Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

kasia_w 10:56, 27 paź 2016

lojalna_ napisał(a)

Klimacik Kasiu )) bardzo lubie tskie widoki donice , czerwień, pomarancz ciepła jesien ) slicznie a ta róża wow

dziękuję Jolu
UlaB 10:57, 27 paź 2016

Kasia, wykopywałas juz ziemniaki?

i foteczki nastrojowe sobie obejrzałam fajny klimat
kasia_w 10:59, 27 paź 2016

Katkak napisał(a)

Jesli tak to tez bym coś innego wolała.

No właśnie. Wiosną wywalę te cyprysiki, trochę może przesunę rozplenice w stronę płotu i zobaczę, jak to wygląda latem. Tak mi się wydaje, że w tym sezonie trochę okrzepłam jeśli chodzi o zmiany w ogrodzie. Szkoda mi wszystko rozwalać i sadzić co innego. Nich sobie ogród dojrzewa w swoim rytmie...
kasia_w 11:00, 27 paź 2016

AniMa napisał(a)

Ta skrzynka piękna coś mi się dziwnie kojarzy z moją pracą - dawniej u mnie w takich trucizny trzymali...zamykane na kłódkę (mam taką jedną w domu, odmalowana na biało)

A to ciekawe- jakie trucizny? Skrzynka pochodzi z gospodarstwa moich teściów, zabrałam ją ze strychu, wiem że przechowywali w niej jakieś smary, ale co było wcześniej, nie mam pojęcia. Na pewno miała wieko zamykane na kłódkę
kasia_w 11:02, 27 paź 2016

lindsay80 napisał(a)
Kasiu, energetycznych kolorów u Ciebie w ogrodzie bogactwo, dekoracje donicowe przy furtce nie do podrobienia!
No i widzę, że znowu działasz z materiałami, piękny komplecik!

dziekuję Edytko

Mam mnóstwo zamówień na szycie od pobliskich i rodzinnych dzieci, szkoda że sama wszystko finansuję
Wśród chłopaków furorę robi płaszcz Asasina, który wykonałam wg.projektu mojego synka
kasia_w 11:03, 27 paź 2016

UlaB napisał(a)
Kasia, wykopywałas juz ziemniaki?

i foteczki nastrojowe sobie obejrzałam fajny klimat

Ula, ręka na pulsie- nie wykopałam, zapomniałam!!!
to już czas, może mi się dziś lub jutro uda
malkul 09:50, 28 paź 2016

Ole -damo
nicol21 09:57, 31 paź 2016

Z opóźnieniem przyszłam na fotki - fajny ten Twój zamglony ogród.
Hakone z buksami to super spawa jest! Ja mam obie hakone - i zdecydowanie preferuję tą pasiastą - ładniej rusza, szybciej wielka kępa się tworzy i ładniej się prezentuje - tzn. wg mnie.

A jak budowa za płotem? zamknięta? dorzucili jakiś czaderskich kolorów i fasonów czy może juz więcej nic nie kombinują?

Jesien bardziej się jeszcze u Ciebie rozgoscila?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
UlaB 23:41, 01 lis 2016

kasia_w napisał(a)

Ula, ręka na pulsie- nie wykopałam, zapomniałam!!!
to już czas, może mi się dziś lub jutro uda

bez przesady z tym "na pulsie" ja dopiero wczoraj zakopałam - byłam po prostu ciekawa czy u Ciebie cos wyszło - a raczej weszło - w ziemniaczka Tak czy siak wczoraj robiłam małe roszady na jednej minirabatce, z ze na tamtejszych żurawkach stołują sie opuchlaki, to poczyściłam troche podłoże - znalazłam i zgniotłam 6 robali - i zafundowałam im stołówkę w postaci jednego niedużego ziemniaka. Zobacze czy cos sie "złapie".
kasia_w 17:27, 05 lis 2016

Ziemniaczki wykopane w stanie nienaruszonym.Czyli jak, opuchlakow niet ?