Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

bdan 06:49, 27 paź 2016

lindsay80 napisał(a)

Tak, to Marikeny, jutro pewnie część liści będzie już leżała na ziemi, krótko są takie żółciutkie, ale ja je lubię przez cały rok.

Często kupując drzewa zaglądamy na zdjęcia jak cudnie się przebarwiają, a potem okazuje się, że u nas albo nie zdążą , albo nie zmieniają kolorów jak na fotkach w internecie. Więc chyba jednak ważniejszy jest urok drzewa przez cały rok, a śliczne przebarwienie jesienne miłym dodatkiem. I takim drzewem jest właśnie mariken
Dominika11 07:12, 27 paź 2016

lindsay80 napisał(a)
U nas znowu lało, cały ten tydzień był przeplatany deszczem.

Donice trzeba były ściągnąć, żeby nie odleciały z wiatrem.

aaaaaaaaaaaa faktycznie wyglądają super bardzo ładnie się prezentują potwierdzam się w swoim zakupie, że jest dobry dzięki serdeczne
a co masz w nich wsadzone ???
Dominika11 07:15, 27 paź 2016

bdan napisał(a)

Często kupując drzewa zaglądamy na zdjęcia jak cudnie się przebarwiają, a potem okazuje się, że u nas albo nie zdążą , albo nie zmieniają kolorów jak na fotkach w internecie. Więc chyba jednak ważniejszy jest urok drzewa przez cały rok, a śliczne przebarwienie jesienne miłym dodatkiem. I takim drzewem jest właśnie mariken
pięknie napisane

lindsay80 napisał(a)

Tak, to Marikeny, jutro pewnie część liści będzie już leżała na ziemi, krótko są takie żółciutkie, ale ja je lubię przez cały rok.

pytam, bo ja mam zakupione dopiero pierwszy sezon i nie żałuję zakupu - u mnie też będą przed domem, ale jak na razie czekaja na swoją kolej w "mojej szkółce"

siakowa 07:26, 27 paź 2016

lindsay80 napisał(a)

No, u mnie dokładnie tak się stało, szkoda...

Boje się, że podobnie będzie z umbrami, bo też już sporo liści u mnie straciły.
moje umbry się jeszcze trzymają ale zżółknąć zamiast karmazynowieć zaczynają...z 5 rodzajów drzew jakie mam tylko grusze są całkiem zielone jeszcze ale wzeszłym roku tez były ostatnie
Nett 09:00, 27 paź 2016

Edytko a Ty pod oknami masz Variegatusy czy to inne trawy?
lojalna_ 09:39, 27 paź 2016

bdan napisał(a)

Danusiu sama wiesz , ze jesien bardzo rożna i stad te kłopoty z wybarwianiem . W zeszłym roku wszystko miałam kolorowe i zlote i a teraz żółć na tych drzwiach ktore były w zeszłym roku malinowe . A liscie tez miałam do konca listopada ))

A w tym necie to juz wiadomosc ze cygsnstwo czesto wciskają ))
Pszczelarnia 09:47, 27 paź 2016

Bardzo proszę o pokazanie tego szpaleru z K. Fontaine - musi być boski!

Filemon24 09:59, 27 paź 2016

lindsay80 napisał(a)

U mnie dziś zaczęły powolutku łysieć, więc im sesję jeszcze na koniec zrobiłam.

co to za miskanty te przy ścianie domu? pięknie masz bardzo stylowo
frezja 10:12, 27 paź 2016

Zawilce jeszcze masz takie w pełni kwiecia; kupione dopiero ? przyjemnie przed domkiem a Twoje szarości nadają lekkości temu widokowi
AniMa 10:39, 27 paź 2016

Front i brzoza piękne a twoje "miśkowate" marikeny mnie zachwycają