Kasiu, jak patrzę na te Danusiowe rabaty, to one od razu są cudne Ja wiem, wiele, wiele więcej roślin, kwestia zestawienia, itp.
Ja wiem co mogę, co potrafię, a nawet czego chcę, więc w sumie jestem zadowolona i muszę czekać do lata, kiedy to wszystko 'zaistnieje'.
A dzień zaczął się jakoś niefajnie.
Zimno, nawet jakieś zniechęcenie mnie dopadło, do tego zawiozłam na działkę spore już własne sadzonki dziwaczków i nikandry i chyba jednak się pośpieszyłam ;-(
Wygląda na to, że chyba było za zimno. Zwieszają się smętnie, zobaczymu jutro, może wstaną.
Potem jednak było znacznie lepiej!
Dostałam 6 sadzonek hortensji bukietowej 'Limelight' !!!!!
Od mojej działkowej sąsiadki. Ona ma ich takie mnóstwo, że wykopała część i przyniosła. A ja pytałam tylko o patyczki do ukorzeniania
No to zrobiłam wielkie przemeblowanie.
Zza płotków usunęłam wszystkie niskie roślinki
hosty i żurawki poszły pod gruszę do innych host i żurawek, a tu wzdłuż płotka posadziłam hortensje.
Teraz za płotkiem są tylko wysokie krzewy i płotek niczego nie zasłania. Bo tak jak było, to ani host, ani żurawek widać nie było.
A płotek lubię i nie mam ochoty go usuwać. Może kiedyś.
fasolnik chiński ,nasiona zostawiłam niechcący i całą zimę leżały w śniegu, namoczyłam i siup do ziemi nie spodziewałam się że wykiełkują a tu niespodzianka
Razem z Gabisią wybrałyśmy się do szkółki, w której była Irenka , ciężko się dowiedzieć o ceny Pracownik słabo zorientowany , właściciel był przez chwilę ...
np. takie stożki , pan strzelał , że cena od 100-200zł , ale właściciel by musiał to wycenić ...
i takie po 40 zł
Justynko , na zakrzowskiej interesują mnie trawki .... daj znać jak się pojawią ...
I jeszcze byłyśmy u Kulasa, też bez rewelacji , kule bukszpanowe 25 cm po 180 zł ( na opolskiej) i taka sama przy ogrodzie botanicznym po 80 zł szok !!! dla mnie w tym temacie pozostaje tylko giełda
Hanuś gratki składam, za wizytę dziękuje... i wybacz, ale ostatni miesiąc to mam wyjęty z życiorysu.... u siebie siedzę na wątku by nie popaść w zapomnienie
Mówisz, że krokuski marne.... podrzucę Ci swoje... krótko oczy cieszyły z powodu upałów.