Dzisiaj też wybrałem się w poszukiwaniu kffiatków - i jedna kwiaciarnia uratowała honor Wadowic - pod względem jakości kwiatków i niskich cen Dostałem jeszcze obniżkę
Na początek biała donica - miniaturowe narcyzy, 2 bratki, krokusy i 3 drobne fiołki kupione wcześniej - jak rozkwitną powinno być pięknie Tak w ogóle polubiłem te białe donice
A dzisiaj miała miejsce u nas pierwsza wiosenna burza Kilka razy zagrzmiało, a później nawet grad leciał Ogólnie cieplutko, tylko czasami zimny wiatr dawał popalić Więc nawet dzisiaj nic w ogrodzie nie porobiłem... W poniedziałek biorę się za trawnik i muszę w końcu użyć mojego pierwszego kompostu
A tam... wkleję jeszcze jedno
Przepraszam za jakoś zdjęć... pora dnia i aparat robią swoje
byłam dziś patrzeć na ten taras i tak sobie wymyśliłam, że może jednak dać go troszkę inaczej! tam gdzie to czerwone to w środku taras, a zielone to te skarpy:
i jeszcze myślę nad studnią, czy jej przypadkiem nie zrobić, to zawsze jakaś oszczędność wody!
No to dziewczyny nie pomogłyście z tymi drzwiami. Dalej jestem w punkcie wyjścia.
Irenko - cieszę się, że wracasz do siebie. Zapowiadają piękną pogode, więc zdrowie będzie potrzebne, bo to grzech siedzieć w taką pogode w domu.
Ja dzisiaj też pobiegłam do ogrodu, niestety deszcz mnie wygonił do domu i niewiele zrobiłam. Usunęłam częściowo zeschnięte byliny i rozwiązałam yuki. Zdjęłam też osłony z roślin.