Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » zielonastrefa

zielonastrefa

aneta230972 21:05, 10 kwi 2013

MilenaP napisał(a)
Dziewczyny obudziłam się z zimowego marazmu! Od 3 dni szaleję w ogrodzie i nabieram tępa z coraz większymi pracami. Zaczęło się od odwinięcia agrowłókniny na niektórych roślinkach. Wczoraj ruszyłam do prawdziwej pracy - przenosiłam z karpami ziemi kwitnące krokusy, tulipany i żonkile, które nie wiedzieć czemu powychodziły w jakichś dziwnych miejscach Powycinałam też trawy i oczyściłam liliowce i irysy z suchych liści. Dziś wsadziłam 3 powojniki od siostry, 6 małych Chopeników na kółko, odkryłam z liści róże i cały szpaler małych tuj. Liście wywieźliśmy na kompost, a z suchych gałązek zrobiliśmy ognisko. Wszystko coraz ładniej wygląda, jedynie trawnik zrobił się wyboisty Jutro przymierzę nowe donice na taras i zaplanuję nową rabatę kwietną Ależ się cieszę z tej wiosny!!!!!!!!!

Milenka ależ dostałaś "kopa". No pięknie. Gratki wielkie.
beta 21:05, 10 kwi 2013

ale żeś powera dostała!..,no i dobrze, i na reszcie...szczerze to ciekawa jestem okrutnie tej Twojej nowej kułkowej rabaty...ale już wiem, że będzie cudnie

pozdrawiam i nie przeforsuj się
MilenaP 11:49, 12 kwi 2013

Dziewczyna dostałam powera i........dziś powstrzymał mnie deszcz Wczoraj naznaczyłam sobie sznurkiem kształt nowej rabaty, a dziś miałam ją rozpocząć robić. Tymczasem od rana leci mżawka.
beta 09:38, 23 kwi 2013

Hej Milenko...co tam u Ciebie?...ja wiem, ze cieżko pracujesz, ale daj jakiś znak....i o zdjęcia się dopominam

pozdrawiam
MilenaP 18:55, 23 kwi 2013

beta napisał(a)
Hej Milenko...co tam u Ciebie?...ja wiem, ze cieżko pracujesz, ale daj jakiś znak....i o zdjęcia się dopominam

pozdrawiam

Beta witam w moich, jak na razie nudnych progach. Ale obiecuję poprawę Moja nieobecność na ogrodowisku jest w pełni usprawiedliwiona. Z mojej długiej listy "dużych i ciężkich rzeczy do zrobienia" mogłam w ostatnich dniach odkreślić 2. Bardzo się z tego cieszę Moje sznurki na pranie, z wielkimi bryłami betonu zostały wykopane i przeniesione ze strefy ogrodu do sadu. Nie ma już po nich śladu. Nawet już darń rośnie na ich starym miejscu. Poza tym, zrealizowałam moją dużą, nową rabatę kwietną. Na razie nie wygląda zbyt wyjściowo, ale z dnia na dzień wszystko się rozrasta. A tak poza tym, to ogród posprzątany już po zimie całkowicie, żurawki przycięte. Zła jestem tylko o hortensje, które ładnie przezimowały, a na przedwiośniu pies mi je pogryzł i odbijają od zera. Kwiatów więc chyba w tym roku nie będzie
Jutro porobię zdjęcia i wrzucę. Pozdrawiam wiosennie Beatko
beta 08:56, 24 kwi 2013

toś usprawiedliwiona...ja wiem, że Ty nie próżnujesz...tylko dlaczego zdjęć nie ma?...pokazuj tą piaskownicę dla Borysa, i co tam jeszcze masz...kurczę , nie ciekawie z tymi horti...jeżeli to Cię pocieszy to nie tylko Twój pies taki szkódny jest, mój tak zadeptał żurawki, że odbijają właściwie od korzenia...ale mam plan florowitem je troszkę zasilić...miłego dnia życzę i na zdjęcia czekam
MilenaP 17:39, 24 kwi 2013

No to rozpoczynam slajdowisko
na pierwszy ogień moje malutkie (jeszcze), ale puszczające już dzielnie Chopeniki

Niestety 3 odpadły - okazało się, ze w ogóle się nie ukorzeniły. Ale to nic, bo i tak mam ich 6 na kółku i jeszcze 4 w tej białej skrzynce
MilenaP 17:44, 24 kwi 2013

A teraz leśny bukiet od mojego małego synka Przywiózł mi go spod Tarnowa i sprawił wielką radość Są w tym bukiecie zawilce i pierwiosnki

MilenaP 17:51, 24 kwi 2013

A teraz prezent od mojej siostry Dostałam od niej taką metalową skrzyneczkę z bratkami i stokrotką. Kupiła sobie tych skrzyneczek 12- miały być duże i wisieć na tarasie, a przyszły takie maleństwa

W każdym razie skrzyneczka stoi na parapecie w kuchni i cieszy nasze oczy
MilenaP 18:04, 24 kwi 2013

Beta dla Ciebie nasza nowa piaskownica Pierwsze dzieło mojego M, który raczej nie jest majsterkowiczem Wyczytał w internecie, że trzeba dać pod piasek włókninę żeby nie przechodziły robaki. Nie jestem pewna czy nie będzie ona przeszkadzała dzieciakom w zabawie.
Jeszcze wystaje spod piasku ta włóknina, bo trzeba dosypać piasku No i czas pokaże czy potrzebna jest ławeczka na jednym z boków

wymalowałam ją lakierobejcą w kolorze jakiegoś tam orzecha, a na wierzch jeszcze dla pewności poszedł lakier.