Dzień Dobry Esiu!
Hyzop rośnie szybko. Daje samosiew (należy ścinać pędy wiosną ciepłą). Siewki są takie same. A czy widziałaś mój warzywnik, czy tylko zdjęcia?
Śliczny❤️ super, że macie z siostrą fajny czas dla siebie, naprawdę warto wykorzystać każdą chwilę ja mam dwie siostry, a jeszcze niedawno była nas czwórka, dlatego trzeba chwytać każdą chwilę❤️
Nicol, brakuje mi w tym angielskim ogrodzie angielskich ogrodników. Najlepiej kilku. Jeden od warzyw, jeden od cięcia żywopłotów, jeden od bylin i jeden od trawnika.
Jeżówka blada - mam ją właśnie z siewu. Nasiona muszą być przemrożone. Jeśli nie są, to potrafi długo kiełkować.
Sznury jabłoniowe dobrze obrodziły. Odmiana 'Early Geneva', miejscowi mówią na nią "o czerwona papierówka!"
Mamy kolejne pisklę jerzyka, tylko na dziś, bo jutro odwozimy do Lecznicy.
Już się nie stresuję, bo nie musimy go karmić, dostał tylko pić i nie było z tym problemu
Okazuje się, że podloty, czyli jerzyki, które zaczynają latać, mogą nie jeść nawet kilka dni i nic im nie jest
Dziękuję za miłe spotkanie było bardzo wesoło.Ogrod masz długaśny! Idąc przez niego na każdym kroku można coś znaleźć!
Oto kilka ujęć ogrodu widzianego moimi oczami
A na koniec ogórki, pierwsze z warzywnika, jedna mała beczułka i jeden słoiklubię ten moment pierwszych zapraw, potem dostawiam kolejne, a za chwilę będą śliwki, tylko cukru nie ma
Alicjo, piękne widoki, bujnie, zielono, kwieciście, bardzo mi się podoba.
W moim ogrodzie nie ma kancików, bardzo je lubię oglądać u innych, ale u mnie to się nie da zrealizować.
Z perspektywą u mnie kiesko. Też myślę, żeby trochę zacząć ograniczać.
Myślę jednak, ze ogród powinien nam dawać przyjemność, niezależnie jaki jest, a nie stres spowodowany każdym pojawiającym się chwaścikiem, czy brakiem kancików.
Pozdrawiam.
Bardzo mi się podobają te rogi . U moich rodziców rośnie piękny, wielki egzemplarz. Tak podziwiałam (i nigdzie nie mogłam znaleźć), że mama mi gałąź ukorzeniła (zrobiła odkład, przysypała na kilka miesięcy ziemią), mam nadzieję, że będzie u mnie rosła .