Ja też kcem buziak Może dużo mniejszy niż Finka, ale kcem - w końcu sekundowałam choinom kanadyjskim - bo mi się coraz bardziej podobają - o tak sekundowałam:
Dodany 09:40, 29 kwi 2013
Ania jak masz tam cień to ta choina kanadyjska też jest dobrym pomysłem... (chyba ) Ja ostatnio jestem "na etapie" choin kanadyjskich stąd tak mi sie wydaje. Rośnie dość szybko, można ciąć, nie ogałaca się od dołu - powinna być fajna. Tak mi się ino skojarzyło...
Pozdrawki
No - to mi siem buziak należy no nie?
Ania - śliczne masz te choiny a jakie śliczne dopiero będą...
dzisiejsze odwiedziny
po drodze, przed halą stulecia oko przykuwa bratkowa rabata
idąc dalej, wzdłuż pergoli mijamy wijące się żółte rzeki bratków
biały rodzynek i przejście w pomarańcz
przy wejściu rośnie potężny buk
Haniu, Krysiu, tulipany u mnie mają długi okres kwitnienia. Na początku kwietnia pojawiają się botaniczne, a potem przez cały kwiecień i maj cieszą mnie kolejne. Jeśli posadzić je nie tylko w słonecznym miejsca, to okres kwitnienia można wydłużyć
Tarda w dużych grupach wygląda cudnie I bardzo dobrze się mnoży - polecam
Ania.... no toż dla mnie to geniusz jesteś... Ania ja właśnie u Ciebie znalazłam rozwiązanie dla mojej rabatki tulipanowej (no może nie na ten rok) - tylko proszę Cię potwierdź mi - to ci się wszystko NARAZ ??? na tej małej rabatce mieści???? Te krokusy, irysy, tulipki i krokosomia??? wykopujesz te wcześniejsze czy to wszystko se tam jest???
No to jest pomysł po prostu rewelacyjny - a różnorodność tej rabatki zachwycająca. Aż mi się spać odechciało z wrażenia
M pojechał odebrać zamówione 4 serby ze sklepu, bo leżą już od tygodnia.... a nam ich brakło na dokończenie dzieła........ i wrócił z piękną choiną kanadyjską..... cene też fajną dostał.. muszę teraz żona posyłać do sklepów ogrodniczych.. lepszy ode mnie...
Przyjechała ciężarówka
Jak sobie kupi to musi sobie zawieźć..
Piękne , duże choiny kanadyjskie... bardzo się M spodobały.... i zywopłot z nich też .. Fineczko ..wielki buziak za pomysł
Aniu mozesz spokojnie kupic i posadzic)zakwitna nawet jak juz puszczaja tylko zeby nie za mocno wybujale byly i nawet jak posadzisz a beda czupki juz nad ziemia to szybko nadrobia i zobaczysz jak w oczach beda rosly) Aniu te sa posadzone pare dni temu
Zakwitły tulipany Tarda - pokochałem je od pierwszego wejrzenia - na jesień posadzę ich duużo, zwłaszcza, że zamiast zanikać to robi się ich coraz więcej z roku na rok Fajnie wyglądają w połączeniu z szafirkami - tutaj proszę omijać wzrokiem chwasty i nierówny żywopłocik, bo przyciąłem to co przemarznięte....