Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przyjazny ogród 06:43, 18 kwi 2013

Do góry
Witajcie
Co z tym ogródeczkiem począć 06:42, 18 kwi 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Pokażę wam jeszcze moje Rh ,mam nadzieje ze ładnie zakwitną
Papu już dostały ,teraz pozostaje czekać
Od najstarszego do najmłodszego

Ho ho ho ale bedzie feria kolorów w maju.
Rózom nic nie będzie, byleby nie było -5.... Kiedy będziesz robić elewację?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 00:21, 18 kwi 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Pozdrawiam grabiących, wertykulujących, walczących z opuchlakami i przędziorkami
pozdrawiam z Zakopanego
Przez cała drogę myślałm jak się zmieścić czasowo ze wszyskimi moimi planami na weekend. A jeszcze wypadałoby żyć...
Jestem tak zakręcona, ze dzisiaj o 14:30 przypomniało mi się, że jutro o 9:00 zaczynam szkolenie ok 390 km od odmu.... A przez cała drogę myślałm czy w dwmetrowych pasach w podjeździe wsadzić
1grab-kula bukszapnowa - grab..... Czy
2 bukszpan - grab - bukszpan....
Koszowo tańszy wariant 1 .... Ale który lepszy?

Dla przypomnienia te pasy są po lewej stronie przy ścieżce do domu...
Teraz widać tam tylko runiankę, gdzyż częśc bambusów została wykopana, 3 szt przy samym wejściu jeszcze tkwią w ziemi

Melduję, że dotarła dzisiaj przesyłka z przetacznikami Hura miedzy innymi zamówiłam christa oj będzie niebiesko

zależy jak duże maja byc te bukszpany też lubię christę Przyjemnego szkolenia Marzenko ślicznie wygląda ten kącik z trawkami strzyżonymi
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:19, 18 kwi 2013

Do góry
i fioletowo-biała tonacja

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:11, 18 kwi 2013

Do góry
Własnie skończylam pracę, przyzwoicie byłoby położyć się spać, ale wpadłam jeszcze na pieć minut pomęczę Was moimi krokusami, a potem odpowiem
w tamtym roku kwitły kiepsko, a teraz nadrabiają wiem napewno, że jesienią poszaleję z nimi

Kubusiowo 23:55, 17 kwi 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
A teraz moje patyki Po dobie niecałej puściły już pąki... dziwne...

No i co ta Danusia narobiła! Szaleństwo Ogrodowiczan ogarnęło!
Gosiu, jak patrzę na te patyczki, to widzę łoże fakira, na co Ci ono?

A teraz poważnie - pochwalam! W cenie taka determinacja!
Działka wkoło Lubczyka :) 23:52, 17 kwi 2013

Do góry
miałam iść prędzej spać, bo przez wieczorno-nocne przesiadywanie na ogr. w dzień chodzę niewyspana! no i co z planów, jak zwykle nici-zaczęło się niewinnie od wsadzenia tych dzisiejszych kradziejstw
a potem wzięłam się za sianie i dopiero co skończyłam! posiałam aksamitki, werbenę, cynie, astry, gipsówkę i z warzywek ogórki i kalarepę białą i czerwoną!
ze skrzynkami z siewkami wprowadziłam się już nawet do sypialni naszej, więc pewnie jutro M mi będzie marudził, no ale potem będzie chciał jeść warzywka i podziwiać kwiatki, więc niech nie markoci
poziomeczki mi zaczynają kiełkować, więc też powód do radości
a to moje kolejne maleństwa

a może te badylki to tawuła japońska? gdzieś wyczytałam, że ona ma czerwone przyrosty? muszę poczekać jakie to puści listki i czy będzie kwitło-potem dodam tego żywopłotu zdjęcie!
zdjęć posianych roślinek nie robiłam, bo co to za atrakcja oglądać ziemię w pojemnikach
idę się kąpać i spać
miłej nocki Kochani :*
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 23:27, 17 kwi 2013

Do góry
anipla napisał(a)
Bukszpan do formowania

w całości

częściowo ogołocony (na dole powtykne gałązki )

Tylko co dalej ????wyciąć te 2 niższe gałęzie i jedną na pniu zostawić i wykulkować , czy 3 w różnych poziomach kulki zrobić ,czy związać i kulkować?

Zostawiłabym 3 kulki na różnych poziomach. Tylko powinnaś te trzy łodygi oddzielić od siebie np konstrukcją z bambusów.
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 23:18, 17 kwi 2013

Do góry
Kochane koleżanki bardzo proszę Was o poradę,co byście zrobiły z tym fantem,nie chodzi mi o szczegołowy projekt-nie chcę Wam zabierać cennego teraz czasu,tylko o ogólną wizję tej dzialeczki -czy kwiatki sezonowe,czy byliny,czy jakieś krzewy ?
Północno-wschodnia kraina, czyli marznie nawet świerk 23:13, 17 kwi 2013

Do góry
Witam,
zdjęcia są z tyłu naszej "łąki", zrobione trzy dni temu, dziś już wody nie ma i 1/4 trawy wygrabiona, kretowiska usunięte, odciski na rękach ale szczęśliwa jestem, bo w końcu jest ciepło, słonecznie i dobre warunki do pracy Zauważyłam że zmarzł klon jesionolistny, posadzony dwa lata temu, ale wszyscy go krytykują, to może lepiej.
Jutro nowe zdjęcia frontu i opiszę co już rośnie. No i pozdejmuję "szmatę" jak to nazywacie na rabatach zakładanych rok temu. Na szczęście nie dużo roboty, tylko kora jakaś zaśmiecona i rozwiana, trzeba chyba poprzebierać. Zaczynam się poważnie zastanawiać nad gatunkami do posadzenia. Proszę podpowiedzcie co jest ładne na zasłonę, w miarę szybko rośnie (ponieważ nie stać mnie na duże rośliny) i przetrwa nasze zimy. pozdrawiam..
Ogródek na trzy lata 23:05, 17 kwi 2013

Do góry
U mnie wiosna przebrana za lato nadrabia swoje spóźnienie, wszystko się zmienia w mgnieniu oka. No może w takim dłuższym mgnieniu. W każdym razie ogródek wieczorem to już zupełnie co innego niż ogródek rano, tyle się potrafi zmienić w ciągu paru godzin.

Rano ledwie uchylone..

...a wieczorem już rozkwitnięte:

A żonkile już powoli przekwitają:

Witajcie w Wyżełkowie 23:03, 17 kwi 2013

Do góry
Jabeska napisał(a)
Synuś też się postarał

tylko trochę się boję, że psiaki go zjedzą

Teraz muszę pomyśleć jak to wszystko ubrać w roślinki
super powozik na pewno dopasujesz do niego piękne kwiaty, świetnie będą się prezentować
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:01, 17 kwi 2013

Do góry
Pozdrawiam grabiących, wertykulujących, walczących z opuchlakami i przędziorkami
pozdrawiam z Zakopanego
Przez cała drogę myślałm jak się zmieścić czasowo ze wszyskimi moimi planami na weekend. A jeszcze wypadałoby żyć...
Jestem tak zakręcona, ze dzisiaj o 14:30 przypomniało mi się, że jutro o 9:00 zaczynam szkolenie ok 390 km od odmu.... A przez cała drogę myślałm czy w dwmetrowych pasach w podjeździe wsadzić
1grab-kula bukszapnowa - grab..... Czy
2 bukszpan - grab - bukszpan....
Koszowo tańszy wariant 1 .... Ale który lepszy?

Dla przypomnienia te pasy są po lewej stronie przy ścieżce do domu...
Teraz widać tam tylko runiankę, gdzyż częśc bambusów została wykopana, 3 szt przy samym wejściu jeszcze tkwią w ziemi

Melduję, że dotarła dzisiaj przesyłka z przetacznikami Hura miedzy innymi zamówiłam christa oj będzie niebiesko
W cieniu - zacieniona 22:55, 17 kwi 2013

Do góry
Marta7 napisał(a)

Powtarzam za wszystkimi CUDO ! Kolor dla mnie wymarzony.
A iryski są z roku na rok ?
Ja w tym roku mam je pierwszy raz i jestem nimi zachwycona
Iryski mam po raz pierwszy...czekam na następne,jeszcze w pączkach...od dawna mam wysokie,cebulowe ,też niebieskie.
Witajcie w Wyżełkowie 22:55, 17 kwi 2013

Do góry
Niekulturalna jestem - bez kfiatucha na urodziny... Nadrabiam

Buziaki
W cieniu - zacieniona 22:52, 17 kwi 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...w domu rozkwita Purple Eye...

Powtarzam za wszystkimi CUDO ! Kolor dla mnie wymarzony.
A iryski są z roku na rok ?
Ja w tym roku mam je pierwszy raz i jestem nimi zachwycona
ogrodoweimpresjejolki 22:51, 17 kwi 2013

Do góry
jotka napisał(a)

Aniu, niech tylko poradzę sobie z kumulacją złych wydarzeń, to nornice wezwę na dywanik
Jolu ja penie tez tak zrobię
przyjmij słoneczko i uśmiechnij się

ta pracowita mróweczka to pewnie ty
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 22:48, 17 kwi 2013

Do góry
...kwiatów u Ciebie moc...bardzo kolorowa ta wiosna...piękne zdjęcie z tym starym kołem w tle...pozdrawiam.
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 22:43, 17 kwi 2013

Do góry
Kuklik napisał(a)

Jak pięknie... cudowna wiosna u Ciebie. Pozdrawiam slonecznie

Dzięki Kukliku za miłe słowa Też pozdrawiam
W cieniu - zacieniona 22:41, 17 kwi 2013

Do góry
Wychodzą "takie różne noski"...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies