studnia była nam potrzebna do zasilenia systemu nawadniania , który sam zakładałem
też przed rozpoczęciem prac wykończeniowych domu
dokładnie rok temu na Wiosnę zakopałem i rozprowadziłem 300 m rur ułożonych w 5 sekcji
w tym roku zostało mi jeszcze podłączenie sterownika w kotłowni - bo tam są docelowo wyprowadzone przewody od elektrozaworów
No i jak nie być Twoją wielbicielką !
Cudo nad cudami ! To u Ciebie, Bożenko w tej azalii "zakochałam się"
Joasia, Irenka - poznaję ogrodowiskowe kfiatki
Ja b. lubie pomarańczowe azalie, mam kilka lecz o innych odcieniach, a ta powala na kolana. Szczególnie w Twoim ogrodzie ta barwa kolorów, te połączenia - bajka po prostu bajka!
A wierszych o pozostałych osobach będziesz pisać zimą Serdecznie ściskam Bożenko
Witam serdecznie wszystkich, którzy tu do mnie zaglądają. Byłam zmuszona do kilkudniowej przerwy, bo zaskoczyła mnie niedyspozycja zdrowotna. Zawsze myślałam, że co jak co, ale zdrowie to mam nie do zdarcia. A tu masz! Zaszwankowało i to tak niefajnie. Ale już jest OK.
Pozdrawiam więc wszystkich serdecznie!
mój Boże! kocham te maleństwa !
mialam plan sama sobie wychodować, ale na "dzieńdobry" nasionka nie skiełkowały
może jednak zacznę od zakupu jakiejś sadzonki hehe
Bogdziu, Irenko, Joasiu, Aniu, z dzisiejszymi promykami słonka, i z coraz większymi kwiatuszkami z mojego ogródka, jeszcze bardziej wiosennie Was pozdrawiam.
Dziękuję Bogdzi za wiersz wiosenny a Irence za nowinki z Gardenii.
Przebiśniegi podnoszą główki i otwierają "oczęta".
Krokusiki wczoraj pokazały kolorek, a dzisiaj są w takim rozkwicie
Biedroneczki też można zauważyć.
wiem, bo teść taki ma a naprzeciwko sąsiedzi mają piękny, gęsty - jak dla mnie to nie musi być "od razu wysoki", może się spokojnie zagęszczać w najbliższych latach, dlatego jestem skłonna go ściąć nawet i przy samej ziemi teraz
witaj - Alabaster to naprawdę ładny i wdzięczny projekt
My z racji przestoju w budowie - prace nad ogrodem zaczęliśmy już 2 lata temu
zaczęliśmy je po postawieniu stanu surowego
powstała rabata z boku domu , altana , żywopłot i pojedyncze nasadzenia...no i trawnik
trochę się obawialiśmy jak rośliny przeżyją obecność ekip , ale udało się je dopilnować i zniszczenia nie były takie duże
nawet już na tym etapie zaawansowania ogrodu zdecydowaliśmy się na wykonanie wiercenia studni
sami zobaczcie co się wtedy działo
trawnik przykryty folią
Rabata kolejowa prezentuje się pięknie, jakby zima jej służyła A te takie poczochrane jasne to jest stipa? Jeśli tak to będziesz ją ciąć przy ziemi?
No i udało mi sie załapać na uroczystości, śpieszę zatem z zeszłorocznym kwiatkiem