę spróbowć jeszcze raz. W czym tkwi tajemnica uprawy tych pięknych kwiatów? Podsypujesz je mikoryzą przy sazeniu? Podobno jest bardzo dobra...

A to moje kwiatki dla Ciebie. Z nimi nie mam problemów.

Marysiu... witaj
Ja z daturą mam problem Ale z jedną walczę od 3 lat o przetrwanie.... jak padnie to do Ciebie się uśmiechnę o sadzonkę Piękny okaz....

Z różanecznikami to mi idzie po grudzie i pod górkę...ale zaparłam się.. i zobaczymy co z tego wyjdzie.... pierwsze egzemplarze mordowałam .. z zimna krwią.. ale tak łatwo się nie poddaję Mam teraz Bogdzie, moje guru od rh i musi się udać .... mam glinę ... i tu problem...

Ciężarówka z rh. przyjechała, ale tylko cześć było moje.. to co na parkingu wypakowane (ale robiło wrażenie , moje było ale krótko...... To było zamówienie zbiorowe... dla wielu osób.... i poszły w ludzi...... ale moich jest sporo I te największe
Ogrodowe zacisze 22:30, 07 mar 2013

Do góry
Takie piękne te kwiaty, ze nie mogłam się powstrzymać.

Ogród z platanem. 22:26, 07 mar 2013

Do góry
Tak w oczekiwaniu na wiosnę
Kwiaty i ja - nierozłączna z nas para:) 22:25, 07 mar 2013

Do góry
Asiu miło mi że wpadlaś do mnie

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:25, 07 mar 2013

Do góry
Łoosiuu napisał(a)
Na żywo nie widziałem oczaru kwitnącego pod śniegiem, ale na zdjęciach jest uroczy. Wolisz żółte czy czerwone też masz/miałaś?

Ja wolę wszystkie.. i tu jest problem.... czerwonego też miałam.... a może i mam bo nie pamiętam jaki się w końcu został .....za rok się dowiem Bo w tym małą szansa że zakwitnie....

Zaparłam się i odszukałam fotek.. kiedy który mi padał.... i które się zostały..... czerwony drugi... to początek marca 2011 Oczary wolno rosną U mnie nie chiały ..ale to może byc wina miesca.. w któym je mordowałam. Znalazłam foto z metką, szkoda, że nieczytelna

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:19, 07 mar 2013

Do góry
Aniu!
Jak patrzę na Twojego psa leżcego na rabatce, to myślę sobie, ze one wszystkie tak mają. Mój pies ma swoje ulubione rozchodniki, albo poduchy z floksa szydlastego, na których jest m najwygodniej leżeć. Jeśi zgonię go z jednego miejsca natychmiast szuka innego o podobnych walorach.
Ania! Zakupiłaś całą ciężarówkę rododendronów?!?! Rewelacja! Jak Ci rosną? To się nazywa zakładanie ogrodu z rozmachem!
Zawsze mówiłam o sobie, ze nie mam ręki do rododendronów, ale jak widzę takie okazy to mam ochotę spróbowć jeszcze raz. W czym tkwi tajemnica uprawy tych pięknych kwiatów? Podsypujesz je mikoryzą przy sazeniu? Podobno jest bardzo dobra...

A to moje kwiatki dla Ciebie. Z nimi nie mam problemów.

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:14, 07 mar 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Oczar, gdzie by sobie go posadzić?. A jak wygląda latem?

Marzenko - wygląda jak leszczyna, każdy się pyta co to i się pyta czy leszczyna....
Jako, że mojego w ładnych liściach nie ma, to pożyczyłam foto od Gabrieli ..zapraszam do teg oogrodu... jest pięknie https://www.ogrodowisko.pl/watek/919-ogrod-w-budowie-nieustajacej?page=213#post_6

A to fotka Czarusia Gabrieli

Mój 4 arowy azyl... 22:03, 07 mar 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)
Witaj Basiu!. Zbliża się wiosna, więc pamiętam o naszych propozycjach wymiany roślinek.
Pytam czy aktualne,chciałaś różowe marcinki i proponowałaś chyba złocienie, które ja nazwałam przymiotnem niebieskim. Mam bardzo wysokie jaśniejsze i ciemne niskie różowe. A może chodziło o wys. ok. 1m różowo czerwone. Mogę je wysłać jak ziemia rozmarznie w dużej kopercie bąbelk.
Które potrzebujesz? Podaj adres na pryw.

niskie różowe ciemne
Pozdrawiam.

Weroniko, pamiętam o wymianie Zapisane mam, że reflektujesz na przymiotno i rutewkę.
Mnie najbardziej odpowiadałyby te marcinki powyżej.
No, ale wysyłka to najwcześniej w końcu kwietnia chyba. Wszystko wskazuje na to, że wiosna będzie późna. Prognozy długoterminowe mówią, że mróz tak w nocy, jak i w dzień, do 24 marca się utrzyma. Straszne!
Adres przesylam. Podaj mi swój
Pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 22:02, 07 mar 2013

Do góry
agata19762 napisał(a)
Bogdziu do mnie też przylatują .......

To masz piekne widoki. Do mnie przylatuja od wielu lat i ciągle nie mogę sie na nie napatrzec. śliczne zdjęcie zrobiłaś.
Ogrodowe zacisze 21:57, 07 mar 2013

Do góry
Znalazłam jeszcze coś fajnego.
Popatrzcie:

I w całej okazałości:
Ogrodowe zacisze 21:53, 07 mar 2013

Do góry
W ten pochmurny i deszczowy dzień wklejam trochę lata. Na pierwszym planie firletka chalcedońska.

No i datura z bliska.

Rododendronowy ogród II. 21:50, 07 mar 2013

Do góry
Bogdziu do mnie też przylatują .......

Moja działka. 21:41, 07 mar 2013

Do góry
Witam pospacerowałam u Ciebie, piękny zadbany ogrod
Pozdrawiam ubiegłorocznam tulipanem

Mój kawałek raju II 21:38, 07 mar 2013

Do góry
Co z tym ogródeczkiem począć 21:36, 07 mar 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Oto moje zakupy
Bukszpany może nie takie bardzo wypasione ,ale urosną
Ło..matko! ale zazdroszczę, już bukszpanowo szalejesz, pięknoty nie z tej ziemi, u mnie nigdzie nie widziałam, a i cena dobra idę czytać dalej

Moje ukochane miejsce na ziemi 21:34, 07 mar 2013

Do góry
tulipany i narcyze.........

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:31, 07 mar 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ewo, Halinko, Zbyszku, Robercie - dziękuję za wizytę. Dzisiaj każdemu indywidualny wpis zrobiłam.

W domu nazbierało się trochę prac. Zasłony wyprałam, teraz prasowanie i zawieszanie. Może kto w odwiedziny wpadnie, to wykorzystam.
Miłego dnia!

Też mam tę odmianę, śliczny.
A takie ranniki pięknie by wyglądały pod moim oczarem, tyle że miejsce pod nim chwilowo się skończyło.
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:31, 07 mar 2013

Do góry
Ania to nie takie proste, z Kasią dyskutowaliśmy na jego temat rok temu podobny ale to nie to

w kwietniu 2012
Moje ukochane miejsce na ziemi 21:31, 07 mar 2013

Do góry
narcyze..............
Moje ukochane miejsce na ziemi 21:28, 07 mar 2013

Do góry

a to chyba miniaturowe liliowce....????
tak kwitną i są niskie do łydki...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies