Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rododendronowy ogród II. 15:50, 07 kwi 2013

Do góry
arcobaleno napisał(a)
Bogdziu - jak Twoje rododendronowe pączki? Ja macam moje, to są miękkie - jak myślisz - zmarzły??

Przesylam Ci dzisiejsze moje pszczółki w krokusach

Marto nieco zazdroszczę choc ja ludziom życzliwa jestem i cieszy mnie jak fajnie mają. Mam nadzieję że i u mnie tak będzie niedługo a na razie cieszę sie waszymi kwiatkami bo mam większą nadzieję na moje. Pozdrawiam Cie serdecznie i dzięki za wizyte.Piękne zdjecia takie radosne.
Rajski ogród Ani 15:49, 07 kwi 2013

Do góry
Drugi słoneczny dzień sprawił, ze śnieg topi się w zawrotnym tempie, i dobrze, mam go dość !
Zrobiłam przed chwilą mały rekonesans po ogrodzie i uwieczniłam trochę stanu faktycznego a pracy czeka mnie multum!
Z pod śniegu wydobyłam i same też się pokazały tulipany

te wydobyte i ukazały się w towarzystwie brzydkich korytarzy

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 15:40, 07 kwi 2013

Do góry
jedna, jedyna oznaka wiosny..... kiepska....
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 15:38, 07 kwi 2013

Do góry
a na działce.... bez komentarza

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 15:36, 07 kwi 2013

Do góry
Dzięki dziewczyny mam nadzieję, że to naprawdę już niedługo )) dzisiaj pierwszy słoneczny dzień i ...spacer wiosenny
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 15:31, 07 kwi 2013

Do góry
Mebelki prezentują się tak. Na razie dosunięte maksymalnie pod zadaszenie. Poduchy zaraz wracają do domku, bo to jeszcze nie czas na siedzenie na tarasie Nie przypuszczałam nawet zamawiając je na początku marca, że na początku kwietnia będzie jeszcze zima. Buuuu

I z bliska Świetna jakość! Kolor i faktura, czyli okrągły technorattan, w szaro-brązowej matowej kolorystyce, poduchy idealnie pasujące do elewacji, modułowy zestaw po łuku, tak jak mój taras - to czego szukałam od 2 lat. Warto było poczekać

Na moment wstawiłam też podświetlanie donice i kulki bukszanów, żeby trochę ożywić tę aranżację.
Docelowo będzie to wszystko wyglądało nieco inaczej.

Kiermasz Roślin w Ogrodzie Botanicznym w Berlinie - Berliner Staudenmarkt 2013 15:30, 07 kwi 2013

Do góry
Ponieważ poruszałam się tym razem w kolorystyce różowej to Danusia namówił mnie na różowy fiołek

Ale ile tam było ich kolorów to nawet sobie nie jesteście w stanie wyobrazić.
Zresztą jak to Szefowa się śmiałą w samochodzie wszystko tam było inne niż zazwyczaj. Nie na darmo rarytasy.

Dalszy ciąg wieczorkiem bo już mi nie dają spokoju.
Kiermasz Roślin w Ogrodzie Botanicznym w Berlinie - Berliner Staudenmarkt 2013 15:24, 07 kwi 2013

Do góry
Kolejny zakup to bodziszek. Urzekł mnie jego wiosenny kolor, ciekawa jestem jakie będzie miał kwiaty? mają być niebieskie ale zobaczymy.

Bodziszków było takie mnóstwo, że trudno było się na cokolwiek zdecydować. Na pewno za rok zainwestuję w kolejne, bo są świetnymi wypełniaczami na rabatach.

Szukałam, szukałam i znalazłam tez roślinkę, która mnie zafascynowała na ostatniej wyprawie do Holandii. Ciekawe czy u mnie tak urośnie? Gilenia trifoliata. Na razie wyglada tak:

A ma wyglądać tak ( to pomarańczowe przed rozchodnikiem)
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 15:18, 07 kwi 2013

Do góry
Najpierw pokażę Wam, jak obecnie jestem zasypana. Buuuuuuuuu

Nie wiem, kiedy to stopnieje. Część śniegu, tę górę spod podjazdu, to będziemy musieli chyba wywieść, bo inaczej do czerwca nie zejdzie.

Kiermasz Roślin w Ogrodzie Botanicznym w Berlinie - Berliner Staudenmarkt 2013 15:17, 07 kwi 2013

Do góry
To i ja zdam relację ze swojej strony.

Zacznę od kloszy bo zainteresowały na pewno wiele osób. Klosze kosztowały 150 EUR a kolor może na zdjęciach wygląda nieźle ale w rzeczywistości naprawdę nie był fajny. Angielskie są bez porównania ładniejsze - tylko jak je przetransportować?

Ja na tym kiermaszu też byłam pierwszy raz mimo iż wybierałam się tam od co najmniej 2 lat. I tym razem mało brakowało ale w ostatniej chwili udało nam się uknuć chytry plan i zabrać tam Danusię w ramach urodzinowego prezentu.

Swoje poszukiwania zaczęłam od mojego maku, który kupowałam już 3 razy i 2 razy nie był ten właściwy a trzeci w ogóle nie przeżył w walizce podróży z Anglii. Nie przypuszczałam, że jest tak wrażliwy na wstrząsy.

Z tych które kupiłam w Polsce każdy był inny ale żaden nie ten. Chociaż teraz czuję, że dzięki Izie będę miała wreszcie właściwy okaz. Chodzi o "Patty's Plum".

Mam nadzieję na coś takiego

Ogród w skali mikro :) 15:13, 07 kwi 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
A u mnie jest taki widok przez okno kuchenne... Jakby kto uwierzyć nie kciał

Nieźle... u mnie podobnie, ale dopiero jutro o tym pomyślę, dzisiaj słodkie lenistwo... nic nie robię, odkładam tłuszczyk na boczkach
Ogród Janiny 15:01, 07 kwi 2013

Do góry
Dzisiaj ładnie słonko przygrzewa i już cieknie z dachu ,może wreszcie wiosna przyjdzie i zabierze ten śnieg ,, Tak chciałabym już popracować nawet w szklarni aby tylko mrozów nie było ..

Ciekawe jak przetrwały moje nowo zakupione żurawki .. Na jesieni wyglądały bardzo ładnie ..

Postawić trawkę nad i... 14:56, 07 kwi 2013

Do góry
Gratulacje na 200

Zielonym do góry czyli trudne początki .... 14:50, 07 kwi 2013

Do góry
Tulipki w donicy sobie rosną

A rozchodniki w kamieniu...

I czekamy ...
Zielonym do góry czyli trudne początki .... 14:47, 07 kwi 2013

Do góry
Aniuś
Obudziłam się, wzięłam psa i poszliśmy szukać wiosny
Dużo nie znalazłam ale cokolwiek chociaż ....

Oczar kwitnie... Trochę za długo, ale w końcu śnieg, to i on się nie spieszy z przekwitaniem

Krokusy dzielnie się przebijają spod zwałów śniegu

Kiermasz Roślin w Ogrodzie Botanicznym w Berlinie - Berliner Staudenmarkt 2013 14:43, 07 kwi 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Marzyłam, żeby tam pojechać i spotkała mnie niespodzianka Ogród Botaniczny w Berlinie

To był prezent na urodziny - wyjazd w nieznane, prawie "porwanie" i droga zaprowadziła nas do Belina, do Ogrodu Botanicznego, gdzie co roku odbywa się Berliner Staudenmarkt, kiermasz dla kolekcjonerów, pasjonatów roślin rzadkich.

Zimno było, to bardzo nietypowa pogoda, bo przecież na zachód od granic Polski powinno być dużo cieplej, a tam ziąb, było 3-5 stopni

I Danusia się odnalazła hurrrrrraaaaa
Wszystko o czym ... Marzysz 14:25, 07 kwi 2013

Do góry
Obfociłam dziś moje dwa kręcone cyprysy... po d śniegiem się trochę rozwichrowały...ale wrócą do siebie Niestety one jeszcze zagrzebane w zaspach...

Liliowo i kolorowo:) 14:24, 07 kwi 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Dziękuje bardzo wszystkim za zyczenia powrotu do zdrowiaDzisiaj troche sloneczko zaswieciło to i zaraz sie lepiej czuje, daleko jeszcze do ideału ale juz lepiej w ogrodzie jeszcze ogrom sniegu i dosyc juz tego bialego koloru wiec niech jeszcze liliowo bedzie)

Dużo sił w takim razie na wiosenne zmagania życzę i podziwiam zwłaszcza to połączenie kolorów.
Liliowo i kolorowo:) 14:20, 07 kwi 2013

Do góry
Dziękuje bardzo wszystkim za zyczenia powrotu do zdrowiaDzisiaj troche sloneczko zaswieciło to i zaraz sie lepiej czuje, daleko jeszcze do ideału ale juz lepiej w ogrodzie jeszcze ogrom sniegu i dosyc juz tego bialego koloru wiec niech jeszcze liliowo bedzie)
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:14, 07 kwi 2013

Do góry
Gabrielo, Bogdziu i wszystkie zasypane po uszy tym białym co to nie chciał być zimą, a jest wiosną..... śnieg i u mnie się nie poddaje...ja go wyrzucałam z ogrodu, a z nieba pada nowa dostawa... skutczybyk sie nie poddaje.
U mnie już dość optymistycznie, będzie i u Was....
I patrzcie co wypatrzyłam..... Zasypane grubo korą, wiec maja ciepło.. zasypane mam tu krokosomie.. a przy okazji wszytko inne.... To już musi być tylko lepiej....... pomimo zapowiadanych temperatur... i pogody i słońca.... irysy zaczynają kwitnąć....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies