Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Biały domek pod lasem 22:55, 04 mar 2013

Do góry
Sezon ogrodniczy rozpoczęty:

Pomocnik kazde nasionko chciał osobiście wysiać, zobaczymy jaką ma rękę do siania
a potem stwierdził, że "to ciężka praca była".
Działka wkoło Lubczyka :) 22:53, 04 mar 2013

Do góry
Kasia pozdrawiam radośnie!

Pszczelarnia 22:47, 04 mar 2013

Do góry
Ławka w hortensjach. W ciągu 2 sezonów ogrodniczych zasadziłam ok. 25 hortensji. Zanim poznałam Ogrodowisko miałam tylko 3 sztuki. I też uważam, że 'Limelight' jest najładniejsza, mnie się ona bardziej podoba niż 'Phantom". 'Annabelle' jednak nade wszystko lubię. 'Tardiva' jest bardzo górską hortensją (olbrzymia, surowa, krzepka i samotnicza).
Pszczelarnia 22:46, 04 mar 2013

Do góry
Zima jeszcze nieźle u Ciebie trzyma! Ale już jej ostatnie podrygi! Wielki Tydzień przed Wielkanocą wyznacza tak naprawdę przyjcie wiosny. I żadne tam wcześniejsze ranniki i przebiśniegi tego nie zmienią.

Pozdrawiam.
Mój kawałek raju II 22:45, 04 mar 2013

Do góry
Agnieszko, Julka, Ula i wszyscy którym podoba się ta dalia, kupujcie i sadźcie Polki
Dzisiaj znowu wysiałam Chianti aby mieć więcej go w ogrodzie W sobotę wsiałam cynie a dzisiaj już pokazały łepki
Gdzie co i jak - czyli łap okazję :D 22:40, 04 mar 2013

Do góry
miałyście pecha dziewczyny z tymi amarylisami z biedronki....

kupiłam w ubiegłym roku dwie cebulki....
w tamtym sezonie kwitły mi dwa razy....
i znowu szaleją ....

cena wyśmienita .......całe 7,99
za darmo prawie....

jeden już taki kwitnący, a drugi startuje.......

pech to pech........

Kolorowe rabaty 22:38, 04 mar 2013

Do góry
Martek napisał(a)
Przypadkowe sąsiedztwa ...

Kochana.... o tym różowym pisałam.. i nie mów że to też cynia... nie wierzę.. jak cynia to daj nazwę jak znasz.... jest piękna
Pszczelarnia 22:36, 04 mar 2013

Do góry
Inne takie.
Kolor świec pasuje do śniegu:

Kogut też czeka na wiosnę.

I grabie:

Doniczki:

I rowery i konewka, zwana polewaczką:

A ostrokrzew jest jakby go nie było:

Dla odmiany czas na zmiany... 22:16, 04 mar 2013

Do góry

siem wścieknę...paint mi się zbuntował...wwwrrrrrrrr.......
małe zdjecie....nie wiem czy coś widać, ale ta niebieska linia to tak jakby miał ten żywopłocik iść
Pszczelarnia 22:11, 04 mar 2013

Do góry
Kulki i kulki.

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 22:05, 04 mar 2013

Do góry
ell napisał(a)
A dzisiaj zakwitł mój pierwszy krokus.

ten zawsze jest pierwszy i rok temu pokazał się też dokładnie 4 marca.

Jaki punktualny, żeby tak co roku jednego dnia się pokazać. Dokładnie jak jego właścicielka, która to skwapliwie zapisuje. Krokusik śliczny na dodatek.
Pszczelarnia 22:03, 04 mar 2013

Do góry
Kwitnie leszczyna. Jej kwitnienie wyznacza nowy sezon ogrodowy. Niekiedy, jeśli jest ciepło (ok. 10 st.), pszczoły zbierają jej cenny pyłek. Ale teraz jeszcze zima (zdjęcia z wczoraj).

Żylistek z dereniem - nie mam serca ich rozłączać. Tnę regularnie, żeby obydwa utrzymać w zgodzie.

Szpalery 'Reine de Violettes' i 'Rose de Rest' na granicy jagodnika nie zrzuciły liści.

A tutaj moje cisy 'David', rosną w oczach.

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 21:59, 04 mar 2013

Do góry
Joaska napisał(a)
Sadzonka verbeny upolowana na koniec sezonu w centrum ogrodniczym

Nie wiem czy dobrze zrobiłam ale wyprowadziłam na taras doniczki balkonowe zeszłoroczne z żurawkami, barwinkiem i trawami ozdobnymi, myślę że nawet jak by były jakieś przymrozki to im raczej nic nie będzie,

wybacz Joasiu ale strasznie mi sie podobuje ten stoliczek

widzę że i Ciebie łapki swędzą

pozdr
Projektowanie zieleni na tarasie/ balkonie 21:51, 04 mar 2013

Do góry
przesyłam rzut który mamy od dewelopera. zatem po kolei
płytki są mniej wiecej na połowie tarasu, w tym tez miejscu taras jest zadaszony. od połowy znajduja się kamyczki i równo z nimi zaczyna sie balustrada.wejście na taras jest z 2 stron, ale my będziemy użytkować tylko jedne, bo na drugich będzie stała sofa. wymiary to 90 cm drzwi balkonowe, 216 cm okno, i znów 90 cm drzwi balkonowe.
Mam nadzieje że jakieś donice się zmieszczą.. co do tych desek kompozytowych to bardzo dziekuje za rade. Mąż te deski widział przy montażu w centrum handlowym i bardzo mu się podobały, ale nie wiemy jak po kilku latach one wyglądają. no i cenowo też są dużo droższe niż tarasowe. a czy możesz polecić jakąś sprawdzona firmę? albo rodzaj desek który jest "na lata" ??

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:46, 04 mar 2013

Do góry
Haneczko ale lecisz ze stronkami Buziaki i kwiata zostawiam

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:44, 04 mar 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Na taki widok muszę jeszcze poczekać z tydzień. Dopiero zeszedł śnieg, a w niektórych miejscach jeszcze leży.
Ziemia odmarzła dopiero na 5 cm. Kopać nie ma możliwości. Wizyta pierwsza w tym sezonie skończyła się na oglądaniu, spaleniu nagromadzonych z jesieni suchych badyli, i sporządzeniu rachunku strat i potrzeb.
Krokusy niezawodne! Ale im brakuje jeszcze słoneczka, którego u nas na Pomorzu było jak na lekarstwo.

Dla odmiany czas na zmiany... 21:43, 04 mar 2013

Do góry
Dziewczyny cały czas analizuję i rozmyślam nad tym Gosi pomysłem przysłonięcia tej szopki...pomysł jest dobry ale jakoś brak mi wyobraźni i pomysłu na dobór roślin...bo nie chciałabym aby ten żywopłot nadawał zbytnio formalnego charakteru, bo to przecież domek na wsi i szopka...mam mętlik w głowie...chciałbym ją choć częściowo przysłonić od strony domku dla dzieci, bo straszy.....ale nie wiem jakie rośliny?....może coś mieszanego?

projekt

i w realu, o który kawałek chodzi (proszę nie patrzcie na bałagan

teren między domkiem a drewutnią....w/g projektu domek miałby być włączony w rabatę, która ciągnęłanby się aż do drewnianego płotka na lewo-warzywniak...więc rabata od strony domku potrzebuje "punktu zaczepienia" ...więc gdyby tam coś posadzić?...może nie koniecznie jednolity żywopłot....macie może jakieś pomysły?.....mam nadzieję ze zbytnio nie naglatwałam?
Żywopłotki cisowe. 21:43, 04 mar 2013
Do góry
Duży ogród, drzewa i kwiaty, pełno koloru przez cały sezon! Zawsze marzyły mi się ogrodowe zakątki, w których można się zagubić
Duuużo przyjemności z tej zielonej przestrzeni!
Pozdrawiam
Dla Ciebie młody kwiat limelight przyjemny dla wszystkich zmysłów

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:41, 04 mar 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Mam jedną szaloną różę (chyba Natasha Richardson), ma już centymetrowe pędy nad kopczykami. Co z nią będzie?

Pozostaje wierzyć w madrość przyrody A wiosna w mieszkaniu śliczna
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:40, 04 mar 2013

Do góry
Krokusy Joanna d'Arc już wystawiły nosy

Narcyzy w słoneczku też już sterczą

Czekam na eksplozję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies