Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe zacisze 22:05, 06 mar 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)
Ogrodowe zacisze ma już 20 lat i nazwę od niedawna, dojrzały Twój ogród i ładny. Witam na naszym Ogrodowisku moimi floksami szydlastymi.

Witaj Weroniko!
Piękne kwiaty! Ale jak tu usiąść na tej ławce?!?!!
Pozdrawiam.
Puste pole z wysepką kwiatową 22:05, 06 mar 2013

Do góry
Elfik napisał(a)
Ja tam nie znam się na rolnictwie, ale wydaje mi się, że mój sąsiad-rolnik trochę za wcześnie wziął się za orkę... ?

Ale widok! szybko zawołałam M i oboje uhahaliśmy się z twojego komentarza, a komentarz Krysi rozbawił nas do łez ale Krysia ma rację
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:04, 06 mar 2013

Do góry
A w tym czasie w ramach odstresowania od załamujących widoków...

Zielona odskocznia 22:03, 06 mar 2013

Do góry
Kfiatki dla wszystkich zaglądajacych
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:03, 06 mar 2013

Do góry
Pozdrawiam Haniu na nowym wątku. Ranniki prześliczne, kupiłam jesienią, ale nie widać, żeby wschodziły.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:03, 06 mar 2013

Do góry
Drudzy narobili więcej zamieszania, bo grzebali w ziemi. Awaria wodociągu.

Zaczęło się niewinnie

To w tle to moja droga dojazdowa do domu. Widać krawężniki. Wszystko nam siądzie z tej strony

Psom się podobało. Najmłodszy też się skąpał.

Zielona odskocznia 22:02, 06 mar 2013

Do góry
U mnie cięcia jeszcze nie ma, bo zamiast przycinać krzaki... łapię bliźniaki

Moje chłopaki są bardzo chętni do prac ogrodowych i biorą się już do kopania dołków na nowe roślinki.

Boćkowe perypetie ogrodkowe 22:01, 06 mar 2013

Do góry
Gratki bociek...

W cieniu - zacieniona 22:01, 06 mar 2013

Do góry
adom1206 napisał(a)
Ja moje ewentualne jutrzejsze słoneczko wysyłam do ciebie
...ślicznie dziękuję...przyda się do rozpuszczenia śnieżnej poduchy...
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:59, 06 mar 2013

Do góry
Miło Was widzieć dziewczyny. Aniu, dziękuję za komplement.
Wiosna nastała, ale podobno chce uciekać. Do końca w to nie wierzę, ale pażyjom uwidim

U nas dziś szał w ogrodzie, ale taki destrukcyjny. Dwie ekipy buszowały niezależnie. Nieźle się to złożyło, ale w sumie cieszę się, że w jeden dzień się zjechali, mniej stresujących dni

Jedni walczyli w powietrzu. Całe szczęście, że wybili sobie z głowy pomysł z wjazdem do ogrodu. Pierwsza wersja oznaczała wjazd tym wielkim podnośnikiem pod słup w ogrodzie, bo podobno z asfaltu się nie da. Całe szczęście DAŁO SIĘ! To naprawdę wielki samochód, nie wiem co by tu zostało po nim. I jeszcze bukszpany by mi rozjechali!!!

W cieniu - zacieniona 21:55, 06 mar 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...u mnie zimowe widoki..
Bogusiu u mnie już tylko śniegowe resztki, ziemia ładnie podsycha, ale jeszcze nie mogę działać w ogrodzie, trochę za mokro i tak naprawdę nie mam kiedy i do ciebie zajezy słonko i wygoni tą śniegową poduchę
Co z tym ogródeczkiem począć 21:55, 06 mar 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Piękne te kulki na nóżce. Doskonały zakup.
Pal licho kurtkę, i tak za chwilę byłaby niemodna.
A kulka bukszpanowa na nodze jest bardzo w modzie

Tesiu dokładnie tak zrobię jak zaproponowałaś .

Ale jesteście kochane ,że tak szybciutko można liczyć na wasza pomoc
Kofam was kofam was kofam was
Puste pole z wysepką kwiatową 21:54, 06 mar 2013

Do góry
Elfik napisał(a)
Ja tam nie znam się na rolnictwie, ale wydaje mi się, że mój sąsiad-rolnik trochę za wcześnie wziął się za orkę... ?

Elu widok imponujący oj oby zostały u sasiada
Ogrodowe zacisze 21:53, 06 mar 2013

Do góry
Marta7 napisał(a)
Nareszcie jesteś witaj!
Ale ładne narcyze,a jak ładnie pachną,aż tutaj czuję

Martusia!
Miło, ze jesteś. Wreszcie mogłam dzisiaj siąść do kompa. Miałam ostatnio jakiś niefart zdrowotny. Zawsze myślałam, że moje zdrówko jest niezawodne, a tu klops. Bywa, mam nadzieję, ze to przejściowe.
Co słychać? U mnie wiosna zbliża się wielkimi krokami. Dzisiaj +16 stopni! Ale w nocy - 6,5 ! Ziemia jeszcze zamarznięta. Przesadzałam dzisiaj domowe kwiatki. Wcisnęłam im pałeczki z nawozami. Musi im to wystarczyć, bo jak się zacznie ogród, to jakoś spada mi zainteresowanie kwiatkami domowymi...

A to poniżej to wiosenna łąka, którą mam po sąsiedzku. Oczywiście ubiegłoroczna!

Puste pole z wysepką kwiatową 21:52, 06 mar 2013

Do góry

Rajski ogród Ani 21:51, 06 mar 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Aniu...pozdrawiam.... i macham...
Bogusiu czy widzisz? ja też macham radośnie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:50, 06 mar 2013

Do góry
Dzisiaj u nas była przepiekna pogoda w samym sweterku przy biurze wycinałam trawy i przyciełam jedną strone wjazdu 160 szmaragdów
Rododendronowy ogród II. 21:48, 06 mar 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Pewnie musisz przesadzic bo będzie Cię to denerwowało , ja do jednej azalii robiłam kilka lat podchody. M ze trzy lata odkopywał ją i mówił ze nie da rady aż w tamtym roku na jesieni jakoś nam sie udało . Rosła za jeziorkiem na górce i przez to było trudno wykopac ale tak mnie raziła ze nie odpuściłam. Mam połaczenie pomarańczu i niebieskiego czy fioletu jak to nazwac. Chciałam znalec zdjęcie ale znalazłam tylko z żółtym a takie same azalie japońskie są przy pomarańczu.

A Ty wiesz, że mnie się u Ciebie najbardziej podoba ten zakątek z tymi niebiesko-fioletowymi azaliami i różanecznikami, jest taki spokojny, elegancki, rasowy że należy do miejsc, w których chciałabym zostać dłużej. Ja mam taki prywatny ranking
Azalie są jeszcze nieduże, takie na ok. 1,30 m, więc nie będzie problemu z przesadzaniem, nawet sporo mają pąków.
Bożena, Ty masz oczar? Jaki on jest cudny o tej porze roku, jak widać go w ogrodzie, rewelacja, jestem zachwycona swoim, bo mimo że mój jeszcze nieduży, to obsypany kwieciem z góry na dół.
Mój 4 arowy azyl... 21:46, 06 mar 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Dziś drugi, pracowity dzień na działce. Palenie ściętych badyli i gałęzi. Sporo tego było, bo doszły gałęzie z dwóch sosen rosnących poza działką tuż przy siatce. Sosny te posadzili poprzedni uzytkownicy. Ja przez kilka dobrych lat systematycznie skracałam nowe, majowe przyrosty. Mimo to sosny tak wyrosły, że tylko z drabiny można było to robić, więc zaniechałam ze względów mojego bezpieczeństwa, bo teren nierówny.
Opryskałam brzoskwinie! Wiatr momentami ustawał i wykorzystałam to skrupulatnie
Przez to palenie nie zrobiłam dziś ani jednego zdjęcia
Wstawiam więc ' z szuflady' Zachód słońca był niemal identyczny. Jednak bardziej czerwony.
Ponoć mrozy nadciągają i opady śniegu! Okropność!

Jestem przerażona tym mrozem oglądalam 16 dniowe prognozy w warmińskim, zobacz co się szykuje od niedzieli, to lepiej niech ten śnieg spadnie http://www.twojapogoda.pl/polska/warminsko-mazurskie/olsztyn/16dniowa Mozesz wpisac swoja miejscowość i też będziesz widziala
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:45, 06 mar 2013

Do góry
muszę też ogarnąć teren koło biura. PRzy drodze obok wjazdu mamy taki klomb, on ma 20 metrów długości

chcę tam posadzić coś co w razie potrzeby będzie można usunąć i coś czego ktoś nie będzie chciał sobie pożyczyć . Zatem wielkie drzewa odpadają... nie mam zupełnie pomysłu...

drugie miejsce to ten murek, przed nim jest parking po calej dlugości. Trzeba było go zrobić ze względu na różnice poziomów. Muszę go czymś obsadzić by go zakryć tylko czym?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies