Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

anna_g 09:24, 25 kwi 2013

Marta7 napisał(a)
Aniu pozdrawiam serdecznie i słonecznie

Marta i wzajemnie U mnie to już lato dzisiaj - trochę szkoda że nie wiosna

Bogdzia napisał(a)
Ładnie u Ciebie i wiosna bardziej zaawansowana niż u mnie , tyle zieleni u mnie jeszcze nie ma, i kaczeńce kwitną, a u mnie małe pączki dopiero.. Pozdrawiam serdecznie.

Dziękuję Bogdziu Za to u Ciebie jak wybuchną kolory... to zamiast w swoim ogrodzie będę u Ciebie czas spędzała... już sobie wyobrażam te piękne kwiaty... Pozdrówka

renatamama3 napisał(a)
Hej Aniu ,ale byś babola zrobiła ,wyrzucają hosty ech ,mam kilka sztuk ,będziemy odmiany porównywać .Mój tata posadził pod świerkami hosty ,bo nic innego ,rosnąć tam nie chciało pozdrawiam.

A jakoś tak mi się nie podobały... ino takie liście i kwiatki nieszczególnie pikne Ale poważnie nie mogłam ich wywalić bo to hosty teściowej były - jedna odmiana w sumie faktycznie nieszczególnie cudna Zobaczymy co mi teraz wyrośnie z tych co kupiłam. Różnica polega na tym że przedtem patrzyłam tylko co mi się podoba a teraz patrzę też na to co gdzie będzie dobrze rosło i gdzie będzie pasowało. Zresztą a propos tych host teściowej to się zrehabilitowałam bo w tym roku teść stwierdził "wykopuję te liście, za dużo, za duże, wyrzucam większość". Zdążyłam krzyknąć "nie wyrzucaj ja je wykorzystam" - podzieliłam i mam
Buziaki
aniula 10:59, 25 kwi 2013

Ania, heliotropki śliczne! Moje też już trochę doganiają. Zerkam na Twoje i na moje chucham, bo mi jakoś w tym roku bardzo na nich zależy!
Ładnie się u Was wiosna zaczyna. Ja też wreszcie mam troszkę chociaż ogródkowych zdjęć.
danuta_szwajcer 11:15, 25 kwi 2013

Aniu miłej pracy w ogrodzie Pozdrawiam
Gosiniak 22:06, 25 kwi 2013

Aniu pochodziłam dziś po twoich włościach, wiosna zachwyca, wreszcie nie trzeba z obawą na termo patrzeć, bonsai bardzo fajnie ci wyszedł, odważna jesteś w cięciu i dobrze o to chodzi, sadzoneczki też już rewelacyjnie duże i jak zdrowo wyglądają. A z Rh niestety bywają problemy, ja na siłę swoje trzymam, bo u mnie raczej ziemia zasadowa, mam zamiar spróbować z takimi na podkładkach specjalnych, nie muszą mieć wtedy takiej kwaśnej ziemi. Moim zdaniem twój wygląda całkiem dobrze, moje takie żółtawe są, przesadziłam do bardziej kwaśnej, zapodam jeszcze za jakiś czas dolistnie jedzonko jak Bogdzia radzi i myślę, że będą zielone jak twoje
AgnieszkaW 22:57, 25 kwi 2013

Jaka kolorowa wiosna już u ciebie, hosty fajne sadzonki, a rzodkiewka już taka w warzywniku? U mnie jeszcze nie wzeszła, bo sucho jest bardzo. Pozdrawiam
anna_g 09:25, 26 kwi 2013

Aniula dziękuję Pozdrawiam

Danusiu wzajemnie. Wczoraj nie było pracy w ogrodzie bo był... dentysta popołudniu... nie dość że nieciekawe zajęcie to jeszcze drogo Ale trudno - to też ważne Dzisiaj sie wybieram koniecznie

Gosiu miło Cię widzieć u mnie. Cieszę się że znalazłaś chwilkę między jedną rewolucją a drugą - żeby zajrzeć. Odważna w cięciu to ja jestem od tej wiosny i tylko dlatego że widzę jak inni tną i krzewy dobrze się mają Cieszę się że ci się podoba "bonsaj". Ten rh to jest nadal podejrzany. Teraz to dla odmiany liście w niższych partiach mu się trochę zwijają i brązowieją - może to ich czas ale jakoś mi się nie wydaje. Jutro go potraktuję mieszanką wg przepisy Bogdzi i pooglądam dokładnie. Góra zaczyna puszczać, ale niżej... jakoś kiepsko. Zobaczymy.

Agnieszko - tak w warzywniku. Można by rzec że rośnie w oczach... bo jak robilam to zdjęcie to widziałaś ile było a za 3 godziny jak poszłam tam znowu to mogę przysiąc że więcej. Dzisiaj są już całe rządki. Za szybko???

U mnie lato... Zupełnie się wiosna zgubiła... Nic nie poradzę, ale jednak żałuję. Jest po prostu gorąco. Pozdrawiam wszystkich
Mala_Mi 14:52, 26 kwi 2013

U mnie lato... Zupełnie się wiosna zgubiła... Nic nie poradzę, ale jednak żałuję.

Ja to samo dziś u siebie pisałam..... nie ma wiosny wiec i wiosenne przekwitają od razu
AgataBC 10:03, 27 kwi 2013

Dziękuję za odwiedzinki i pozdrawiam wiosennie : )
anna_g 10:10, 27 kwi 2013

Aniu dzisiaj u nas pochmurno, liczę na deszcz... spokojnie, bezwietrznie, fajnie (kto by pomyślał miesiąc temu że pisząc "pochmurno" nie będę się wkurzać

Debora Witaj - pozdrawiam
anna_g 10:20, 27 kwi 2013

Wczoraj zeszłam z ogrodu o godz. 21.15 - ciemno już było od dawna ale ja mam blisko Orlika i oświetlenie akurat pada u mnie na jedną stronę - akurat tą na której wczoraj pracowałam więc się przydało i nawet wiedziałam że host nie sadzę "do góry nogami"
Zrobiłam rabatkę paprociowo-hostowo-iglakowo itd - oczywiście rzeklabym że to jest ogólny zarys który zapewne będzie ewaluował znacznie bo to się tak nie da od razu natomiast chciałam skończyć i nie mieć rozgrzebane... Na razie "fale Dunaju" - ale to dlatego że nie chciałam jej robić zbyt szerokiej (póki co- poszerzyć można zawsze) a jednak drzewa muszę odsunąć od pergoli.

Było:

potem było

a dzisiaj jest

do końca jeszcze lata świetlne ale początek jest