Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 20:41, 27 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Madzia, powiedz mi czemu Ty nie śpisz o tej porze ?
Wrzosowisko teraz najpiękniejsze, choć jeszcze wiosną wzrok przyciągają łany krokusów, które tam posadziłam.

Co robię o tej porze? Co za pytanie - ogródka ci pilnuje i jakby ktoś wpadł, to kawą ugoszczę
Tu ma być ogród :) 20:39, 27 paź 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Danusiu sama wiesz , ze jesien bardzo rożna i stad te kłopoty z wybarwianiem . W zeszłym roku wszystko miałam kolorowe i zlote i a teraz żółć na tych drzwiach ktore były w zeszłym roku malinowe . A liscie tez miałam do konca listopada ))

A w tym necie to juz wiadomosc ze cygsnstwo czesto wciskają ))

Ciężko żeby wszystkie czynniki zagrały ze sobą, może za rok będzie lepiej
Tu ma być ogród :) 20:36, 27 paź 2016

Do góry
Nett napisał(a)
Edytko a Ty pod oknami masz Variegatusy czy to inne trawy?

Tak Aneta, to są Variegatusy, są u mnie od 13 miesięcy i tak się rozrosły, ale musi rosnąć przed nimi coś co nie pozwoli im się rozkładać, dobrym pomysłem są rododendrony, które tam mam, ale jeszcze małe, na zdjęciach nawet ich nie widać.
Tu ma być ogród :) 20:34, 27 paź 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
moje umbry się jeszcze trzymają ale zżółknąć zamiast karmazynowieć zaczynają...z 5 rodzajów drzew jakie mam tylko grusze są całkiem zielone jeszcze ale wzeszłym roku tez były ostatnie

Na swoich dziś zauważyłam, że zaczynają przybierać jesienne barwy.
A w głowie mam zdjęcie od AnyArt z zeszłego roku i czekam u siebie na taki efekt za kilka lat

https://www.ogrodowisko.pl/watek/674-any-ogrod-maly-czyli-wygrana-walka-z-ugorem?page=2098
Tu ma być ogród :) 20:27, 27 paź 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
pięknie napisane

pytam, bo ja mam zakupione dopiero pierwszy sezon i nie żałuję zakupu - u mnie też będą przed domem, ale jak na razie czekaja na swoją kolej w "mojej szkółce"

Marikeny są śliczne, wiosną jak listki startują te kapustki są urocze, potem cały sezon ciekawe liście, a jesienią kurczaczkowe.
Tu ma być ogród :) 20:22, 27 paź 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
aaaaaaaaaaaa faktycznie wyglądają super bardzo ładnie się prezentują potwierdzam się w swoim zakupie, że jest dobry dzięki serdeczne
a co masz w nich wsadzone ???

A jak zielono wtedy było

W donicach pelargonie pełne, kocanka i jeszcze coś, ale nie umiem sobie tej nazwy kompletnie przypomnieć (seledynowe zwisające, drobniutkie listki)
Tu ma być ogród :) 20:18, 27 paź 2016

Do góry
bdan napisał(a)

Często kupując drzewa zaglądamy na zdjęcia jak cudnie się przebarwiają, a potem okazuje się, że u nas albo nie zdążą , albo nie zmieniają kolorów jak na fotkach w internecie. Więc chyba jednak ważniejszy jest urok drzewa przez cały rok, a śliczne przebarwienie jesienne miłym dodatkiem. I takim drzewem jest właśnie mariken

Bardzo celnie to Danusiu napisałaś, zgadzam się w całej rozciągłości
Tu ma być ogród :) 20:17, 27 paź 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

Tylko czy wrzosom wtedy za ciemno nie będzie ? One patelnie lubią
Może odmianę obelsk ? Ja mam taka kilkupniowa z auchan

wtedy one Kasiu już nie będą najważniejsze na tej rabacie, będą zmuszone sobie radzić jakoś
Tu ma być ogród :) 20:04, 27 paź 2016

Do góry
Pluszakowa napisał(a)
Wrzosowisko piękne, ale ostatnie tchnienie lata to jest to. Jakoś szybko te lato się skończyło... Już tęsknię do takich ilości słonka...

Madzia, powiedz mi czemu Ty nie śpisz o tej porze ?
Wrzosowisko teraz najpiękniejsze, choć jeszcze wiosną wzrok przyciągają łany krokusów, które tam posadziłam.
Moja codzienność - ogród Oli 20:02, 27 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ale już pięknie wybarwione Kleine Fontane, moje jeszcze takie nie są.

Czytam Olu, że kuchnia to będzie taki największy prezent na święta chyba

Może jakiś rdzawy gadżecik by się do niej przydał, za jakiś czas będę w sklepie od reniferków to oblukam sprawę

Na święta w końcu wysprzątam dom po remontach i będę się cieszyć nową kuchnią
Reniferki są cudne już się nie mogę doczekać jak będą zdobić a jak zobaczysz coś fajnego pstryknij focie
Od nowa ... na przekór wszystkim 17:21, 27 paź 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
Ćwiartki, połówki...dobrze idzie
"Dzień dobry-dwie bułeczki, 15 dkg szynki i połówkę czystej poproszę....a niech Pani może jeszcze ćwiartkę dorzuci...tych bukszpanów tyle...."
hihi raz w biedrze przed pracą zaopatrywałam się w taką ćwiarteczkę i powiem że trochę mnie krępowało spojrzenie pana, który stał za mną w kolejce pomyślał sobie pewnie, że z rana zaczynam

Kasya napisał(a)
ale za to dzisiaj powinno byc ladniej troche i bez deszczu...chociaz zimniej
wczoraj i dzisiaj znośnie nawet było, ale faktycznie zimno

ren133 napisał(a)
Łudząco podobny do bukszapnu
fakt brat bliźniak pewnie

anna_t napisał(a)
mus go gdzies zlokalizowac do kupienia to opustoszymy szkółkę od razu
ach ta Anda nasza wynajduje cukiereczki..chyba że jakiś transfer niemiecko-polski hihihiih
ooo dobry pomysł zbierzemy zamówienie i Ewcia nam tirem podeśle

amelia_b napisał(a)
własnie i ja googlowałam ale cenowo podobnie jak bukszpan
ja znalazłam tylko zółte

Anda napisał(a)
Fajny ten ilex prawda Myślę, że też go posadzę, wiosną, na obwódkę zamiast tymianku, bo ma tam jednak za mokro.
bardzo fajny u Ciebie chyba popularny jest czy się mylę? szefowa też w swoich realizacjach go sadziła

lindsay80 napisał(a)
kilka stron się wróciłam i widzę, że u Ciebie o HT, czy o tej porze roku to jeszcze to pryskanie nią ma sens? Zostało mi trochę z tego co robiłam w sezonie, ale nie sądziłam, że jeszcze jej użyję w tym roku.
chyba ma sens, ja odkażałam też glebę gdzie bukszpany mi chorowały, Mazan pisał że można pryskać

Mirka napisał(a)
Iwonka nasionka doszły dzięki wielkie.☺Część posieję do gruntu reszta wiosną do doniczek☺
bardzo proszę
Tu ma być ogród :) 12:43, 27 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

I masz zupełną rację, już postanowione 3 świdośliwy tam posadzę, w przyszłym tygodniu będę pytać w jednej szkółce, a jeśli nic sensownego tam nie wybiorę to zostawiam to już na wiosnę.

dasz cynk?
Tu ma być ogród :) 12:43, 27 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

duże mówisz, na fotce widać 1/3 całości

o kurcze!!!
Tu ma być ogród :) 12:42, 27 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Renia, to Buchannani, one jako jedyne z brązowych przezimowały mi w 100%, jak teraz też będzie taki dobry bilans to na wiosnę mam już na nie inny plan.

Ja chciałam do donic na tarasie dać (tylko muszę donice dokupić)
Tu ma być ogród :) 12:16, 27 paź 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Bardzo proszę o pokazanie tego szpaleru z K. Fontaine - musi być boski!

Już wklejam, na razie te miskanty to młodziaki, ale w przyszłym roku na pewno będą się znacznie okazalej prezentować

Tu ma być ogród :) 12:12, 27 paź 2016

Do góry
Poodpowiadam wieczorkiem, bo teraz czasu brak, zostawiam tylko Ewie fotki przedpłocia z miskantami Klejne Fontane i seslerią jesienną.
Zamieszkać w ogrodzie 12:01, 27 paź 2016

Do góry
Dzięki za fotki Magda,

Eleganckie Ci Pan Czesiu drzewa wybrał!
Mój ambrowiec w pierwszym roku też się prawie nie wybarwił, a teraz jest już pomarańczowy.
Mały ogród Kasi 11:02, 27 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Kasiu, energetycznych kolorów u Ciebie w ogrodzie bogactwo, dekoracje donicowe przy furtce nie do podrobienia!
No i widzę, że znowu działasz z materiałami, piękny komplecik!

dziekuję Edytko

Mam mnóstwo zamówień na szycie od pobliskich i rodzinnych dzieci, szkoda że sama wszystko finansuję
Wśród chłopaków furorę robi płaszcz Asasina, który wykonałam wg.projektu mojego synka
Tu ma być ogród :) 09:59, 27 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

U mnie dziś zaczęły powolutku łysieć, więc im sesję jeszcze na koniec zrobiłam.

co to za miskanty te przy ścianie domu? pięknie masz bardzo stylowo
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 08:57, 27 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
aniołki śliczne są, widziałam na FB, fajnie się tak spotkać razem i działać wspólnie

Aniołki dzieło Polinki...w sumie to z każdego modelu coś bym przygarnęła.... ale moja skleroza i pośpiech w sobotę... i brak gotówki w portfelu gotowy...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies