I to jest pomysł na biznes: produkcja i kompletacja. Trzeba mieć kawałek miejsca i dostawców liści oraz trocin z tartaku oraz hodowcę bydła w warunkach naturalnych.
Ahhhh jeszcze "zakosiłam" takie cuś No w sam raz na pikowanie ziół ...i tak wygląda obecnie centralne miejsce w domu - czyli stół jadalniany, który od jakiegoś czasu zmienił się w stół roboczo ogrodowy
U mnie juz się robi biało od nowa i sypie jak z armatki śnieżnej
Idzie się załamać,w garażu róże i inne zakupy roślinkowe rosną jak wariatki, 15 mają nadejśc nowe ,porażka
Ojej ależ mi przykro. my jeszcze nie mamy nasadzeń ale też nie mamy śnigołapów pozakładanych. jednak doszliśmy do wniosku że konieczie trzeba założyć a to co tu ujrzałam tylko mnie utwierdziło.
I ja również.
My mamy 6 skrzyń 2mx1m wys.40cm na dwie deski. Zaimregnowane a od we. będzie folia kubełkowa (mąż twierdzi że najlepiej się nada bo poprzez te wgłęebienia woda będzie mogła spokojnie odparowywać a zawsze jednak coś się dostanie).
Znalazłam zdjęcie z końca września 2011 ,wiosną 2012 było tak samo ,porządki musiałam ,zacząć robić sama jak chciałam mieć w latem jako tako bo M od 30 stycznia do 6 kwietnia był w delegacji.Płakać mi się chciało ,byłam pewna prawie ,że nie posprzątam tego w tym sezonie ,ale zaparłam się,bo chciałam Trawy ,sprzyjał mi ładny marzec i kwiecień ,no i udało się zasiać trawę w majówkę ,a ręce i kręgosłup ,bolały oj bolały.
Zdecydowałam się ze wywalam stąd marikeny... wydaje mi się że nie będa tu wyglądać fajnie, nie pasują mi do roslin które tu planuję...
Zostaje - stipa, lawenda, trawa ozdobna (carex Ice Dance, carex Silver Sceptre), żurawki jak się zmieszczą
i do tego dodać chce werbenę i uwaga - rozchodnik okazały... - Magnolia proponowała mi go już 2 razy (2 inne rabaty) - w niedziele znalazłam na necie zdjęcie rozchodnika ze stipą... - śliczne !
U mnie niby więcej tych plusów, bo aż 5, ale wiatr północno-wschodni, i 7 w skali, to daje nieźle po uszach. Ale skoro wiatr do wymienia się powietrze, może wkrótce i do mnie dojdzie to cieplejsze?
A tu, tylko zieleń doniczkowa.